Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój ogród pod górkę... 11:02, 17 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

nawet moje nieodmianowe siewki brzozy maja białe pnie ....aż poszłam na nie luknąć raczej ktoś ci wcisnął co miał

Z jednego miejsca miałam Nigry, co się okazało, że nie są Nigrami i musiałam kupić kolejne i te trzy brzozy! Zmarnowana kasa na sześć drzew
Mój ogród pod górkę... 10:58, 17 kwi 2017
Do góry
Kacha123 napisał(a)

Może ktoś chętny na brzozy z szarym pniem?

nawet moje nieodmianowe siewki brzozy maja białe pnie ....aż poszłam na nie luknąć raczej ktoś ci wcisnął co miał

Mój ogród pod górkę... 10:54, 17 kwi 2017

Do góry
Pamiętacie moje brzozy, co nie chciały rosnąć i bieleć?
Urosnąć urosły, ale nie zbielały Myślę, że ktoś mnie nabił w butelkę i nie są to Doorenbos Z trzech kupionych jedna padła i zeszłym roku została wymieniona, teraz czeka mnie wymiana kolejnych. Na fotce dość gruba bambusowa tyczka dla zobrazowania jaki jest pień. To chyba powinien być już dawno biały?

Może ktoś chętny na brzozy z szarym pniem?
Ogródek na wsi 08:45, 17 kwi 2017

Do góry
A to moje brzozy za ogrodzeniem i świerki w drugiej części działki no i niezawodna
stara forsycja

tawuły, uwielbiam ten kolor liści wiosną

hortensje ogrodowe wsadzone w tym roku nie wiem jak przetrzymają zimę u mnie bo wietrznie ale bardzo je chciałam mieć więc spróbować nie zawadzi

Mirkowy ogród (początki) 22:01, 16 kwi 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Załapałem się na świeżutkie fotki Brzozy piękne, nawet nie wiedziałem że posiadasz.
Dziękuję za życzenia, ode mnie również wszystkiego najlepszego na święta
No widzisz mam i to na długości 50m.posadzone na przemian z sosnami .Taki sobie wymysliłam żywopłot.

Dziękuję za życzenia
Mirkowy ogród (początki) 21:53, 16 kwi 2017

Do góry
Załapałem się na świeżutkie fotki Brzozy piękne, nawet nie wiedziałem że posiadasz.
Dziękuję za życzenia, ode mnie również wszystkiego najlepszego na święta
Na huśtawce miło płynie czas... 15:08, 16 kwi 2017

Do góry
Ania, jak róże będą ośmiorniczkować, to bedzie ich out. Ten drugi plac jest pod basen, robiliśmy go w zeszłym roku. Z czasem będę go obsadzać na obrzeżach, jak będę miała wenę na to miejsce. Amanogawa jest cudna, nawet miałam jedna kilka lat temu, ale mi padła nie wiem czemu.

Mirella, myślę niby nad czymś innym, a wciaż wracam do brzozy, do tej białej kory. I tak po kilku dniach namysłu chyba zostanę przy tych brzozach. A Ty pokaż tamaryszka jak u Ciebie kwitnie.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 10:34, 16 kwi 2017

Do góry
kupione 2 lata temu 3 brzozy papierowe znacznie się różnią od siebie. To znaczy jedna się różni
2 znich już ruszyły, mają listki, kwiaty

jedna z nich jest trochę inna, ma większe kwiaty, jeszcze sporo pąków nierozwiniętych
różnią się też pieńki. Jedna, ta inna brzoza rok temu mocno się przechyliła, musieliśmy podeprzeć. Pozostałe 2 mają mocne sztywne pnie

czy to możliwe, zeby wszystkie 3 drzewka były brzozą papierową? W pierwszych latach różnic nie zaobserwowałam, dopiero teraz
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:45, 15 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Płyty w trawniku aż świecą, świetny efekt ! Zdecydowanie jestem za katami prostymi

O brzozy sie nie boj, jesli to dooorenbosy to startują pózno. U mnie stare okazy dopiero puściły listki a zwykle robia to pod końeic kwietnia. Nie licze ze opady deszczu wystarcza za podlewanie, wlewaj im wiaderko wody raz w tygodniu, u mnie przez pół roku sie ukorzeniały i w kazdy wietrzny dzien i słoneczny wygladały jakby zwiędły

Jakbyś miała o nei pytania wpadaj do mnie, bo mam tyły na forum w ostatnim czasie

Dziękuję Madżen za wszelkie uwagi. Tak, kąt prosty wygrał, choć nie wszędzie można to uzyskać. Ale i tak mi się podoba. Małżon nawet dziś układał

Brzozy poleję
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:26, 15 kwi 2017

Do góry
Płyty w trawniku aż świecą, świetny efekt ! Zdecydowanie jestem za katami prostymi

O brzozy sie nie boj, jesli to dooorenbosy to startują pózno. U mnie stare okazy dopiero puściły listki a zwykle robia to pod końeic kwietnia. Nie licze ze opady deszczu wystarcza za podlewanie, wlewaj im wiaderko wody raz w tygodniu, u mnie przez pół roku sie ukorzeniały i w kazdy wietrzny dzien i słoneczny wygladały jakby zwiędły

Jakbyś miała o nei pytania wpadaj do mnie, bo mam tyły na forum w ostatnim czasie
Mój ogród pod górkę... 09:44, 15 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
nawet jak mi napisałaś gdzie jest magnolia to musiałam wytężyć wzrok

czytałam u dziewczyn ...że maja problem co sadzić pod brzozami bo jak sa duże to nic tam nie chce rosnąć ...tak wiec rabatka dla czworonożnych podpieczonych trafiona w punkt )

popatrz https://www.ogrodowisko.pl/watek/7481-ogród-malej-mi-2017?page=50 Agania u Ani rzeszowskiej tak sobie dyskutują

Poczekaj niech liście wypuści, to ją dostrzeżesz, bo z kwiatkami to szału nie będzie - kilka pączków się tylko dopatrzyłam. I jak brzózkę przesadzę, to się uwidoczni.

Z trawami spróbuję przy ścieżce od furtki i zobaczę, jak je zmasakrują to odpuszczę. Będzie tam nawodnienie, to się może brzozy wodą z sąsiadami podzielą
Mój ogród pod górkę... 09:33, 15 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Kurczę gdyby tak sasiedzi moi Chcieli nawiązywać do tego co ja mam w ogrodzie dobra z Ciebie sąsiadka

No nie wiem, czy jestem dobra, bo do modrzewi jakoś nie potrafię nawiązać
Brzozy lubię, więc decyzja była łatwa i mam nadzieję słuszna.
Mój ogród pod górkę... 21:58, 14 kwi 2017

Do góry
Juzia napisał(a)
Złamał się!!!
Hahaha

Ładną pogodę chyba dzisiaj mieliście?
Froncik już prawie dopieszczony

Twoja opinia pomogła
Z pogodą nam się i wczoraj i dzisiaj udało, na szczęście!
Musimy jeszcze opalikować brzozy, ale to zostawiam na przyszły tydzień. Tymczasowo bryła jest przygnieciona głazami z rozbiórki murku. Teraz tylko czekać aż roślinki urosną.
Mój ogród pod górkę... 21:48, 14 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
fajnie ci ten front wyszedł ......i patrz udało się wszystko

ale jak patrzę na fote z balkonu to ten klon taki mały sie wydaję ...bo pamietam jeszcze świerki giganty

mam dwa pytania :
gdzie magnolia jest ...bo coś nie umiem odnaleźć i trzeba niestety mi pokazać palcem

i czy brzozy dołem będą takie dziewicze ? czy coś masz jeszcze w rękawie?

PS. jak u ciebie jest zagracone ...to u mnie napaćkane aaa zapomniałam dodać że miejsce dla brzozy zaraz z brzegu jest doskonałe

Zamysł był bardziej trawiasto- bukszpanowy, ale stwierdziłam, że jednak chce mi się tam trochę koloru. Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. Ostatecznie od czego są przeróbki
Klon przy świerkach rzeczywiście mały, ale sięga powyżej barierki na górze, to i tak dobrze
Magnolia jest w miejscu gdzie rósł niebieski jałowiec - zajrzyj na fotkę z rana. Brzozy będą dziewicze ze względu na psy, które tam grasują. Może ewentualnie jakieś trawy.
Zagracenie mi nie przeszkadza, choć doceniam urodę nowoczesnych, uporządkowanych ogrodów.
Brzozy trudno pokazać teraz na fotkach. Jak się pokażą liście, to będą lepiej widoczne. Po pierwszej myśli o ekranach kolejne, co mi przyszło do głowy, to brzozy. U sąsiadki jest taka wielka, piękna brzoza przed domem, to pomyślałam, że fajnie będzie do niej nawiązać.
Bawarka 20:42, 14 kwi 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
To ja się tu zastanawia czy nie zrezygnować z planowanych Doorenbosów, a Ty mi takie wisieńki dajesz przed oczy?? Oj Ty, oj Ty! Ciężko mi zrezygnować z białej kory, ale to różowe kwiecie mnie rzuca na kolana.

Pierdołki super, szczególnie ten porcelanowy zając, którego u mnie nie mogłam znaleźć.

Ps. A nie mówiłam że nie zasnę

Wyspalas sie ?
Nie rezygnuj z bialych brzoz, one piekne sa caly rok a moje wisnie ciesza kwiatami zbyt krotko.
Pomysl, moze gdzies wcisniesz jakas wisienke jako landryneczke, brzozy zostaw

Biale i purpurowe brzozy planuje do nowego ogrodu. Mysle o 5 bialych i trzech purpurach....Wiesz ze do tej pory nie znalazlam jeszcze Doorenbosow takich ladnych, wysokich?

Mój ogród pod górkę... 20:07, 14 kwi 2017
Do góry
fajnie ci ten front wyszedł ......i patrz udało się wszystko

ale jak patrzę na fote z balkonu to ten klon taki mały sie wydaję ...bo pamietam jeszcze świerki giganty

mam dwa pytania :
gdzie magnolia jest ...bo coś nie umiem odnaleźć i trzeba niestety mi pokazać palcem

i czy brzozy dołem będą takie dziewicze ? czy coś masz jeszcze w rękawie?

PS. jak u ciebie jest zagracone ...to u mnie napaćkane aaa zapomniałam dodać że miejsce dla brzozy zaraz z brzegu jest doskonałe
Na huśtawce miło płynie czas... 14:30, 14 kwi 2017

Do góry
Od kilku dni intensywnie myślę o jednej rabacie.
Plan: już rosną - żywopłot z brabantów, czosnek główkowaty, zawilce białe niskie, orliki fioletowe, na bramce powojnik. Chciałam tu posadzić trzy brzozy Doorenbos i dosadzić więcej bylin. Pomyślałam o brzozach, bo rosną za huśtawką i przy placyku i żeby te nowe korespondowały. Ale... Czy nie będzie monotonnie? Jakie inne drzewa by tu pasowały? To jest bardzo wąska rabata. Może Amanogawy, ale czy nie za szerokie? No i jakie inne byliny, żeby nie było przerwy w kwitnieniu cały sezon. Ma być lekko, w kolorach biało-pastelowych.
To jest to miejsce po lewej przy bramce.

I z innej perspektywy

Proszę o pomoc, bo mam jakiś kryzys w planowaniu.
W Kruklandii 13:59, 14 kwi 2017

Do góry
Juzia napisał(a)
Prawie ogrodowo, bo zielone listki brzozy

fajowo, kolor ramy zgrał sie z wazonem
W Kruklandii 13:58, 14 kwi 2017

Do góry
Prawie ogrodowo, bo zielone listki brzozy

Madżenie ogrodnika sezon 2017 08:37, 14 kwi 2017

Do góry
Tusiala napisał(a)
Przeurocza, długo oczekiwana wiosna u Ciebie w ogrodzie. Niech jeszcze lista grabów zakryją prześwity... ach....

Pierwszy raz od 7 lat zapowiada się, ze widok na okoliczne domy zostanie przesłonięty graby i brzozy już całe w listkach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies