Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 12:16, 25 maj 2013

Do góry

Igiełkowy ogródeczek 12:15, 25 maj 2013

Do góry
Horti rosną

Widoki ogólne:

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:15, 25 maj 2013

Do góry
Ania jest już gęsto -niektóre rośliny miały eksmisję

w tym roku wyjątkowo długo jest biaława .................... tawuła Gold Fountain

z przodu forsycja 'GOLDEN TIMES'

Ogród Janiny 12:13, 25 maj 2013

Do góry
Haniu zapraszam do mnie po białe floksy , widzę że mieszkasz koło Warszawy to masz niedaleko do mnie .. a teraz kilka krzewów które pięknie dekorują ogród nie tylko kwiatami ale i liśćmi ..

kalina w kwiatach

dereń o pstrych liściach

tawuła żółta

krzewuszki też zaczynają kwitnąć

tawuła późna

żylistek wczesny , inne dopiero wiążą pąki

tamaryszek wczesny , drugi kwitnie w czerwcu i już zaczyna się zielenić ..
Kubusiowo 12:13, 25 maj 2013

Do góry
Gosiek, ależ pięknie jest już w Kubusiowie. Normalnie przestać zachwycać się nie mogę... Bosko!

Ogarniam powoli forum po krótkim urlopiku.

Pozdrawiam, niestety już nie stąd

Igiełkowy ogródeczek 12:12, 25 maj 2013

Do góry
Azalia:

Trochę igiełek:

Igiełkowy ogródeczek 12:09, 25 maj 2013

Do góry
Halinko- wczoraj to jeszcze u mnie jako tako było, przed południem nawet całkiem ciepło, dopiero wieczorem się chłodno zrobiło, dziś już znacznie gorzej, trochę kropi, ale nie za dużo, niestety bardzo się ochłodziło.
Grażynko- opuchlaki na pewno są, bo przecież w zeszłym roku na rodkowych liściach dziury były, będę bacznie obserwować tak ja mówisz, jeśli pojawią się kolejne wygryzienia w liściach na pewno będę pryskać.

Dziś zimno a ma być podobno jeszcze gorzej, foteczki z tygodnia, kiedy jeszcze ciepło było
Białobok:

Rodki teraz najpiękniejsze:

W cieniu - zacieniona 12:09, 25 maj 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Clematisy już posadzone pod tujami.
Kupione w Renku ,w ubiegłym tygodniu...
...i dzisiaj w małej szkółce w Koleczkowie.
Są ładne,dobrze ukorzenione,mają pąki,niektóre nawet kwitną.
Lubię kupować rośliny z kwiatem...jestem wzrokowcem i muszę dotknąć i zobaczyć...
Nie zdążyłam zrobić fotek ...padało.
W przyszłym tygodniu mają być jeszcze inne...może coś jeszcze dobiorę bo mam wolne miejsca.

Aż tyle nowych powojników !! Mam z nich tylko Jana Pawła, ciekawa jestem efektu pozdr M
Ja dzis na rynku kilkadziesiąt jednorocznych z rozsady kupiłam tylko ta pogoda....
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 12:07, 25 maj 2013

Do góry
Moja koreanka w tym roku ma pierwszą szyszke po 4 latach bytnosci u mnie,ale cieszę się,ze w ogóle zdecydowała sie na tą jedną.

Zakupy przez internet 12:05, 25 maj 2013

Do góry
Tinka napisał(a)
A to przesyłka od ,,Lawendowy Fan""
Lawenda zapakowana w folię i przykryta agrowłókniną

Po odpakowaniu kartonu moim oczom ukazał sie taki oto widok

Piękne,zdrowe i ogromne sadzonki

Jutro zrobię jeszcze zdjęcie po rozpakowaniu z folii.
Na sześć firm wysyłkowych tylko dwóm wystawiam ocenę 6
Szkółce ,,Wrzos'' za piękne i duże sadzonki,w szczególności traw.Pan Smal jest trochę przereklamowany
otrzymałam od niego trawy tegoroczne(zamawiałam zimą),a więc malutkie.Postaram sie wstawic zdjęcie Miscanta z,,Wrzos'' i dla porównania od P. Smala(6zł i 10 zł)
Na drugą szóstkę u mnie zasłużył Pan Bogdan ,,Lawendowy Fan'' Szkoda,że większość sprzedawców
liczy tylko na szybki zysk.aby sprzedać byle co za jak największe pieniądze.

Popieram w 100%- również uważam, że szkółka Wrzos i Lawendowy-fan z Baczyny zasługują na sześć plus- ogromne sadzonki, dokonały kontakt i dbałość o klienta, a do tego rewelacyjna cena. Moje tegoroczne zakupy przyniosły nieco rozczarowań, głownie chodzi o trawy i wielkość sadzonek, na szczęście są Sprzedawcy, którzy trzymają poziom.
Jeśli chodzi o perfekcyjne transakcje- dołączyłabym jeszcze do tego grona P. Podstolca- wszystko pięknie rośnie w oczach, dobre ceny, przemiły kontakt oraz Rozarium.org- piękne róże od przemiłej Pani Ewy.
Rozczarowały mnie w tym roku zamawiane trawy, jakoś nie mam szczęścia do nich, przyszły malutkie sadzonki, a na zdjęciach wydawały się co najmniej 3 razy większe; jedynie miskanty ze szkółki wrzos -rewelacja. Chyba nie ma jeszcze sklepu z trawami z "wypasionymi" roślinami i dużym wyborem.
Mój mały raj na ziemi :) 12:00, 25 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
jeszcze się pochwalę warzywniczkiem, choć marniutkie jeszcze wszystko
futro sobie tam legowisko zrobiło !!! i ugniatało musiałam zrobić zasieki

Ależ fajny warzywnik ! Chyba pozazdroszczę i tez sie skuszę pozd M
Ps U mnie zimno i co chwile popaduje ale nie leje na szczęćsie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:00, 25 maj 2013

Do góry

takie ,tam ogrodowe

piwonia

orliki

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 11:59, 25 maj 2013

Do góry
Kasiu,witam w ulewna sobote.Już drugi dzień nie moge wyjść do ogrodu,bo leje strasznie i zimno.

Ewelinko,juz się robi.Pełnia sezonu,lato za pasem,a ja mam grypę.

Grazynko,oj wciągnęło.Zima będzie się nadrabiac forum,a teraz wykorzystuje każdą chwile na ogród.

Celinko,witam cię i zapraszam częściej.
Bozenko,teraz czekam na fotki ze spotkania,ale bedzie to mozliwe dopiero za tydzień.Dzisiaj goscisz sie u Ani,ale pogoda nie dopisała.Dziewczyny pojechały do Solca na spotkanie,ja nie zdecydowałam się,zreszta M w pracy dzisiaj nie wiem do której.

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 11:47, 25 maj 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ja się już nie mogę doczekać tego spotkania aż Was wszystkie zobaczę i uściskam

Ja też - chociaz z drugiej strony takie czekanie jest fajne... bo potem przyjdzie, minie i koniec Ale co tam - znowu się umówimy Ela - a dlaczego nie mogłabyś jechać do Alinki ??? Mnie wciągnęła na listę to Ciebie tym bardziej

BarbaraM napisał(a)
Tak,Aniu.
Wybieram się.

A ja się zastanawiam jak tu przypisać konkretną osobę do tego co tu piszemy.
Chyba będę miała jakiś zamęt.

To super Basiu - bardzo się cieszę, że was poznam, Potem to już jest całkiem inne pisanie Też się zastanawiam jak to będzie "z identyfikacją" I jak się nasze wyobrażenia maja do rzeczywistości

danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu a może też masz nornice i zjadły i dlatego ja sadze do donic bo nic bym nie miała. Juz sie pogubiłam ale Ty chyba masz spotkanie? Fajnie sie masz Miłej soboty Aniu i pogody Ci życze

Może i zjadły... ale cieszę się że przynajmniej trochę zostawiły Nauczę się z czasem o tych liliach, jak o nie dbać żeby bylo najlepiej Danusiu nie gub się nam Spotkanie mam - ale dopiero za 2 tyg. u Kapiasów i z tego co pamiętam to Ty też na nim masz być i bardzo się cieszę

Buziole i dla odwiedzających taki widoczek z Ibuki

Ogród w skali mikro :) 11:41, 25 maj 2013

Do góry
Miłego weekendu Wszystkim

Dziś u mnie zrobiło się cieplej ... Nooo hmmm z 6 st do 15 .... Można wreszcie wyjść bez osławionych już batek z cicikiem

Tak więc , bez ogrodowego przeglądu się nie obyło

Pokażę Wam co zobaczyłam

Tawułka arrendsa zbiera się do kwitnienia .., w sumie to cud , biorąc pod uwagę ,że mój eM dwa razy już ją ze śmietnika wyciągał ,gdzie ogrodniczka furiatka ją wywaliła

Wicek też już lada moment zrobi mi radochę

A ten to się wcisnął do ogrodu bez zaproszenia ... Nooo kto to widział ??.,,

Żurawka też będzie miała kwiaty , choć akurat u niej same liście dają mi tyle satysfakcji ,że kwiatuchy , to już tylko wisienka na torcie

Nooo a kiścień ,ten Bidulo ... Wywaliła go baba z jeo miejsca ,gdzie sobie rósł spokojnie przez dwa lata i wsadziła zupełnie gdzie indziej ... A on ma to w nosie ,., kwiatuszki , choć małe są niezawodne

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:39, 25 maj 2013

Do góry
Widzę że obie balowałyśmy nad morzem

Pozdrawiam i przesyłam kawałek naszej prawie pustej plaży

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:10, 25 maj 2013

Do góry
Asiu to super.
Zakupy
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 10:24, 25 maj 2013

Do góry
Wpadłam aby pokazać prezencik od Ciebie jak rośnie i jeszcze raz podziękować
Jurajski Ogród 10:15, 25 maj 2013

Do góry
gratulacje z okazji pierwszej setki
Mój jesienny ogród 10:06, 25 maj 2013

Do góry
Robert co jak co ale polskie łubiny dorodniejsze a,że wracasz to tak miało być, Roman się ucieszy, a Ty wrócisz z nowymi pomysłami jak rozkręcić swój biznesik tutaj pozdrawiam i głowa do góry na 200 stronkę kwiatek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies