Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:04, 10 maj 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Też borykam się z opóźnieniem - dziś dopiero kupiłam kwiaty do skrzynek balkonowych. Zdecydowałam się znowu po latach na pelargonie
Teraz będę sobie powtarzała : surfinie miałaś niedawno, surfinie miałaś niedawno, ...

Jolu, pelargonie też są ładne. U mnie się nie sprawdzają, bo są zbyt kruche i podczas burz i wiatrów łamią się, niektóre u samej podstawy i poźniej się męczą i męczę sie ja patrząc na nie. Surfinie są pod tym względem lepsze. Majta nimi na wszystkie strony podczas burzy, ale niewiele jest zniszczeń. Dlatego mój wybór. Pokażę jakie dziwne w tym roku wybrałam, ale zauroczyły mnie te ich czarne oczy.

Ogród do kwadratu 23:01, 10 maj 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)

Ten widoczek wśród tylu innych pięknych dla mnie najlepszy
Rewelacyjnie wszytko wygląda, szałwia jakie ma piękne pączki, już sobie wyobrażam jak zakwita...
Jaśminowiec u mnie też ma pączki, pierwszy raz od kiedy go kupiłam czyli lat temu trzy.

A Tomi to chyba niezły zawadiaka, co?
Miniaturowy ogródek 22:58, 10 maj 2013

Do góry
Tulipany wreszcie rosną:

Trzmielina zaczyna rosnąć:

Stokrotki się puszą:
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:58, 10 maj 2013

Do góry
andziulka napisał(a)
Miało być tak ciepło, a tu deszcz i ziąb Rano zaświeciło słoneczko. Było tylko godzinkę. Jedynie kwitnące kwiatki cieszą oczy

Witaj Andziulka - u mnie już po prymulkach ten wczorajszy deszcz zmieszał je z ziemią, a barwinki też kwitną tylko że na biało. Pozdrawiam cieplutko pomimo ochłodzenia
ogrodoweimpresjejolki 22:56, 10 maj 2013

Do góry
Wiesza mi się internet!
A niech się wiesza
Ale beze mnie ... dobranoc

Miniaturowy ogródek 22:54, 10 maj 2013

Do góry
Żurawki mają się całkiem nieźle:

Hirutkowy raj:)) 22:52, 10 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Krysiu, pozdrawiam

Basiu pieknie dziękuje ,powoli wracamy do żywych
Działka wkoło Lubczyka :) 22:51, 10 maj 2013

Do góry
a tak w ogóle święto na tej stronie, bo to przecież strona 81, czyli mój rok urodzenia
więc zapraszam na drineczka
Miniaturowy ogródek 22:48, 10 maj 2013

Do góry
Miłorząb:

Tawułka:

Morning light się obudził:

Wiąz geisha:

I buk:
Postawić trawkę nad i... 22:46, 10 maj 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...klon jeszcze czeka na swoje miejsce po brukowaniu ale już jest mojego wzrostu...

Wow ale wielki
Ogród w skali mikro :) 22:42, 10 maj 2013

Do góry
Elu, obiecany Ivory Halo dla Ciebie:

Miniaturowy ogródek 22:40, 10 maj 2013

Do góry
Ponury 30 kwietnia - umbra się szykuje do kwitnienia:

Berberys się obudził:

I tawuła:

Śliwa wiśniowa też w pączkach:
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:35, 10 maj 2013

Do góry
Troszkę do was pozaglądałam, ale ciągle się wiesza forum.. pora iść spać...
Wieczorkiem poszłam posadzić dalie, bo zaschły się na amen... ale coś tam kiełkują....
Normalnie bym posadziła gdzie miejsce, a tak .... kolor nie pasuje, albo coś innego.. pomysł jedne .. Przekopuję wzytkie różowe i fioletowe chryzantemy i astry.. wielkie bryły to wytaszczenia przez dżungle.. nic nie podeptać..miałam czystą bluzkę.... miałam... ciągnę te kartony z bulwami dalii, worek ziemi.. i olśnienie.. będzie za mało słońca, dziubię i kaleczę korzenie choinek.. .. olśnienie tu można posadzić hosty.. i niech siedzą.. najlepsza hosta od Irenki, bo dużą to chociaż będzie ja widać..
Zostawiam dół.... hosta poczeka.. trzeba dalie... wykopane chryzantemy schną.. ale niech czekają.. szukam gdzie te dalie... Mam kolejne miejsce, ale pasuje wykopać szłwię bo dla niej za mokro i za ciemno.... i nie pasi.. przy okazji lilie.. bo też ich nie widać... biegam z liliami.. udało się przesadzić, a już jedna z dziecmi duża..
Przesadzić szałwie trzeba zrobić miejsce pod przesadzonymi różami... wyznaczam linię kancikowania (M się cieszy, że będzie łatwiej kosić.. na szybko przesadzaliśmy róże i szmaragdy wiec dziura w ziemi .. i tyle.. reszta pobojowisko..
Wiec odmierzam na szybko teren do zdarcia darni i zakancikowania... ale szkoda darni, bo jak poprzenosiłam porzeczkę i agrest to w warzywniaku (przyszłym.. kiedyś tam.. ale myśle że za rok.. ) pasuje dziury uzupełnić trawą.. wiec uzupełniam.. krzywo, ale zawsze to lepiej niż takie placki... które zaraz zarosną zielskiem...

Szałwia przesadzona (za blisko róż.. za rok poszerzę rabatę i przesadzę, ale teraz nie mam czasu), dodatkowo przeniosłam szałwię przekopaną z wsiowego jak stawialiśmy szklarnię..... szałwai uporządkowan, kancik powiedzmy że równy....
lilie przeniesione, dziura pod hostę jest ... posadzone inne dalie... a te od których sie zaczęło leżą na trawniku bo nie miałam siły tych kartonów już schować..

Tak po krótce jak wygląda przerzucanie wojsk.. czyli prawa flanka na lewą flankę....

Efekt.. mniej zrobione niż planowane, bałagan za to większy Przy okazji z wykopanych cebul spod szklarnii .. z powrotem znalazłam im lokum i już w ziemi..
Po ciemku przypomniałam że chryzantemy i astry leżą wykopane ... wiec po ciemku dołowałam ..w warzywniku którego nie będzie... koszmar.. ledwo żyję, efektów brak.

Chyba połowę wyciepię z tego mego ogrodu.... część już wyciepałam... mam jeszcze żółte chabry giganty.... dam ale nie pocztą bo to olbrzymy są... odbiór osobisty.. mi w sezonie sięgają pod pachy...

To wyciepałam i nie pytałam kto chce.. wydłubywałem z tego tojeść orszelinowatą.... już potrafię rozróżnić Masakra... dłubałam jak głupia... aż mi tojeść padła.. ale patrzę że dziś sie zbiera i podnosi do życia.... ta żółta tojesć fajna, ale na kwietne łany... dzikie puszczenie ..... kwitła długo... jesienią byłą pięknie wybarwiona.. ale zarastała wszytko i się rozsiewała.. postanowiłam BRAK SENTYMENTÓW.

Cieszę się, że moje chabazie Wam rosną Ja też się cieszę, że to co dostałam jako prezent rośnie.. czekam na żółte liliowce majowe ...
Chyba wszytko mi rośnie co dostałam od Was
Mój kawałek raju II 22:34, 10 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

I dobrze, bo jutro mamy piknik w Pęchcinie, ma być słoneczko

Cudny wzorek na liściach I widzę, że etykietki to nie tylko mój "bzik"
Rajski ogród Ani 22:32, 10 maj 2013

Do góry
kwiatuszki dla Ciebie
Mój kawałek raju II 22:31, 10 maj 2013

Do góry
A u mnie cały czas mży deszczyk moja mahonia
Rajski ogród Ani 22:28, 10 maj 2013

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 22:27, 10 maj 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:26, 10 maj 2013

Do góry

Jutro sobota i dalsze działania .... Mąż wrócił z delegacji więc pracy w ogrodzie odrobinkę ubędzie , oby nie padało pozdrawiam i buźkam zaglądających
Rajski ogród Ani 22:24, 10 maj 2013

Do góry
Podeślę teraz kilka tulipków i lulu, bo się nie wyspie na jutro

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies