Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Mój własny kawałek klepiska 15:16, 08 kwi 2017

Do góry
tylko patrzeć jak Magnolia wystrzeli

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:34, 08 kwi 2017

Do góry
widać ,że zimno po Twojej czapie
magnolia duża i wydaje mi się ,że pąki widzę?..ale czasami to ja widzę to co chce a nie to co jestd
Ja swoje montany oglądam i nadal nic nie widać ...ale u Ciebie znacznie cieplej niż u mnie to masz szansę
Ogród Małej Mi 2017 08:42, 08 kwi 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Takie listy pilnych rzeczy tylko powodują frustracje. Bo jest to i tak nie do zrobienia.. a jak w głowie układam co pilne, to zawsze o czymś zapomnę i lepiej się czuję,bo jest tego mniej

Zresztą szkoda czasu na pisanie listy.. w tym czasie można coś zrobić.. Pomijam czas na odszukanie w mojej stercie papierów takiej listy... Nienawidzę szukania ...bo to też czas zmarnowany.
I nieliczne cebulowe co trwają od lat..

Bo Ty chyba najbardziej lubisz spontan. I do tego jesteś pracoholikiem. I to Ci sił dodaje. Mnie niestety spontan na dłuższą metę by zabił, wiec muszę mieć konkretny plan żeby z siłami nad wszystkim wydolic. Ale po co się rozdrabniac z naszymi różnicami i tak mamy wspólne to że chcemy żeby było ładnie. Wrzucaj fot jak najwięcej bo u mnie wiosny brakuje. Jakie rośliny masz pod samą magnolia? Bo ja w tym roku wrzuciłam prymulki i przebisniegi, nie wiem czy dobrze.

Hiacynty u Ciebie juz kwitną-zazdroszcze; ) a pamiętasz moją trzmieline pod jablonka? Odradzalas mi i ograniczylam ja do mniejszego fragmentu na zakręcie. I całkiem fajnie wyszło i między nią będę co roku upychac hiacynty- właśnie na nie czekam.

A szafirki mam z później kwitnących.
Ciemierniki masz koniecznie do zgromadzenia są obłędne. Czekam na Twój kolejny spontan
Ogród w Tarnowie 07:58, 08 kwi 2017

Do góry
Fajne masz te schody. Magnolia cudowna.
Zaglądam zawsze za Twoim ogrodem przejeżdżając przez T. Na żywo dech musi zapierać.

Pozdrawiam cieplutko.
Oszczędzaj nogę.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:28, 08 kwi 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu pięknie magnolie się zapowiadają. Ja nie mam jeszcze ani jednej u siebie i ciągle się zbieram żeby kupić. Chciałabym najpierw takie karłowe bardziej- już nawet miejsce robię teraz jednej. Ale ja dopiero kupię w lipcu jakąś bo kupuję u znajomych w szkółce i dopiero wtedy będą mieli ładniejsze sztuki- teraz wszystkie wyprzedali. Tylko nie wiem czy maja jakieś karłowe. Oni niestety nie mają tych nowości. Mam nadzieję że mrozów nie będzie i brzoskwiń będzie w tym roku dużo. Niech pszczółki dobrze się uwijają przy nich. Buziaczki dla Was

Siedzimy jak na drożdżach. Kwitną brzoskwinie, ale te wcześniejsze. Czekamy na pozostałe i zobaczymy. Musimy przeczekać te zapowiadane spadki temperatur. W tamtym roku właśnie kwiecień nam załatwił wszystkie. Mieliśmy tylko jabłka. W tym roku jabłonie sa radykalnie pocięte i owoców będzie mniej i jakby miało nie być brzoskwiń to z sadu nie będzie nic. Dlatego niech ta wiosna nie będzie mroźna

A co do magnolii, to ja po doświadczeniach z moimi na obecną chwilę kupowałabym inne.
Popatrz sobie u Kindzi- ona ma Magnolia Yellow River "Fei Huang"- jest cudna, i u Agani- taka z wielkimi kwiatami (nie wiem jak jej na imie) no i zwykła stara odmiana Aleksandrina. To są moje typy.

No i jeszcze jedna- gwiaździsta, ale ta różowa- też jest przepiękna.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:21, 08 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Magnolia przepięknie się rozwija, będą z niej ludzie

Basiu- pokażę Ci ją na żywo. Dopiero jak ma liscie wygląda na zdrowa, a w fazie pąka kwiatowego tak jak pisałam wyżej coś jej jest.
Ogród w Tarnowie 05:55, 08 kwi 2017

Do góry
To chyba magnolia Leonard Messel, cudo masz, pozdrawiam Rysiu, noga w gipsie, to byl klopot, zdrowkażyczę.
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:39, 08 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
To ta zeszłoroczna magnolia Satisfaction??? U mnie ledwo pierwsze osłonki jej pękły...specjalnie leciałam do niej zobaczyć zaraz po przyjeździe...
Pewnie pierwsza u mnie żółta zakwitnie, ale to jeszcze, jeszcze...Piruetka też dopiero pęknięta!

Tak Kasiu, tyle ze wiosną ją przesadzalismy i będzie mniej kwiatków niż rok temu.
Żółta u ciebie cudo, nasze jakoś mizernie idą, jaka u ciebie jest?
Piruetka takie samo stadium mam.
Szmaragdowy Zakątek 23:38, 07 kwi 2017

Do góry
narcyzy Rip van Winkle aż świecą na rabatce

magnolia już powoli zaczyna swój spektakl

białe szafirki już prawie, ale na czosnki trzeba będzie jeszcze chwilę poczekać

Dla odmiany czas na zmiany... 23:18, 07 kwi 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Ależ piękne te Twoje selerie! Ile one mają lat ?

Dziękuję
To chyba ich trzeci sezon. ...Magnolia przysłała mi kilka sadzonek w większej kopercie....teraz tak się rozrosła,ze nie wiem czy jedna by weszła do tej koperty
Już kilka osób obdarowalam swoimi sadxonkami....
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:05, 07 kwi 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Asiu

Moja magnolka ostanowila zakwitnac jako ostatnia w okolicy

Iza to magnolia soulangiana ( tutaj znana pod nazwa Tulpenmagnolie) Bardzo popularna i ladna, ja jestem z niej zadowolona U mnie kwitnie duza iloscia kwiatow i co rok jest ich wiecej
Bawarka 22:03, 07 kwi 2017

Do góry
Kasia wiosna u Ciebie przepiękna, też czekam na Twoje i swoje lilie. Dziś dostałam cebule lilii orientalnych, jestem ich bardzo ciekawa. Magnolia jedyna w swoim rodzaju, napawa dumą. Pozdrawiam.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:59, 07 kwi 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
w drodze do domu spotkalam jeszcze taka magnolie, az musialam sie zatrzymac, by jej fotki zrobic

To magnolia Leonard Messel, najladniejsza z rozowych magnolii U siebie na watku tez ja pokazywalam, cudna jest

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:44, 07 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
No właśnie ta magnolia i jak wszystko zacznie kwitnąć to się mnie nie pozbędziesz. Aby to ogarnąć wzrokiem to posiedzę u Ciebie długo.

Jest gdzie siedzieć miejsca, stołków i ławek do woli
Jak podrosną to dopiero będzie pokaz Mam jeszcze dwie na dużym ogrodzie , które jeszcze nie kwitły nigdy i teraz dosadzę kolejną, w sumie 6 na dużym i trzy na małym ogrodzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:42, 07 kwi 2017

Do góry
zoja napisał(a)
jaka piękna kwitnąca magnolia
mogłabym patrzeć godzinami

Kocham wszystkie magnolie bez wyjątku
a dzisiaj okazało się , że kolejna maleńka (do kolan mi sięga) Susan zakwitnie dwoma kwiatusiami
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:40, 07 kwi 2017

Do góry
No właśnie ta magnolia i jak wszystko zacznie kwitnąć to się mnie nie pozbędziesz. Aby to ogarnąć wzrokiem to posiedzę u Ciebie długo.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:38, 07 kwi 2017

Do góry
jaka piękna kwitnąca magnolia
mogłabym patrzeć godzinami
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:28, 07 kwi 2017

Do góry
i magnolia do lasku

i lampeczki

Ogród Małej Mi 2017 20:22, 07 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale jaka magnolia za tym suchotnikiem!!!

Gwiaździsta, jest pierwsza..
Foto z 2 kwietnia.. chyba pokazywałam ..
Mały miejski ogród w rekonstrukcji z nadzieją na lepsze 19:39, 07 kwi 2017

Do góry
Witam,

W tym roku sezon rozpocząłem bardzo wcześnie.
Magnolia już rozwija swoje pączki
Magnolia gwiazdzista pierwszy raz w tym roku wydała kwiaty

Tutaj piwonie przebijają się przez kępy kostrzewy
Trawnik wyglada na pierwszy rzut oka "nieźle" ale jest dość nierówny i czeka mnie przy nim sporo pracy
Tutaj odrosty Conici

Tawuła dosłownie w 3 dni cała się "zażółciła"
Pozdrawiam
Mateusz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies