Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Wersja mini mini 19:58, 12 lut 2013

Do góry
Skoro wróciła zima brrr, to rozmarzałam się nad wiosennymi nasadzeniami:
1. ekrany cisowe za hortensjami,
2. dwie dodatkowe wisienki w tym jedna w skarpecie bukszpanowej,
3. więcej winobluszczy na siatce,
i może może jakaś fajna ławeczka

plus oczywiście wymienianie tego co ubije ta wstrętna zima

W poszukiwaniu dodatków do domu znalazłam super wiosenny wianek

http://luxclub.pl/gid,14384428,img,14386621,kat,1016269,galeria.html?T[page]=6&ticaid=6100dc

...i kompletnie nie przeszkadza mi, że jajka są różowe

Na stanie mam podobne szklane jajka, tylko że zielone i przezroczyste, więc mogłyby się chyba ciekawie prezentować na wiklinowym/brzozowym naturalnym wianku.
Pszczelarnia 21:15, 11 lut 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Może ktoś zapragnie zobaczyć przebiśniegi i ciemierniki oraz weźmie udział w warsztatach w Coton Manor, UK :

"Introduction to Weaving Willow Frames
With Richard Green
Wednesday 6th March 2013
10.15am-1.00pm
On these practical half day courses Richard Green will demonstrate how to make up willow frames of differing sizes and shapes to match the habits of a variety of shrubs and climbers, as he has done so successfully at Coton, rather than resorting to standard size frames purchased from garden centres. During a brief tour of the garden he will also look at other applications such as willow fences and arbours. You will have the opportunity during the second part of the morning to make your own wigwam, or rose frame, (under his instruction!) to take home. All materials will be supplied but please bring secateurs and wear suitable outdoor clothing. (Numbers limited to 15)
£70 including lunch & materials
Richard Green has been Head Gardener at Coton Manor for the past nineteen years and, apart from his extensive responsibilities for maintaining the garden to a high standard, constructs all the plant supports required for the many roses and climbers in the garden which attract favourable comment."

Bym pojechała, bo a) faktycznie lepiej zrobić swoje niż kupować, b) do tego ogrodu chciałabym bardzo wrócić i to niejeden raz.
Będę próbować sił z dereniem na wiosnę, wianek mi się udał, to wigwam też, a zamierzam posiać pachnące groszki, więc potrzebuję ładnych, naturalnych podpór. Faszynowe płotki mniej mi są potrzebne, ale też chyba prostsze w wykonaniu.
Ewa, "Myśli różne..." księżnej Izabeli znam tylko we fragmentach, a w wydawnictwie nie ma książki .
Szczęściaro, będziesz obcować z księżną...
Ogród Magdalenka 09:59, 10 lut 2013

Do góry
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi w sprawie wianków wiosennych ... będziemy działać ... może na targach jeszcze coś podpatrzymy

alinak napisał(a)
Magda wianek wiosenny powinien być naturalny - masz racje z tymi hiacyntami . widziałam je i tez mi nie zpasiły . a jakby teraz gałązki wrzucić do wody żeby listki puściły i potem zapleść .tylko to tez nie trwałe >>>....
giełdy już chyba pełna parą z cebulowymi ruszyły ? tez muszę się wreszcie ruszyć z domu ....tylko ta wredna pogoda

Alinko no właśnie ... jeszcze za zimno na takie wiosenne kompozycje na zewnątrz , właśnie zauważyłam, że przytulony do szyby hiacynt zbrązowiał ... ... dobrze, że mam ich więcej

Syla napisał(a)
Pamiętam Madziu o kawce a jakże już bliżej niż dalej

Tak, tak , już bardzo blisko ... Hurrraaa

Marzena2007 napisał(a)
A Madzia zarobiona!!!

niestety ...

Marzena2007 napisał(a)
Madziu jak już zrobisz kompozycje hiacyntowe to proszę o zdjęcia, plizzzz chcę kopiować

Marzenko dzisiaj będę próbować coś z nimi zrobić , bo się zmarnują .... nie mam odpowiednich osłonek, ale może coś się znajdzie .......

Kolorowe rabaty 22:01, 09 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Ojjjjj gratulacjeeeeeeeee kwitucha nie mam ale wianuszek zostawię wiosenny.

Calkiem ladny wyszedl ci ten wianek widzialam wczesniej .Dziekuje Zeta
Ogród niby nowoczesny ale... 15:27, 06 lut 2013

Do góry
Zetka dzięki za wianek...nawet tak wirtualnie
Gierczusia cudne storczyki...też ich nie mam na żywo bo padły....
Bogdziu, piękne te różowości
Gosia...dzieki płatki idealne do kąpieli
Aguś...biały pasujący do mojego mieszkanka....

Dzięki dziewczyny
W miniformacie 14:25, 06 lut 2013

Do góry
Bea napisał(a)
Można powiedzieć, że sezon świąteczny prawie zakończony.
Choinka, ozdoby świąteczne zniknęły.
Wianek z mchu zdjęty, a rozchodnik, mech znalazły nowe zastosowanie w odsłonie wiosennej.

U nas dzisiaj słońce

Jak to zobaczyłam...byłam ciekawa...czy rojniki z wianka wykorzystałaś...
Śliczna kompozycja...
Okazuje się....rojnik dobry na wszystko...
Pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 14:25, 06 lut 2013

Do góry
zaglądam a Ciebie CBA, CIA i ABC strach sie bać

ale myslę że nie zamkna mnie za to jak pochwalę Twój wianek pieknie go uwiłaś

pozdrawiam

i uciekam
Ogród niby nowoczesny ale... 12:37, 06 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Milon stron!!!!!!!!wrzucam Ci mój wianek wiosenny na rozgonienie zimy cobyś mogła wcześniej zacząć wiosenne zmiany w ogrodzie.
Toffam Cię czorcie ty mój

A może Ci podam adres?? To byś ten wianek do mnie wysłała a sobie drugi strzeliła jak już Ci to fajnie poszło?? hehe...

Dzięki czorcie Toffany..

Hihihi cwaniaczek hihihihi
Ogród niby nowoczesny ale... 12:30, 06 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Milon stron!!!!!!!!wrzucam Ci mój wianek wiosenny na rozgonienie zimy cobyś mogła wcześniej zacząć wiosenne zmiany w ogrodzie.

A może Ci podam adres?? To byś ten wianek do mnie wysłała a sobie drugi strzeliła jak już Ci to fajnie poszło?? hehe...

Dzięki czorcie Toffany..
Ogród niby nowoczesny ale... 12:26, 06 lut 2013

Do góry
Milion stron!!!!!!!!wrzucam Ci mój wianek wiosenny na rozgonienie zimy cobyś mogła wcześniej zacząć wiosenne zmiany w ogrodzie.
Roztoczańskie klimaty 22:33, 05 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Swietna ta latarnia,upoluj nastepne o roznych wielkosciach i zrob zbiorowisko latarniowe
Tez dzisiaj kupilam latarnie ale najpierw musze ja skrecic,zostawiam sobie to na jutro dozujac przyjemnosci

No to koniecznie pokazuj ...Kasiek a wianek wiosenny już masz??

Nie mam...pozyczysz....?...
U mnie jest taka wichura ze nie ryzykuje wyjscia po galazki na wianek...nie chce znalesc sie nagle w innym miejscu bez mojej zgody i wiedzy
Roztoczańskie klimaty 22:19, 05 lut 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Swietna ta latarnia,upoluj nastepne o roznych wielkosciach i zrob zbiorowisko latarniowe
Tez dzisiaj kupilam latarnie ale najpierw musze ja skrecic,zostawiam sobie to na jutro dozujac przyjemnosci

No to koniecznie pokazuj ...Kasiek a wianek wiosenny już masz??
Ogród Magdalenka 21:44, 05 lut 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

http://uroczystosci.wieszjak.pl/wielkanoc/303603,11,Wielkanocne-wianki.html

a tutaj bardziej kolorowy
http://www.kuferdekoracji.pl/452765/wianek-wielkanocny-na-drzwi-z-250-jajek-dekoracje-wielkanocne-ozdoby-na-Wielkanoc

a ten poczochraniec baaardzo mnie urzekł

http://www.tulka.pl/archives/810

macie za dużo cebuli? paczajcie
http://deccoria.pl/warto-zobaczyc/artykuly-wianek-z-cebuli,5,129.html

Aga ale fajne pomysły! Do wiankowania wiosennego muszę się lepiej przygotować niż ostatnio

będzie arcydzieło
siedzę dziś i szukam pomysłów. W głowie klują się też zmiany ogrodowe
Ogród Magdalenka 21:37, 05 lut 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
http://uroczystosci.wieszjak.pl/wielkanoc/303603,11,Wielkanocne-wianki.html

a tutaj bardziej kolorowy
http://www.kuferdekoracji.pl/452765/wianek-wielkanocny-na-drzwi-z-250-jajek-dekoracje-wielkanocne-ozdoby-na-Wielkanoc

a ten poczochraniec baaardzo mnie urzekł

http://www.tulka.pl/archives/810

macie za dużo cebuli? paczajcie
http://deccoria.pl/warto-zobaczyc/artykuly-wianek-z-cebuli,5,129.html

Aga ale fajne pomysły! Do wiankowania wiosennego muszę się lepiej przygotować niż ostatnio
W miniformacie 21:19, 05 lut 2013

Do góry
Anitko dzięki.

Co do wiosny to jeszcze nie jestem zdecydowana.
Mam pomysł, ale raczej to będzie bardziej koło wejścia.
Co do drzwi to nie wianek, a "jajo".
Wiem na pewno, że będzie bukszpan.

W miniformacie 21:11, 05 lut 2013

Do góry
Bea napisał(a)
Można powiedzieć, że sezon świąteczny prawie zakończony.
Choinka, ozdoby świąteczne zniknęły.
Wianek z mchu zdjęty, a rozchodnik, mech znalazły nowe zastosowanie w odsłonie wiosennej.

U nas dzisiaj słońce

Piękno w prostocie Bardzo udana kompozycja. Czekam na następne. A co na drzwiach na wiosnę? Masz już jakieś koncepcje?
Pozdrawiam serdecznie
Ogród Magdalenka 20:09, 05 lut 2013

Do góry
Magda wianek wiosenny powinien być naturalny - masz racje z tymi hiacyntami . widziałam je i tez mi nie zpasiły . a jakby teraz gałązki wrzucić do wody żeby listki puściły i potem zapleść .tylko to tez nie trwałe >>>....
giełdy już chyba pełna parą z cebulowymi ruszyły ? tez muszę się wreszcie ruszyć z domu ....tylko ta wredna pogoda
Roztoczańskie klimaty 18:45, 05 lut 2013

Do góry
Wianek śliczny, czy już wisi?, ja swój zimowy właśnie zdjęłam.
Latarenka też superowa, a i cen rewelacyjna miałaś farta
Roztoczańskie klimaty 17:33, 05 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dawaj fotę latarenki bo też szukam...
A mój plan wiankowy ... Owszem jest mech , jajka,piórka jakoweś ... Aaaa ....Twój wianek jest idealny naprawdę

Robiłam go pierwszy raz ...tzn podkład z brzozowych gałazek.....spróbuj jak Ci się nie uda to kupisz gotowy podklad tez będzie ładnie.
Roztoczańskie klimaty 17:29, 05 lut 2013

Do góry
Dawaj fotę latarenki bo też szukam...
A mój plan wiankowy ... Owszem jest mech , jajka,piórka jakoweś ... Aaaa ....Twój wianek jest idealny naprawdę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies