Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe love story 22:41, 04 cze 2013

Do góry
mam też kolorowe kwiaty
ulubione szafirki

ulubione tulipany - późno kwitły i długo można było je podziwiać

stokrotki, które mam w barwach narodowych

i tiarella się obudziła i stwierdziła, że jednak będzie rosła, chociaż nic tego nie zapowiadało

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:38, 04 cze 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)

Aniu, ten żylistek jakiś taki bardzo oryginalny.... variegata? - pierwszy raz widzę taki okaz
tak Danusiu, to variegata, nabytek z ostatniego spotkania w ogrodzie u Szmitów jak go kupowałam był cały w pąkach, kwitnie pięknie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:38, 04 cze 2013

Do góry
Sylwia - te chlup, chlup..to doprowadza do szału.... pojechałam dziś na zakupy, bo nic tak nie poprawia nastroju... kupiłam trawki do uzupełnienia tych co się wysypały, kupiłam trawkę w miejsce moich host pod rynna (słońce je latem przypala) a robię nowe hostowisko.... i tak się cieszyłam z zakupów, że zapomniałam zapisać co kupuję Jutr sfocę nowe trawki.. śliczne są I dostałam dwie trawki od Edytki To się nazywa robić dobre interesy.. oddawać nadmiarowe, bo i tak do wyrzucenia a dostawać coś co kosztuje

Bogdzia - urośnie, mój jedyny martagon też tak miał

Iza - czytałam u Ciebie, bo Ty u mnie , a ja u Cibie .. i w radiu słyszałam o gradobiciu, dobrze, że Ty w bunkrze byłaś to nie ucierpiałaś

Impresario - u wykonawcy też z czasem krucho, od jutra mnie na forum juz nie ma, tylko fotk i myk do roboty Foto będzie jak nie będzie lało.. dziś M jak i sąsiedzi w przerwach pomiędzy kroplami deszczy kosili.. desperacja na maksa...

Agnieszka - jak się tnie, to się ma co się ma... albo rybki albo akwarium.. masz gęstą a ja mam ażurową i to mi w niej się najbardziej podoba.. miejsce mam wiec niech rośnie... dobrze, ze jednak zostawiłam jej trochę miejsca... a nie jak zwykle Każdy kto przychodzi to w okresie bezlistnym maca strąki... nawet jak było spotkanie to Danusia z Witkiem też oglądali strączki...
niewiele pamiętam ze spotkania, ale to zapamiętałam.. A to zbliżenie na strączkowo...

Zbyszek - kurcze, że nie zapytałam sie o nagrodę.... np taki irysek Ale wygląda jak chmury

Kindzia - lista chciejstw jest zawsze za długa

Ogrodowe love story 22:38, 04 cze 2013

Do góry
a teraz się "pochwalę" czymś, co kiedyś - zeszłego lata - było trawnikiem
tadam

to jest strona wschodnia, więc mało światła
a teraz na dodatek z rynny leją się potoki wody...
będziemy musieli coś z tym zrobić, jakieś korytko na wodę może?
co zasieję, to woda wypłucze w rabatkę
i tak sobie robimy na złość :/
już prawie - ponad miesiąc walki - trawa odrosła, jak przestanie padać pokażę kto wygrał
Ogrodowe zacisze 22:37, 04 cze 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Czekam na nie z niecierpliwością

Witam.
Masz cudowny ogród, spaceruję i nie mogę się napatrzeć.
Mam pytanie czy ten bocian siedzi na modrzewiu? Jak go przycinałaś? Ścięłaś górę, a boczne gałęzie ? Też mam ogromne modrzewie, powiedz jak osiągnąć taki fajny efekt parasola?
Rododendronowy ogród II. 22:37, 04 cze 2013

Do góry
Danusiu , Reniu już byłam wylogowana ale dla Was jeszcze kilka zdjęc. Moze Was zanudzę????

Rododendronowy ogród II. 22:34, 04 cze 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Bogdziu piękne fotki cudnego ogrodu !!!!!!!!!!!!!!!

biała piwonia śliczna....

u mnie deszcz niszczy bardzo kwiaty,
a moje rodki maja już nowe przyrosty...

Mieszkasz na Podkarpaciu to wszystko u Ciebie w przyrodzie wcześniej. U mnie jeszcze kwitną choc deszcz niszczy kwiaty . Przyrosty ładne i zdrowe to jest nadzieja na piękne kwiaty w przyszłym roku.
Ogrodowe love story 22:33, 04 cze 2013

Do góry
a teraz żylistek - rośnie u mnie już trzeci rok i dopiero pierwszy raz tak zakwitł...
nie mam zbyt ładnego zdjęcia całości, ale obsypany kwieciem wygląda zjawiskowo
tu w pąkach

a tu już ukwiecony - niestety lampa błysnęła, bo to jest zachodnia strona a zdjęcia były poranne

ale jakie ma kwiatuszki...

każda gałązka obsypana kwiatami - cudo
Po prostu ogród... 22:32, 04 cze 2013

Do góry
Gabrysia, Gierczusia - pozdrawiam Was dziewczyny

Rododendronowy ogród II. 22:32, 04 cze 2013

Do góry
Bogdziu piękne fotki cudnego ogrodu !!!!!!!!!!!!!!!

biała piwonia śliczna....

u mnie deszcz niszczy bardzo kwiaty,
a moje rodki maja już nowe przyrosty...

Ogród do kwadratu 22:31, 04 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Nocne fotki

ten widok mnie zauroczył
Ogrodowe love story 22:27, 04 cze 2013

Do góry
a teraz rododendrony
tak piękne są w tym roku, w każdym ogródku zachwycają
ten wiadomo jaki

ten to imć pan rasputin

ten troszkę inny, nie wiem jaka odmiana ale ma cudne przyrosty w tym roku

i na koniec azalia uratowana z castoramy - kolor nie pasuje mi do niczego, ale piękna jest, prawda?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 04 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Zadawałam pytanie, kiedy Ty już odpowiadałaś Dzięki
aaaa widzisz miałam na poczatku drogi ogrodowej marmelady, ale mi padły... a ładne są ale faktycznie bardziej'pokręcone..
tutaj southern comfort z 1,5tygodnia temu

teraz są duuużo większe
Rododendronowy ogród II. 22:24, 04 cze 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:24, 04 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Śliczne te czekoladowo-kawowe
Moje irysy podłapały już drobną plamistość. Na razie tylko trzy kolorki u siebie widziałam, reszta pewnie też już rozkwitła, a ja w domu siedzę
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:23, 04 cze 2013

Do góry

dla ciebie kwitnący żylistek

Aniu, ten żylistek jakiś taki bardzo oryginalny.... variegata? - pierwszy raz widzę taki okaz
Rododendronowy ogród II. 22:22, 04 cze 2013

Do góry

Powojnik - Clematis 22:22, 04 cze 2013

Do góry
Ninę zakupiłam niedawno w tym roku - na razie jest niewielki ale ładnie rośnie, ma piękne kwiaty - widać u Joasi
Ale chciałam zapytać czy ktoś może zna ten powojnik i powie mi jaka jego nazwa jest

Ogródkowy chaos u monitki 22:21, 04 cze 2013

Do góry
Dzisiaj zauważyłam że coś mi bezczelnie zżera rodka...znalazłam jedną gąsienicę ...może to ona jest (była ) winowajczynią. Na wszelki wypadek zrobiłam mu szałer i będę obserwować. Jutro czeka mnie szałerowanie na grzyba bo po deszczach nie jest ciekawie...

Dostałam dzisiaj moje zamówione liliowce. Posadziłam od razu bo trochę zabiedzone ale żyją. Dam im parę dni na zadomowienie a potem bedę zasilać W gratisie dostałam mieczyki mix. Nie mam z nimi doświadczenia ale posadzę i zobaczymy jakimi kolorami mnie zaskoczą

A na pociechę pokażę fotki mojej podokiennej rabaty po małych zmianach Niech Was to słońce nie zmyli...jest zimno i wiatr głowę urywa...

Rododendronowy ogród II. 22:21, 04 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Bożenko fajnie się ogląda te foty przed i teraz jak tu wszyscy jestem pod mega wrażeniem, stworzyliście cudowne miejsce
miłego wieczoru

Aniu to jeszcze kilka zdjęc i idę spac.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies