Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 23:34, 08 maj 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Ależ masz Aniu piękne tulipany i tyle ich, musi być u Ciebie bardzo kolorowo
Pozdrawiam

Aniu masz rację jest bardzo kolorowo i wesoło
Mój kawałek raju II 23:32, 08 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bergenia ma ładne kwiatki... a tak wogle to mi swojsko u Ciebie....
Czapeczka nie do zdarcia jak i jej właścicielka.

Aniu dziękuję bardzo Jaskółeczko, ja też u Ciebie się swojsko czuję, a z tym zdarciem to różnie bywa, dzisiaj wyszłam do ogrodu dopiero ok. 17.00, bo każda próba kończyła się fiaskiem, po prostu za gorąco dla mnie było ale zdążyłam posadzić kapustkę, pory, selery i aksamitki k/ grządki jednej, jutro spróbuję wcześnie rano wyjść do ogrodu, to może zrobię więcejZdjęcie z g.8.00 drzewa kwitną
Ogród na skraju sadu 23:32, 08 maj 2013

Do góry
Kolejny nabytek od Basi w pełnej krasie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 08 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

I

Chętni na sadzonki młodej jeżówki zgłaszać się.. ale nie wysyłam, odbiór osobisty.

Po te jeżówki przypędzę napewno
Ogród na skraju sadu 23:30, 08 maj 2013

Do góry
Tulipany już w pełnej krasie. Miałam nie mieć żółtego koloru w ogrodzie a teraz ten widok bardzo mi się podoba.

Ogród na skraju sadu 23:26, 08 maj 2013

Do góry
Po drugiej stronie ulicy mamy pustą działkę, na której pasą się często sarny. Troszkę liche zdjęcie i mało widać sarenkę, ale zawsze jakiś dowód, że mówię prawdę jest.

Rozwinęły się białe tulipany

Pierwiosnki od Basi

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 08 maj 2013

Do góry
Sebuś, Madżenka.. lubicie porównania.. i ja też.. katalpa w środku.. prawie jej nie widać
stare foto jest robione z drugiej strony

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:16, 08 maj 2013

Do góry
i jeszcze takie białaski zakwitły - duże są - wielkości minaturowych bratków

mam wrażenie że na tym ostatnim zdjęciu ten maluch patrzy na mnie z wyrzutem i pyta "czy jesteś pewna że chcesz mi robić to zdjęcie jak jestem taki mokry? "

Hortensja Great Star - przyrasta - to chyba się przyjęła

Moja mała choina kanadyjska Pendula też zaczyna puszczać - hura (tfu tfu). Zamówiłam jeszcze trzy choiny kanadyjskie Fastigiata, oraz jedną Jeddeloh. W rozmiarach mikro... ale przecież urosną

i to tyle i naprawdę nie ma obowiązku wszystkiego czytać i oglądać - jeśli kogoś przynudziłam od razu to sorry Nie mam tyle cudów co inni ale i tak uwielbiam się Wami dzielić tym co mam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:14, 08 maj 2013

Do góry
Basiu, Agnieszko na tych foto z daleka nie pozna co rośnie, a ostatnio pisałam o serbach
Zresztą dla mnie to i tak wszytko choinki

Ot.. szukając zdjęcia starego.. znalazłam takie z przed dokładnie 5 lat.. wisionka mikrusek

Ogród do odświeżenia 23:12, 08 maj 2013

Do góry
Klombiki bossskie .... A to zdjęcie.. Po prostu szczenka opada

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 08 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, bardzo, ale to bardzo zmienił się twoj ogród. Ściana z serbów daje piękne tło. Ogród już nie jest sielski, anielski, lecz elegancki z nutą "mimowolnego, małego rozstrzepania". Jest po prostu Twój śliczny ogród - dla nas także śliczny. Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko na dzisiejszych fotach są jodły balsamiczne. Wysokie na jakieś 5-6 metrów..... rosną od 2008 roki .. i były wtedy takie jak dzisiejsze moje serby ... za 5 lat... będzie taka ściana Albo szybciej, bo serby są szybsze we wzroście..
to 2008

i dziś.. z podobnego miejsca zdjęcie.... z tego samego się nie da bo zasłaniają koreanki i katalpa..

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:09, 08 maj 2013

Do góry
i dzisiejsze sadzenie poziomek
Miało być całkiem inaczej a wyszło inaczej - czyli nie tu gdzie miało i nie to co było planowane, ale na razie jest jak jest i może będzie dobrze a jak nie... to się przerobi i już
Poziomki rosną z piwoniami i hortensjami bukietowymi... ja nie wiem czy to pasuje ale na razie tak będzie - jak się rozrośnie zobaczymy

i doszły 24 poziomki i dwa dolary (ale za to silver )

zdjęcia nieładne bo już ciemno było ale doszłam do wniosku że fajna taka dokumentacja "na przyszłość" - teraz jest dość łyso, ale zobaczymy jak będzie gdy podrośnie
Świerk 'Daisy's White' 23:05, 08 maj 2013
Do góry
Kupiłam sobie świerk śliczny a najbardziej działały na mnie jego kremowe wiosenne przyrosty.
Przyszedł posadzilam a po tygodniu zaczął rosnąć ale na zielono :shock:
Zadzwoniłam do sprzedającego kazał czekać aż pokarze się ciutkę więcej przyrostów.
No więc pedzelki są coraz większe a kolor dalej zielony i to nie jakiś jaśniutki, sosna ma jaśniejsze przyrosty niż mój świerk. No a w aukcji czarno na białym pisze kremowe przyrosty. W necie te przyrosty też są dużo jaśniejsze od moich.
Poniżej zdjęcie, powiedźcie zostałam oszukana czy nie?
Może mam mylne wyobrażenie o kolorze który widzę?

W cieniu - zacieniona 23:05, 08 maj 2013

Do góry
Czym są podsadzone te drzewka? buziaki dla Iana
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:04, 08 maj 2013

Do góry
i jeszcze takie tam w ogrodzie znalezione

kuklik i róża (róża kupiona w sobotę w casto - kurczaki wstyd się przyznawać że ja wszystko w marketach kupuję... no nie wszystko ale jednak - nie wiem jaka to oczywiście może ktoś rozpozna

róża taka

czy ktoś może wie co to za jedna?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:04, 08 maj 2013
Do góry
"Znornicowały się" zapisuję w moim "Słowniku określeń ciekawych"
Na "puch" sasanek ciągle czekam, bo to jedyna, niech będzie dorodna

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:00, 08 maj 2013

Do góry
No i teraz - moja pierwsza "lilija" którą do ziemi zakopałam i... wyszła marketowa... na resztę w ilości szt. 13 - ciągle czekam...
tadammmm

liatra biedronkowa - tylko nie wiem biała czy fioletowa

smagliczki
Ogród na górze piasku.... 22:59, 08 maj 2013

Do góry
Nareszcie wiosna i to taka prawdziwa, ze słoneczkiem. Każda kosteczka mnie boli. Ale tyle jest zaległości w ogrodzie, że trudno nadgonić. A u mnie jest cieplutko i codziennie trochę pada. Trawę należałoby kosić dwa razy w tygodniu. Właśnie to dziś uczyniłam.
roślinkami pochwalę się jutro. Ale stolik, który był w planach od ubiegłej jesieni został ukończony. Projekt pojawił się po zdobyciu tego fajnego "plasterka" z topoli.
Przynajmniej jest bardzo stabilny .
Jutro czeka mnie nie lada wyzwanie. Posadzenie ok. 40 sadzonek jałowca. Są malutkie, ale "uczę się cierpliwopści" i okazuje się, że rośliny dość szybko rosną. Jak sadzę to wydaje mi się, że nigdy taki maluch nie urośnie. A za rok, dwa porównujemy ze zdjęciami i szok jak szybko urosło!
Pozdrawiam wszystkich Jola
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:58, 08 maj 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

proszę bardzo - kawka jest, ciasta nie ma - za późno by jeść

hi hi hi
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:55, 08 maj 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
to rozsiadam się gdzie kawka hi hi hi i ciastko hi hihi

proszę bardzo - kawka jest, ciasta nie ma - za późno by jeść

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies