Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 14:26, 12 lip 2013

Megi napisał(a)

PS> Boszzz... Ania przepraszam, dopiero widzę, jak się rozpisałam, ale ja o psach mogłabym elaboraty pisać. kocham

PS2> czekam z niecierpliwością na zdjęcia lotosa, też kocham

U mnie możesz o psach....
U mnie można o wszystkim...
Dzięki za odpowiedź o tujkach...

Dzisiejszy Jeszcze się trzyma chociaż płatków pogubił trochę...

Mala_Mi 14:29, 12 lip 2013

Edytko , Irenko, Anitko - dzięki za odwiedziny... i za komplement... i jakiś fotosik.. orszelinki Nawet jakaś pszczółka sie załapała.. one też tojesć lubią, a motyle kochają

Mala_Mi 14:31, 12 lip 2013

Margarete napisał(a)

A czemu chcesz "to" rozwalić Aniu ? to super wyglada przy tej brzozie taki wianuszek z liliowców, naturelistycznie i kolorow, i pięterka takie są....fajnie !

Witam i pozdrawiam, dziekuje ze do mnie zaglądasz

Małgoś.. bo mi kosiarka się nie mieści do koszenia... Za ciasno..... muszę cos z tym zrobić.... a liście niedługo jeszcze bardziej zalegną na trawie..... tak to sobie sadzę bez głowy
Patrz jak wąsko. No i trawa zdycha pod liścmi, zadeptuje sie wąski kawałek przejścia.. i potem wiosną trawnik długo sie regeneruje Zastanawiam sie czy nie posadzić tu miniaturowych liliowców

Mala_Mi 14:34, 12 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
A mnie wyrosły krokosmie od Ciebie ale nie wszystkie . Na poczatek dobre i to , moze sie rozmnożą , ale na razie do kwitnienia bardzo daleko.
Małgosiu nic źle nie zrobiłas , pewnie coś z cebulkami było nie tak. Ja w tamtym roku ponad 50 cebulek posadziłam i wyrosły tylko trzy , miały wysokośc 20cm ale zakwitły. Jak Ania przysłała mi w tym roku paczkę to jej cebulki były olbrzymami w porównaniu do tych które ja kupiłam w internecie.

To ich pierwszy sezon, ale sadziłam jesienią.. i kwitły miesiąc później niż w tym i zeszłym roku.. foto z końca sierpnia

A to dzisiejsze.. niecała połowa lipca.

TheMagda 14:38, 12 lip 2013

asc napisał(a)
orszelinki Nawet jakaś pszczółka sie załapała.. one też tojesć lubią, a motyle kochają

A moje Anuś się przyjęły i mam całe 6 sadzonek orszelinki.
YES.... YES..... YES!!!!
JulkAd 15:28, 12 lip 2013

U mnie jeszcze tojeść od Ciebie Aniu nie kwitnie, ale po innych roślinach widzę, że u Ciebie wszystko szybciej jakoś się dzieje, ale też mam wrażenie, że jakoś dłużej....a lawenda to niestety nie wiem, czy dobra czy zła, bo swojej też nie umiem zidentyfikować, buziam popołudniowo i czekam na druga odsłonę lotosu...ale to pewno za kilka dni dopiero
rozajerycha 15:43, 12 lip 2013

Melduję ,że naparstnice pięknie kwitły w tym jedna ta ,którą bardzo chciałam
Kwiat lotosu też widzę z tak bliska pierwszy raz i pozycji chyba nie stosowałam muszę po nauki do Konstancji
Margarete 15:50, 12 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
A mnie wyrosły krokosmie od Ciebie ale nie wszystkie . Na poczatek dobre i to , moze sie rozmnożą , ale na razie do kwitnienia bardzo daleko.
Małgosiu nic źle nie zrobiłas , pewnie coś z cebulkami było nie tak. Ja w tamtym roku ponad 50 cebulek posadziłam i wyrosły tylko trzy , miały wysokośc 20cm ale zakwitły. Jak Ania przysłała mi w tym roku paczkę to jej cebulki były olbrzymami w porównaniu do tych które ja kupiłam w internecie.

No to dobrze, że mnie pocieszyłas Bogdziu... moze ze mnie nie taka lufa jest...
Margarete 15:55, 12 lip 2013

asc napisał(a)

Małgoś.. bo mi kosiarka się nie mieści do koszenia... Za ciasno..... muszę cos z tym zrobić.... a liście niedługo jeszcze bardziej zalegną na trawie..... tak to sobie sadzę bez głowy
Patrz jak wąsko. No i trawa zdycha pod liścmi, zadeptuje sie wąski kawałek przejścia.. i potem wiosną trawnik długo sie regeneruje Zastanawiam sie czy nie posadzić tu miniaturowych liliowców

No,no.... jak bys posadziła liliowce mniejsze - te miniaturowe to efekt pięter byłby podobny i uklad roslin a zyskałabys miejsce na trawniku....
To miejsce u ciebie, jak wiele innych z reszta bardzo mi sie podoba.... jak bym miała u siebie większa powierzchnie to tez bym sobie zapodała brzózke i coś pod brzózką....
Celina 16:51, 12 lip 2013

Cudo!! pozdrawiam