Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:27, 06 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Pokażę co kupiłam

to karafka i drugie życie przekwitłych czosnków

Karola, ja mam takie samo lustro jak Twoje, ale u mnie ciemny brąz i złoto. Twoje wygląda fajniej.
Lustra nie zabieram do nowego domu, młodzi chcą do sypialni, więc trzeba dać

No to w końcu masz kosiarkę, jak nam niewiele do szczęścia potrzeba.
Ogród Magdalenka 22:25, 06 cze 2013

Do góry
Takie inne ....

Gabi cisy udało się kupione !

Mój 4 arowy azyl... 22:25, 06 cze 2013

Do góry
Dobrze się dzisiaj pracowało na działce. Pod koniec pobytu zaczęło mżyć, ale i tak sporo zrobiłam
Wykopałam najwcześniejsze tulipany, których liście zżółkły oraz cebule korony cesarskiej. Te zabrałam do domu. Tu bedą miały lepsze warunki przechowywania, bo nie wiadomo jakie będzie lato a cebule koron powinny 'odpoczywać' w temperaturze 17 - 23 st. C
Przesadziłam dwa bodziszki, rosły na tymczasowym miejscu.
Podwiązałam pędy winorośli, powyrywałam trochę chwastów i zrobiłam kilkanaście zdjęć

Rutewka orlikolistna

Biały domek pod lasem 22:24, 06 cze 2013

Do góry
Żyje, żyję.
Jakiś mam ciągły niedoczas
Szkolenie wyjazdowe miałam w weekend, przy okazji odwiedzaliśmy teściów i znów weekend stracony ogrodowo. Dziś chciałam trawę rano pokosić, to deszcz znów padał. Jak się przejaśniło, to musiałam do pracy się zbierać. Może jutro i w sobotę podziałam.
Łubin mnie rozczarował trochę. Kupowałam mieszankę rózowo-fioletową. Jak wyrósł w zeszłym roku, to kilka dałam mamie. U niej jakoś słabo się przyjął, został jeden krzaczek - różowy. Za to u mnie sam fiolet, przez co rabata trochę smutna - filetowe czosnki i fioletowy łubin. Tak to wygląda:
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:23, 06 cze 2013

Do góry
teraz Tuscany - ona jest piękna i ma taki głęboki kolor i też ślicznie pachnie, chyba je przesadzę, ale nie wiem jeszcze gdzie
Ogród Magdalenka 22:22, 06 cze 2013

Do góry
Dzisiaj z Gabi zrobiłyśmy najazd na szkółkę na Bielanach

Dostałam oczopląsu , zapomniałam po co przyjechałam Pani bardzo miła, można pisać na maila swoje zachciewajki ... rozmawiałam już o czosnkach na jesień .... ważna informacja ... rośliny na zamówienie będą tańsze

carexy , kostrzewy

Marzenko , graby dla Ciebie po 70 zł ... wysokie , do formowania ....

Moje zmagania ogrodowe 22:21, 06 cze 2013

Do góry
kamasja

big mama

kwiaty krwistej, w rzeczywistości bardziej krwiste

kassandra

Kolorowe rabaty 22:19, 06 cze 2013

Do góry
Martek, trzymaj się , pozdrawiam serdecznie
dla Ciebie jeden z moich pierwszych kwiatów piwonii
Kolorowy ogród na piasku 22:18, 06 cze 2013

Do góry
Jak ja się cieszę, że już jestem z Wami ....Tyle miłych słów z powodu mojego powrotu. Dziękuję
Nie było mnie tu ale o Ogrodowisku myślałam ciągle i w myślach z Wami rozmawiałam

Z powodu mojej nieobecności mam tyle zaległości w Waszych ogrodach. Nie miałam czasu aby je odwiedzać. Będę się też dzielić z Wami moimi radościami i smutkami jakie mnie spotkały od początku wiosny.
Ale teraz w miarę aktualne widoczki

Moje zmagania ogrodowe 22:18, 06 cze 2013

Do góry
jeszcze raz krzewuszka

jarzmianka

nn

Abiqua Drinking Gourd
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:18, 06 cze 2013

Do góry
A kiedu Zbyszku zaczynasz sprzedawać bileciki do swojego ogrodu botanicznego - bo taką kolekcją iglaków i nie tylko to niewiele polskich ogrodów chyba mogłoby się poszczycić.

I ile zim masz już c. montana?
Bo ja po Anglii mam na nią ogromną ochotę ale wszyscy mnie straszą, że słabo zimuje.

Grembosiowo 22:17, 06 cze 2013

Do góry
Coś niedobrego dzieje się z wszystkimi moimi jukkami (5 szt.), zaczynają nawet kwitnąć, ale w oczach marnieją. W zeszłym roku były piękne, ale jeszcze nie kwitły.

Nie wiem czy to ma związek, ale sukcesywne pogorszanie ich stanu zauważam od czasu, gdy podsypałam je nawozem dla roślin kwitnących- w zalecanej dawce.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:15, 06 cze 2013

Do góry
A kuku

W kamiennym kręgu od początku 22:14, 06 cze 2013

Do góry
Bożenko, witaj w moim ogrodzie
Tak masz rację ogród jest duży i jeszcze dużo w nim miejsc na zmiany mam jeszcze trochę czasu (tak sądzę) przed sobą to i pracy w nim mi wystarczy na ładnych kilka lat
takie niebo jak to, kiedyś przyniosło nam zniszczenia, dlatego obserwowaliśmy je z duszą na ramieniu właściwie najstraszniejsza była cisza , żadnego podmuchu wiatru, jedynym pocieszeniem był nieustający śpiew ptaków oznaczało to, że nie będzie tak żle,: gorzej byłoby, gdyby ptaki zamilkły
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:14, 06 cze 2013

Do góry
Comte de Chambord
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:13, 06 cze 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Kolejne różyczki z dzisiaj Najpierw Boule de Neige

Queen of Sweden

ale delikatna ta burbonkaa jaki ma zapach? Queen mam
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:12, 06 cze 2013

Do góry
Othello

Cardinal Richelieu

Rose de Recht w tym sezonie na początku sezonu moja ulubiona, zwarty krzew do ok 80 cm wysokości i mnóstwo kwiatów cudownie pachnących
Ogród w Holandii 22:09, 06 cze 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

No to mamy te same odmiany w tym samym stadium rozwoju, dogoniłam Holandię. Powojnik ma przepiękny kolor i ogromne kwiaty.
Pani Chomondeley była żoną któregoś z markizów Cholmondeley - rodziny angielskich arystokratów wywodzących się od Sir Roberta Walpole. Tę odmianę powojnika wyhodował C. Nobile w 1873, zatem ta dama mogła być żoną Wiliama lub Georga, odpowiednio 3 i 4 markiza Cholmondeley. Linia tej rodziny istnieje nadal, obecnym 7-mym markizem jest David, rocznik 1960 - kawaler do wzięcia.
Do rodziny należy przepiękna posiadłość w hrabstwie Norfolk , nazywa się Houghton Hall, są w niej przepiękne ogrody. Wkleję ci moje zdjęcie żebyś wiedziała gdzie przechadzała się hrabina, patronka naszego powojnika.

Gabrielo, no zatkało mnie po prostu! Alez wiedza! WYnika z umiłowania ogrodów czy też historii? Dziękuję Ci bardzo. I teraz już wiem jakiej proweniencji ten mój powojnik jest pozdrawiam
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:07, 06 cze 2013

Do góry
Kolejne różyczki z dzisiaj Najpierw Boule de Neige

Queen of Sweden
O....! 22:06, 06 cze 2013

Do góry
jeszcze mokre rośliny...
rdest pokrewny na tle paproci Onoclea

len ogrodowy

biały goździk brodaty przy berberysie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies