Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

mirkaka 06:14, 13 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Dla mnie szarobure to wszystko wroble nie odrozniam ich. U mnie duzo szpakow, sikorek, sojek i golebi bialych, ale nie robie zdjec szkoda fatygi bardzo plochliwe.

Jakies malenstwa maja gniazda w tujach pelno ich bo jak przejde to wyfruwaja i staramy sie juz tam nie chodzic. Chcialam przyciac tuje ale zrobie to troche pozniej bo pewnie teraz siedza na jajeczkach.

W zeszlym tygodniu jakis ptaszek siedzial na czubku brzozy i tak trolił, ze plakac sie chcialo. Jutro przy pogodzie beda spiewy.

Jak siedział na czubku drzewa i śpiewał to prawdopodobnie Kos, czarny z żółtym dziobem
mirkaka 06:28, 13 maj 2017

Jolu, wyczytałam u Bogdzi że masz nierozpoznanego ptaka i z ciekawości chciałam zobaczyć. Wspaniale mieć sąsiedztwo lasu,
Czy ty masz obiektyw ściągający z dużych odległości ?
Ja u siebie dzisiaj rano zaobserwowałam przez okno parkę maleńkich ptaszków ale nie mogę im zrobić dobrego zdjęcia, szukam w leksykonie i nie mogę znaleźć podobnych. Jak mi się uda zrobić dobre zdjęcie to też powędruję do Bogdzi.

Zdjęcia nie udalo mi się zrobić ale rozpoznałam że to Pleszka- samiec czarny z rudym brzuszkiem i wyraźną białą brewką Chyba mają gniazdo między drewnem w drewutni bo tam się z rana uwijały
nawigatorka 06:53, 13 maj 2017

Uwielbiam obserwować ptaki przez lornetkę, teleskopowym obiektywem z atlasem w ręku ale tych ptaków u nas nie widuje
frezja 08:37, 13 maj 2017

Jola, poczytałam o walce o doniczki; u nas to odwrotnie, mój mąż by wszystkie zbierał, odkładał a ja przeciwna temu i wszystko do śmieci. Teraz, jak wyjął kilka wiaderek po farbach to byłam zadowolona.. niech zbiera, tylko ja nie chcę tego widzieć
AngelikaX 09:01, 13 maj 2017

7 na minusie w maju? Czy tą pogodę.... popierniczyło?
Margerytka40 09:40, 13 maj 2017

Jola,czy Ty masz jakieś powojniki botaniczne? Wczoraj widziałam takie już kwitnące,niebieskie. Niestety u kogoś na balkonie ,wysoko i nie bardzo z bliska kwiaty zobaczyć. Podobały mi się..
Kindzia 10:01, 13 maj 2017

Może u Was świeci na niebie Jola, u nas pada...nic nowego
katel 21:57, 13 maj 2017

Znasz odmianę tych białych tulipanów?
Gosiek33 07:34, 14 maj 2017

jolanka napisał(a)

Widzialam u Ciebie tego ambrowca. Przykre. A ja kupiłam ale nie sadziłam do gruntu tylko latałam z doniczką do garażu i z powrotem. Dopiero dzisiaj posadziłam.
Trochę się denerwuję tymi grujecznikami. Jak takie wrażliwe to czy dobrze zrobiłam kupując je dla siebie

W szkółkach okolicznych wszystkie grujeczniki były z czarnymi listkami, u mnie też, ale tylko troszkę ciepła i już mają piękne nowe listki, nie martw się
Kacha123 07:51, 14 maj 2017

Grujecznik na 90% wypuści nowe liście. Co do tulipanowca, nie wiem, bo mam dopiero świeżutkiego. Miejmy nadzieję, że to były ostatnie pogodowe wybryki i teraz już będziemy mogli się tylko cieszyć.