Efffa, nie znam odmiany bo magnolia była już w ogrodzie jak kupiliśmy dom. Ze zdjęć najbardziej pasuje mi magnolia soulangiana.
Sadzona jako mały około metrowy krzaczek ( widziałam na starych zdjęciach poprzednich właścicieli). Teraz po podcięciu gałęzi w zeszłym roku mogę pod nią przejść ( mam 167 cm).
Mirelko, wertykulator nie ma kosza. Wywala całe siano na trawnik a ja to potem wszystko zgrabiam i na kompostownik.
To była druga, od wielu wielu lat, wertykulacja tego trawnika. W tym roku i tak było o niebo mniej siana niż w zeszłym i cala akcja poszła całkiem sprawnie.
jasnemu więcej uchodzi, np jak się zabrudzi. Wg mnie oba pasują, ale jak ma być tłem, bez specjalnej roli dodatkowej typu skupianie uwagi, to jasny.
choć na ciemnym bardziej wszytsko będzie podkreslone.
Weź taki, który wolisz
On taki zwykle jest, ten jasny- od wody się myje, z punktu przywożą go raczej brudnego, i potem umyty już będzie ładniejszy, jasnoszary.
Nie straszcie. U mnie nie dość że magnolia posadzona na przeciągu bo żywopłoty jeszcze nie szczelne to jeszcze zapowiadają przymrozki. Szkoda byłoby ją stracić .