Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Gabriela 23:09, 07 lip 2013

Elfik napisał(a)

[b]Gabrysiu
– no niemal takie, ale rozmiar jakby dużo mniejszy... Miała być granatowa z czerwonym oczkiem.
A teraz fotki o roślinkach „dyskutowanych”. Zerknij na listki Palibina. Łucji jest identyczny.

A to owa „werbena?Alba”. A ta druga, sorry, nie jest Rubra, tylko Rosea...

No tak, liście inne, ten mój poprzedni Palibin też takie miał. W takim razie co ja tam wsadziłam? Metka była z Palibinem. A co tam, śliczny jest i pachnący bardzo - oto dowód:

Z trzeciej strony, to on nie jest ani lilakiem ottawskim, ani węgierskim, bo ma inne liście.

A to białe jest bardzo ładne, podobne do tej verbeny hastata, zbierz nasionka Elu.
Mój floks jeszcze nie myślał żeby zakwitnąć, a Twój mimo że malizna, to proszę jaki ładny.

Pszczelarnia 13:48, 08 lip 2013

Elu, bo u nich tam na wyspach wszystko w ogrodach jest jakby większe.
Elfik 17:03, 12 lip 2013

Ewuniu, a ostróżki szczególnie. W Spencer Garden jest niemal drzewostan ostróżkowy i sięga ponad mój parasol!

Elfik 17:12, 12 lip 2013

Uprzedzam, że zdjęcia są paskudne - jedno w słońcu, drugie po deszczu, ale za to bardzo poglądowe. Dedykuję wszystkim, którzy boją się cięcia. Oto mój Wredei.
Tak wyglądał w ubiegłym roku, niby jest kolumnowy, ale zaczął się robić paskudny, w dodatku czubek wybujał strasznie do góry, a boki się rozłaziły.

W tym roku wiosną z duszą na ramieniu wyrżnęłam mu wszystko, co wystające, łącznie z tym długim czubem. I teraz wygląda tak:

Myślę, że dodałam otuchy wszystkim, którzy boją się ciąć.
Elfik 17:29, 12 lip 2013

W tym roku moja Annabelka daje popis . Jeszcze nigdy nie zaglądała mi do kuchni A te łby!!!

Anita1978 17:39, 12 lip 2013

Anabelka piękna! Mojej kwiaty się kładą... A cięcie wredeia udane! Pozdrawiam
Elfik 18:11, 12 lip 2013

Anitko! Ja swoją Annabelkę mam w 3 obręczach, od najmniejszej, do największej. Inaczej leżała by jak placek! A ogrodowa NN jest niezawodna.

Dzidka 19:02, 12 lip 2013

Elu, a może jednak?

Elfik 21:39, 12 lip 2013

Dzidka, Ty dobry Duszku-Kusicielu...
barbara_kraj... 22:20, 12 lip 2013

Elfik napisał(a)
Moje Kochane Dziewczynki!

Basiu – aktualne zdjęcie winorośli pokazałam w wątku „Co to jest”. Tam umieściłam też inną roślinkę, zerknij proszę, bo Ty wiesz wszystko!... A pytanko mam jeszcze, czy z tej poziomej gałązki też dzieci wyłamywać? Akurat ona rośnie dużo wolniej, niż te puszczone do góry. Co do powojnika, to myślałam, że Twoje czujne oczko zauważy, że kwiatki nie są ładnie wykształcone. Powinny być całe pełne, a nie są.

Elu, przegapiłam ten post i odpowiadam dopiero teraz.
Z tej akurat gałązki nie musisz wyłamywać dzieci, puść je w górę