Koszyczek "snopek" - fajnie go nazwałaś,ja mówię sputnik ,w tamtym roku miałam w nim kobeę,zakwitła pojedynczymi kwiatkami,więc w tym roku sputnik stoi pusty Donice też przemalowuję,ta Twoja super bo ma wypustki to możesz nadać jej troszkę "starości"
Pozdarwiam
Jesienią posadziłam 3 młodziutkie brzozy Dorenbos, ładnie przezimowały, ale ostatnio na ich pniach zauważyłam dziwne pęknięcia (rozszczepy) . Nie daje mi to spokoju, ponieważ nie wiem czy to choroba czy może tak się dzieje z pniem brzozy w miarę jej wzrostu. Dodam jeszcze że poza tymi objawami brzózkom nic nie dolega tzn liście ma ładne (duże), zielone. Ale tych pęknięć jest dość dużo.
Tak to wygląda (przepraszam za kiepską jakość zdjęć):
Witam serdecznie dziewczynki miło mi że podobają się wam moje pięciorniki natrzaskałam fotek bo po zimie może się okazać ich mniej ha ha miłego dnia Renatko,Debro,Atenko i Haniu a to dla was ....
cztery lata temu posadzilem drzwko wiśni. Owoce tak wyglądają.Owoce podłużne ,pestki płaskie.Zdrowe owoce bardzo smacze ,słodkie.Straty sięgają 60%.Czy ta odmiana nadaje się amatorskiej uprawy.Pomocy.
Dziewczyny kombinuję z ustawieniem roślin, wiatr mi doniczni przewraca a słońce tak praży że ciężko zrobić sensowne zdjęcia ale coś tam widać
W rogu jest cisowy żywopłocik za nim derenie a w środku buk.
Nie wiem jak ustawić limki, jest ich 5 sztuk. Czy dać naprzemiennie z ML czy jakoś pomieszać ? a może od płotu a dopiero potem limki? wstepnie dałam po dwa po bokach ale to chyba tak nie będzie...
Żywopłocik bukszpanowy będzie ale bez zawijasa a miłorzęba myślałam podsadzić trzema kulami z bukszpanu nie wiem czy dobrze myślę ?
Stożki każdy jest innej wysokości i też nie wiem za bardzo jak je ustwić bo rabata idzie ze spadkiem
Liczę na Waszą pomoc
Popatrzyłem sobie na zdjęcie 4 po lewej myślę że dobrze by było przełamać ten biały brzeg roślinami.Można rozgarnąć gryś wyciąć otwory i wsadzić np. po 4 szt Żurawek w różnych kolorach co ileś tam cm dalej wrzosy na przemian z wrzosami no różne kombinacje i bardzo niskie byliny .Da to zupełnie inny efekt a jak nie wierzycie to poustawiajcie najpierw doniczki z tymi roślinami o których pisałem i zobaczycie jak to będzie wyglądało. Pozdrawiam . Acha i na pozostałych częściach pomyśleć podobnie.
To się do brico przejadę, wprawdzie na drugim końcu miasta prawie pod Łdzią, ale jest potrzebuję 1 limkę, może jeszcze będzie... pozdrawiam Aga!
moja green jewel (chyba?):