widać ,że zimno po Twojej czapie
magnolia duża i wydaje mi się ,że pąki widzę?..ale czasami to ja widzę to co chce a nie to co jestd
Ja swoje montany oglądam i nadal nic nie widać ...ale u Ciebie znacznie cieplej niż u mnie to masz szansę
Bo Ty chyba najbardziej lubisz spontan. I do tego jesteś pracoholikiem. I to Ci sił dodaje. Mnie niestety spontan na dłuższą metę by zabił, wiec muszę mieć konkretny plan żeby z siłami nad wszystkim wydolic. Ale po co się rozdrabniac z naszymi różnicami i tak mamy wspólne to że chcemy żeby było ładnie. Wrzucaj fot jak najwięcej bo u mnie wiosny brakuje. Jakie rośliny masz pod samą magnolia? Bo ja w tym roku wrzuciłam prymulki i przebisniegi, nie wiem czy dobrze.
Hiacynty u Ciebie juz kwitną-zazdroszcze; ) a pamiętasz moją trzmieline pod jablonka? Odradzalas mi i ograniczylam ja do mniejszego fragmentu na zakręcie. I całkiem fajnie wyszło i między nią będę co roku upychac hiacynty- właśnie na nie czekam.
A szafirki mam z później kwitnących.
Ciemierniki masz koniecznie do zgromadzenia są obłędne. Czekam na Twój kolejny spontan
Siedzimy jak na drożdżach. Kwitną brzoskwinie, ale te wcześniejsze. Czekamy na pozostałe i zobaczymy. Musimy przeczekać te zapowiadane spadki temperatur. W tamtym roku właśnie kwiecień nam załatwił wszystkie. Mieliśmy tylko jabłka. W tym roku jabłonie sa radykalnie pocięte i owoców będzie mniej i jakby miało nie być brzoskwiń to z sadu nie będzie nic. Dlatego niech ta wiosna nie będzie mroźna
A co do magnolii, to ja po doświadczeniach z moimi na obecną chwilę kupowałabym inne.
Popatrz sobie u Kindzi- ona ma Magnolia Yellow River "Fei Huang"- jest cudna, i u Agani- taka z wielkimi kwiatami (nie wiem jak jej na imie) no i zwykła stara odmiana Aleksandrina. To są moje typy.
No i jeszcze jedna- gwiaździsta, ale ta różowa- też jest przepiękna.
Tak Kasiu, tyle ze wiosną ją przesadzalismy i będzie mniej kwiatków niż rok temu.
Żółta u ciebie cudo, nasze jakoś mizernie idą, jaka u ciebie jest?
Piruetka takie samo stadium mam.
Dziękuję
To chyba ich trzeci sezon. ...Magnolia przysłała mi kilka sadzonek w większej kopercie....teraz tak się rozrosła,ze nie wiem czy jedna by weszła do tej koperty
Już kilka osób obdarowalam swoimi sadxonkami....
Iza to magnolia soulangiana ( tutaj znana pod nazwa Tulpenmagnolie) Bardzo popularna i ladna, ja jestem z niej zadowolona U mnie kwitnie duza iloscia kwiatow i co rok jest ich wiecej
Kasia wiosna u Ciebie przepiękna, też czekam na Twoje i swoje lilie. Dziś dostałam cebule lilii orientalnych, jestem ich bardzo ciekawa. Magnolia jedyna w swoim rodzaju, napawa dumą. Pozdrawiam.
Jest gdzie siedzieć miejsca, stołków i ławek do woli
Jak podrosną to dopiero będzie pokaz Mam jeszcze dwie na dużym ogrodzie , które jeszcze nie kwitły nigdy i teraz dosadzę kolejną, w sumie 6 na dużym i trzy na małym ogrodzie
W tym roku sezon rozpocząłem bardzo wcześnie.
Magnolia już rozwija swoje pączki
Magnolia gwiazdzista pierwszy raz w tym roku wydała kwiaty Tutaj piwonie przebijają się przez kępy kostrzewy
Trawnik wyglada na pierwszy rzut oka "nieźle" ale jest dość nierówny i czeka mnie przy nim sporo pracy
Tutaj odrosty Conici
Tawuła dosłownie w 3 dni cała się "zażółciła"
Pozdrawiam
Mateusz