Ja ich używam do „ściółkowania” donic tarasowych. Inne rośliny mogą rosnąć, ziemia nie wysycha tak szybko i jeszcze zapobiegają chlapaniu ziemią podczas deszczu
Zgadzam się na cudowne duety. Fiolet to błękit cebulicy hiszpańskiej. Scilla campanulata ( Hyacinthoides hispanica), pamiętasz, w kilku miejscach miałyśmy wątpliwości, co kwitło na niebiesko. Albo kamasja albo cebulica. Na biało kwitnie wawrzynek D.x burkwoodi 'Golden Treasure'.
Kawał krzewu z tego wawrzynka, nie wiem czy go lubię, ale wspaniale pachnie.
Alicjo ale masz piękne Orliki Ja mam tylko jedną odmianę prawie czarne.
Co do Baptysji to powinna zimować u mnie na Mazowszu bez problemu zimuje już kilka lat.
Hej Ewuniu Jola mnie wyprzedziła, za co Jej dziękuję. Polecać mogę jedynie Kaszuby Północne
Spotkania były cudowne, sama wiesz jak mogą być cudowne Dziękuję za miłe słowa, mój ogród broni się fotkami, ech
Piwonie trochę przegapiłam ze względu na wyjazdy, kwitły młokosiewicza,
P.tenuifolia
i P.tenuifolia 'Plena', jak Twoja? We fragmencie kadru ułudki od Joli
P. lactiflora 'Early Winflawer', bardzo lubię tę piwonię, mam od 2013, raz dzieliłam. Mój typ kwiatu. Z kamasją indiańską.
Magara pożądała zdjęć obrazujących progres w ogrodzie. Nic tak bardzo go nie uwidacznia jak zdjęcie stanu 0. Te pokryte lodem pola wyglądały w promieniach słońca jak morze.
Zdjęcie z innej perspektywy i innej pory roku już nie budzi takich emocji. (biały punkt to ja, a to rżysko to moja działka budowlana). Ależ byłam optymistką.