Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wisteria - glicynia, słodlin 11:36, 10 maj 2013

Do góry
W tym roku zima byłą dla wisterii łaskawa i będę cieszyć się kwiatami całkiem sporo pąków

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:11, 10 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danuś, oglądałam sobie u Ciebie inspiracje. Nowe zdjęcia mile widziane. Jakiś pokaz wykorzystania Twoich skrzyneczek rozlicznych? Będzie Zośka czy jej nie będzie - nie wiem, czy już szaleć z ciepłolubnym zielem zielnym do skrzynek.
Wizytówka- perypetie ogrodowe Ali 11:08, 10 maj 2013

Do góry
Witam serdecznie w moim ogrodzie!

Moja "przygoda" ogrodowa była odskocznią. Mój świat legnął w gruzach, iskierka w tunelu to przeprowadka do połówki domu z działką 1600 m kw, w którym mieszkam do dziś.
Początki były ciężkie. Rosły jedynie 3 brzózki, kilka choinek, berberysa, krzewuszkę i żarnowca.
Szału nie robiło)) Mi było to bez wątpienia potrzebne.

W sumie tak na dobre zabrała się za niego jak udało mi się dokupić tą druga połówkę domu czyli jakieś 5 lat temu. Nie zliczyć ile razy go przebudowywałam i co gorsze nie wiem ile jeszcze razy jest przede mną))

Jak trafiłam do Was? Pewne nie jako jedyna dzięki ogrodowi Szefowej, który pokazała Pani Maja w swoim programie. Mój znienawidzony cis jest dozgonnie wdzięczny bo dzięki właśnie Szefowej jest nadal u mnie)))

Ogród to miejsce gdzie odpoczywam i ładuję akumulatory. Mimo ciężkiej pracy, najczęściej wieczorami padam jak "kawka" jest dla mnie ogromną radością, satysfakcją i mobilizacją do zmian.

Oglądając regularnie "Maje w ogrodzie" wiem, że nie tylko ja choruję)) na tą chorobę zwaną popularnie ogrodowoholizm.

Oglądając Wasze przecudowne zakątki, chylę czoła pracy, wiedzy oraz efektom. Pomożecie ustrzec się kolejnej rewowucjii z przesadzaniem chociaż jedenej))?

A tak wygląda mój kawałek świata
Tak wygląda z góry (zdjęcie z domu za domem)

Wiosna

Moja inwencja twórcza))

Kosodrzewinkę uwielbiam

A tak wygląda przed domem, królują anioły na które zachorowałam po wizycie w Hortulusie.

i właśnie tu planuję zmiany. Jak widać już stoją żurawki, tak je przypasowywuję))
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:47, 10 maj 2013

Do góry
Są trawki!
Wyczekane od marca, ale wiadomo jak z trawami jest w tym roku. Red Baron cudny, Calamagrostis Karl Foerster też zieloniutki, tylko Carex buchananii taki suchulec jeszcze, ale też wyglada super.
Dostałam gratiska w postaci Miłki okazałej, bardzo mi pasuje, bo też czerwona.

Trawki jeszcze na tarasie, a pilnuje Pan Pies

I całkiem spora niespodzianka - to z domowych - zakwitła Multiflora, jedna z wielu moich Hoji.

Jadę sadzić trawki.
Rododendronowy ogród II. 10:33, 10 maj 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Pozdrawiam i zostawiam Lecha Kaczyńskiego dla poprawy samopoczucia

Dzięki Aniu, ładny kwiat.Podobno wiele gatunków trzeba było skrzyżowac by go otrzymac.
Roztoczańskie klimaty 10:32, 10 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jakże się stęskniłam za Twoją przestrzenią i leśnym ładem poprzygniataj mnie jeszcze

Do usług

Rododendronowy ogród II. 10:31, 10 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pozdrawiam i ja

Piękne zdjęcie , pozdrawiam Basiu.
Rododendronowy ogród II. 10:31, 10 maj 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
Bogdziu dla Ciebie pierwszy kwiat, który zakwitł na moim nieszczęsnym rh horizon monarch, obawiam się, że zbyt wielu kwiatów nie będzie ale jest szansa na przetrwanie, choć obecnie nie prezentują się zbyt ładnie. Pozdrawiam

Żółte odmiany sa trudne w hodowli, obawiam sie ze możesz miec problemy.Krzaki jak są małe wiadomo że sa mniej atrakcyjne, często nadrabiają zaległości i problemy z okresu doniczkowego, więc ciesz sie tym co jest i czekaj na więcej jak podrośnie , no i dbaj by dobrze się rozwijał.Ogrodnik musi byc cierpliwy, niestety.
Rododendronowy ogród II. 10:25, 10 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Muszę Cie Bogdziu pomęczyć...kupowany na giełdzie rodek (), takie coś ma. Nie wiem, czy w ogóle coś na nim będzie kwitło...Wywalić i posadzić na jego miejscu szkółkowego? Co mu jest? Dać mu jeszcze jedną szansę? To ten, któremu kazałaś oberwać te brązowe pąki, ale ma takie nie brązowe i też są do niczego...

Tak to wygląda, brązowe, zeschnięte od środka, łatwo się odrywa

A mój Alfredzik to ten

To jakoś tak wygląda jakby im ktoś poobcinał pączki. Z takich pąków nic nie bedzie , też do oberwania.Teraz ja mam pytanie . Jak można miec takie paznokcie i pracowac w ogrodzie??To dla mnie największa z ogrodniczych zagadek.
ogrodoweimpresjejolki 10:22, 10 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Czosnki śliczne Jolu. Aby tak do nas przyszedł deszczyk. Od 10 do 15 nie da się pracować taki skwar.
To dobrze że tunel dał rady. Pozdrowienia z upalnego Południa.

U nas po nocnym deszczu i nawałnicy ochłodziło się trochę To i dobrze, bo wszystko zaczynało szybo przekwitać, a ta chociaż tulipanami dłużej się nacieszę

Pozdrawiam

Ogród Rudej pod lasem :) 10:10, 10 maj 2013

Do góry
mam straszny problem z rabatą azaliowo-tawułową. Kupiłam 13 sztuk tawuł Goldflame i dokupiłam 4 azalie, wraz z już wsadzonymi mam łącznie 6 azalii. Teraz takie moje pytanie, czy mogę tawułami podsadzić azalie?? Od wczoraj kombinuje jak to wszystko zgrać ale kurka wodna nie wchodzi mi...
Może ktoś doradzi???
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 09:58, 10 maj 2013

Do góry
Nowa porcja foteczek ode mnie
Na początek frontowo- parapetowe śliczności
Shadow Dancer Gene

Shadow Dancer Shirley

Shadow Dancer Betty

Pelaśki

Donice frontowe

Begonia sempreflorens

NN ale bardzo ładny

Heliotrop

Hosta Albopicta

Zdychający jaskier ;/

Donice w ogóle

Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 09:41, 10 maj 2013

Do góry
Mój żywopłot tworza cyprysy(?), rosną bardzo szybko i nie choruja. Przyszedł czas aby cyprysy te skrócić, czy prawidłowo będzie jeśli przytnę je na równo na pewnej wysokośc? czy wówczas dolne gałęzie nie bedą obumierać? chciałabym ten zagieg wykoanc w ciągu najblizszych dni - czy to dobry termin.

ogrodoweimpresjejolki 09:39, 10 maj 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
Pięknie Ci Jolu kwitną Rh, u mnie zakwitł tylko jeden malutki a reszta na razie nic. Jestem w szoku i zastanawiam się, co się dzieje, czy się lenią i zakwitną później, czy wogóle?

Zuzia, a czy pozostałe mają pąki kwiatowe? Bo jeśli ta to warto czekać, bo to pewnie odmiany kwitnące później ja np. mój Calsap

ogrodoweimpresjejolki 09:36, 10 maj 2013

Do góry
reni napisał(a)
Witaj..pięknie ci wszystko kwitnie, a moje rh w pąkach

Ja są pąki, to wiadomo, że warto czekać

Większość tulipanów mam sadzone w grupach, ale zdarzają się też soliści

ogrodoweimpresjejolki 09:32, 10 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czy u Ciebie też pada i mgła wisi? Macham z rana, ale nie wiem czy dojrzysz?

Widzę Haniu Mgły u mnie nie ma, ale słonka też . Wczoraj była okropna burza i ulewa. M. pojechał rano sprawdzić, czy tunel oparł się naporowi silnego wiatru i czy jeszcze na naszej działce. Przed chwila miałam meldunek, że OK Szkoda, żeby tyle pracy poszło na marne. Wczoraj wsadziliśmy kolejne kilka pomidorów.

Kupiłam jesienią 3 czosnki karatawskie Jeden albo wybrał wolność, albo stał się posiłkiem dla jakiegoś podziemnego potwora

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:31, 10 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Amanogawy trzy.... mam nadzieję, ze za rok będą już większe...

Trochę mi głupio bo zamiast pisać o Twoich pięknych tulipankach, to to co zobaczyłem wprawiło mnie w śmiech a zarazem we wstyd za polską architekturę Ten szereg domków katalogowych i to dodatku wszystkie takie same... woła o pomstę do nieba Dobrze, że taka Marzenka ma wyczucie stylu i smaku
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:27, 10 maj 2013

Do góry
No właśnie - jakoś u nas nie pada !
Na szczęście po wczorajszych deszczach nie jest już tak sucho .
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:26, 10 maj 2013

Do góry
Gratuluję gorącej setki i czekam niecierpliwie 200 pozdrowienia gorące
Gabisiowy ogród...początki....:-) 09:21, 10 maj 2013

Do góry
Takie jesteśmy piękne....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies