Jak się masz Dajanko? Mam nadzieję, że masz już spokojną głowę i uporałaś się ze wszystkim, a jeśli nie, to chociaż najważniejsze masz już za sobą? Piszesz o wizycie sąsiadki i jej miłym geście, takie sąsiadki to skarb prawdziwy. Jajeczek prosto spod kurki zazdroszczę, ale sama kupuję ekologiczne, smaczne i nigdy mnie nie zawiodły
Myślisz może, by zrobić ziołowy ogródek? Widziałam bardzo ciekawe pomysły na taki. Planujesz przesadzenie bukszpanów, masz różne odmiany, czy tylko nie rosną jednakowo? Ja mam z bukszpanami dużo kłopotu, strzyżenie dużych okazów jest dość pracochłonne. Lawendę chcesz posadzić na ich miejscu, jest to słoneczne miejsce? Na takim lawenda kwitnie dobrze i nie wyciągają jej się pędy.No i wczesną wiosną przycięta nisko długo wypuszcza nowe pędy, wtedy jest goło jeśli nie ma towarzystwa zielonego.
Mój uśmiech jeśli na smutki jest dobry, to daruję Tobie, jest Twój

a gdybym tak miała jakąś moc sprawczą, to miałabyś wszystko czego do szczęścia trzeba Dajanko. Ale popatrz

z Hanusią "posiedziałyśmy" sobie chwilkę u Ciebie na schodach, wyobraziłam sobie, jak przyjemnie byłoby popijając ziołową herbatę i poplotkować, pośmiać się...
Dajanko, o mojej rabacie opowiem Ci później, teraz idę pościskać się z moją Jolą, wykorzystać chcę każdą chwilę, aż do jej wyjazdu, tak szybko czas mija i dobre chwile.
...i to ścieżka do mnie