Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

stychaz 19:44, 12 lut 2013

Witam Wszystkich odwiedzających baardzo serdecznie. Dziękuję za życzenia i Wszystkim przesyłam również życzenia wszystkiego dobrego

Madzenka 19:44, 12 lut 2013

odmachuję
stychaz 19:58, 12 lut 2013

Skoro wróciła zima brrr, to rozmarzałam się nad wiosennymi nasadzeniami:
1. ekrany cisowe za hortensjami,
2. dwie dodatkowe wisienki w tym jedna w skarpecie bukszpanowej,
3. więcej winobluszczy na siatce,
i może może jakaś fajna ławeczka

plus oczywiście wymienianie tego co ubije ta wstrętna zima

W poszukiwaniu dodatków do domu znalazłam super wiosenny wianek

http://luxclub.pl/gid,14384428,img,14386621,kat,1016269,galeria.html?T[page]=6&ticaid=6100dc

...i kompletnie nie przeszkadza mi, że jajka są różowe

Na stanie mam podobne szklane jajka, tylko że zielone i przezroczyste, więc mogłyby się chyba ciekawie prezentować na wiklinowym/brzozowym naturalnym wianku.
adom1206 20:05, 12 lut 2013

Już myślicie o wiankach na wielkanoc?A ja co znowu w lesieA o wiośnie i nowych nasadzeniach też już myślę
gusiarz 20:12, 12 lut 2013

Justynko - cieszę się, że się odezwałaś . Wianuszek baaardzo fajnie wygląda - "wielkanocnie" jak najbardziej. A jak się mają Twoje roślinki w donicach - bo jak pisałaś mamy podobne . Moje zagospodaruję wiosną. Powiedz czy ziemię sypałaś do dna, czy wypełniałaś np. styropianem. Robiłaś może jakąś dziurkę do odpływu wody?
Zima wprawdzie dość śnieżna, ale u nas nawet nie taka mroźna, choć dzisiaj -10 stC. Pozdrawiam ciepło i przedwiosennie
gierczusia 20:16, 12 lut 2013

Justynko aleś sobie separację z ogrodowiskiem zafundowała .. dobrze ,że jesteś .., piękny ten wianek co pokazałaś , ja akurat uwielbiam tzw. majtkowy róż aaaa .. Czy możesz zdradzić , gdzie można kupić takowe przezroczyste jajka ???.. Pozdrowionka
Wieloszka 21:18, 12 lut 2013

Wianek wiosenny super, super, super!!! Taki prosty, elegancki i co najważniejsze - łatwy do wykonania!!!
Widzę, że Ty już porządnie przygotowujesz się do naszego wiosennego wiankowania Daj znać, jak wypatrzysz gdzieś takie przezroczyste jajka, bo skoro podzieliłaś się linkiem, to będziemy kopiować, tfu - inspirować się
Buziaki!
noemi 21:55, 12 lut 2013

Wieloszka napisał(a)
Wianek wiosenny super, super, super!!! Taki prosty, elegancki i co najważniejsze - łatwy do wykonania!!!
Widzę, że Ty już porządnie przygotowujesz się do naszego wiosennego wiankowania Daj znać, jak wypatrzysz gdzieś takie przezroczyste jajka, bo skoro podzieliłaś się linkiem, to będziemy kopiować, tfu - inspirować się
Buziaki!

Przybiegłam się przywitać i wianek zapisałam do ulubionych prosty ... tak się wydaję ... bo jak sobie przypomnę moje zmagania z szyszunią to już nie jestem taka pewna, że łatwy do wykonania
buziam Kochana
stychaz 18:33, 16 lut 2013

adom1206 napisał(a)
Już myślicie o wiankach na wielkanoc?A ja co znowu w lesieA o wiośnie i nowych nasadzeniach też już myślę

Jakoś z tą brzydką pogodą sobie trzeba radzić
stychaz 18:42, 16 lut 2013

gusiarz napisał(a)
Justynko - cieszę się, że się odezwałaś . Wianuszek baaardzo fajnie wygląda - "wielkanocnie" jak najbardziej. A jak się mają Twoje roślinki w donicach - bo jak pisałaś mamy podobne . Moje zagospodaruję wiosną. Powiedz czy ziemię sypałaś do dna, czy wypełniałaś np. styropianem. Robiłaś może jakąś dziurkę do odpływu wody?
Zima wprawdzie dość śnieżna, ale u nas nawet nie taka mroźna, choć dzisiaj -10 stC. Pozdrawiam ciepło i przedwiosennie

Witaj Aguś

Moje bukszpany na razie w donicach dają radę - tzn nie wyglądają papierowo ale co i jak, to się okaże wiosną. Nie sypałam ziemi do samego dna, bo inaczej byłyby potwornie ciężkie. Na samo dno dałam pobite ceramiczne doniczki, potem warstwę keramzytu i dopiero ziemię. Wewnątrz zabezpieczyłam donice styropianem i jeszcze warstwą czarnej folii, tak aby nawóz zmieszany z wodą nie miał kontaktu bezpośredniego z donicą (ponoć szkodzi). Na razie (odpukać) nic nie pękło.
O dziurze na wodę zapomniałam

Również pozdrawiam przedwiosennie