Ja przed chwilą obejrzałam wierzbę i na spodniej stronie liści jest robactwo... Zrobiłam zdjęcie w wielkim przybliżeniu ( 3 pierścienie makro) i zobacz co widać. Wklejam u Ciebie, ale jak obejrzysz to usunę zdjęcie albo Ty je usuń. To jest bardzo duże powiększenie, tego robactwa prawie nie widać gołym okiem. Sprawdź u siebie dla pewności. W tamtym roku też to miałam. Może to przędziorki? Przepraszam za takie straszne zdjęcia w twoim wątku, ale chciałam pomóc. .
Danusiu rozsyłasz na całą Polskę takie kochane fluidy, że ludziska do Ciebie nie patrząc na upał, niewygody podróży, podążają, aby przy Twoim boku chociaż na minutkę ich zaczerpnąć, dziękuję za Ogrodowisko, za to, że jesteście za wspaniały dzień wśród roślin w Waszym ogrodzie Kochamy Was, Ciebie i Witka, Michała i Grzesia przesyłam moje Chopiny wraz z buziakami
Chyba na odległość nie rozstrzygniemy.
Podobno zarówno oliwnik jak i rokitnik są gorsze niż sumak jeśli chodzi o rozłogi. Masz z nim jakis problem?
Ja dopiero mam go drugi rok, więc jeszcze nic nie mogę powiedzieć.
Jakoś się nie 'załapałam' na te dodatkowe wizyty, teraz z przyjemnoscią ogladam zdjęcia i ciekawość mnie zżera - co to jest to w głębi po prawej stronie?
Też dzisiaj zerwałam 2 pomidorki...ale jeszcze musza dzień poczekac do zjedzenia...fajnie Ci zaowocowały...jeszcze nigdzie nie byłam,wróciłam przed chwilą...burza i deszcz...nareszcie pada.
Muszę Ci powiedzieć, że u mnie serbskie i daglezje rosną bez specjalnych zabiegów. Glebę mam piaszczystą i lekko kwaśną z natury.
Serbskie co roku rosną pewnie z pół metra, zresztą daglezje to pewnie ponownie. Ale jakoś mam wrażenie, że serbskie szybciej.
Zresztą popatrz na zdjęcie - sadziłam w 2005 takie patyczki wielkości pół metra.