Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:20, 15 gru 2019

Do góry
Tak, racja z sałatą. Ona jest postrzępiona i normalnie rośnie nisko gdy jest krótki dzień. W miarę postępowania lata - sałata wybija w pęd kwiatostanowy, a ponieważ się wysieje i wyrośnie potem jesienią - zostawiam je. Są wielką ozdobą.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:26, 15 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No proszę, i kobieta stolarz i "płytkarz" i wszystko w jednej kobiecie, niesamowita jesteś.

No tak - przede wszystkim jednak kobieta - w domu też trzeba wysprzątać, pranie wyprasować, z dzieckiem zadanie zrobić...
Za to dekoracje jako robótki ręczne to już przyjemność - zwłaszcza w ukochanym salonie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 06:21, 15 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ta zielona to 'Lollo Bionda', a czerwona rośnie jak róża najpierw, potem wybija w górę - to sałata 'Red Rosie'.

Danusiu, a ta zielona od samego początku tak wysoko rośnie czy też jak już w kwiat wybija ?
Książki o tematyce ogrodniczej 18:52, 14 gru 2019

Do góry
Polecam moją książkę https://www.lasksiazek.pl/pl/p/Jak-zaprojektowac-ogrod-marzen/1252
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:42, 14 gru 2019

Do góry
Ta zielona to 'Lollo Bionda', a czerwona rośnie jak róża najpierw, potem wybija w górę - to sałata 'Red Rosie'.
Za drzwiami do ogrodu... 23:13, 13 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niesamowita dekoracja...czarna i ta donica ..wygląda bardzo szlachetnie

Danusiu, piękny ąwatarek!
Dzięki za docenienie moich starań Jak fajnie, że jest od kogo czerpać inspiracje, a czasami nawet trochę zmałpować I na tym forum rozprzestrzeniać to piękno dalej
U Ciebie bardziej pasowałyby takie dekoracje. Masz odpowiedni angielski klimat...A kule widziałam też wykonane z metalowych obręczy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:47, 13 gru 2019

Do góry
Jeśli basen to trawa pod nim wygnije, więc polecam zrobienie grysu, np. bazaltowego.
Na ognisko za mały placyk no i nie można robić tak blisko roślin bo wysoka temp. je załatwi.

I ludziom też trzeba się odsunąć od ognia, za mało tego miejsca jest. Nie rób ogniska w rabacie, zrób dalej w trawniku.
Cedr atlaski - Cedrus atlantica 14:16, 13 gru 2019

Do góry
Wszystko zależy czy był kopany, czy był ze 100% korzeniami i jakie masz warunki jeśli chodzi o zaciszne miejsce?

Ważne też z jakiego kraju był np. teraz "zaimportowany". Jeśli np. Włochy, to nie jest zahartowany i na bank zmarznie. Jeśli to wszystko wiesz, napisz (metka może wiele powiedzieć).

Dla jego bezpieczeństwa ja bym nie sadziła do gruntu teraz, a przetrzymała np. w namiocie foliowym. Trzeba podlać przed zimą.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:50, 13 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Janeczko, właśnie jestem po lekturze wizytówki, bo szukam kolejnych odmian róż, które nadają się na mury/ ściany....fajnie to zrobiłaś, bardzo pomocne. A tutaj też pięknie.

Danusiu, ja pnących to wiele nie mam, bo i ścian odpowiednich czy murow wysokich u mnie jak na lekarstwo.
Louise Odier może być też zjawiskowy na murze.
Pilgrima to już, z tego co pamiętam, masz - cudowny, zdrowy, gęsty, przepięknie kwitnący i pachnący.
Oprócz niego Austin poleca na to zastosowanie Malvern Hills oraz Mortimer Sackler.
Z innych pnących podoba mi się jeszcze Bouquet Parfait Lensa - kwitnie obficie i tak samo powtarza, dosyć zdrowy, a jedynym jego minusem jest słaby aromat.
Jurajski Ogród 09:56, 13 gru 2019

Do góry
U mnie w tym roku szronu jak na lekarstwo, a u cię bardzo bajkowo. Zazdroszczę zdjęć, bo na ten rok nie mam takich.
Za drzwiami do ogrodu... 09:54, 13 gru 2019

Do góry
Niesamowita dekoracja...czarna i ta donica ..wygląda bardzo szlachetnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:51, 13 gru 2019

Do góry
Nawet dwa ordery, a co z adopcją?
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 09:50, 13 gru 2019

Do góry
Jak tak sobie patrzyłam to myślałam, rabaty za wąskie ...a tu na koniec bach - są szersze Super.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 09:48, 13 gru 2019

Do góry
Dzisiaj sobie zrobiłam wielką przyjemność rankiem. Przejrzałam twój wątek tak mniej więcej idą co 5 stron, ale uchwiciłam fajne sprawy

biel z hostami, fajne przeplatanki z płytkami podłużnymi przed skrzyniami warzywnymi, potem "przejęcie" rabaty po mężowskim kopaniu dobry ruch na powiększanie przestrzeni rabatowej liliowiec Crimson Pirate, niesamowity kolor, fajnie że są skośne linie rabat, ciekawa aranżacja ogrodu, bidy nie widziałam no pewnie - z Wijsławicami to nie da się im dorównać, ale fajnie masz Czarny kamień super, też mam i wiele widzę że pomysły czerpałaś trafnie

Potem taras - świetny. Z czego firanki? tiul?
Pozdrawiam
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:33, 13 gru 2019

Do góry
Worki po korze są dobre, bo mocne. te zwykłe się rozwalą. Zorganizuj takie mocniejsze i potem dorzucaj sukcesywnie, my płacimy za kontener 450.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:31, 13 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Oraz

To "oraz" najlepsze jest. Żeliwne?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:30, 13 gru 2019

Do góry
Janeczko, właśnie jestem po lekturze wizytówki, bo szukam kolejnych odmian róż, które nadają się na mury/ ściany....fajnie to zrobiłaś, bardzo pomocne. A tutaj też pięknie.
Koszenie trawnika 09:20, 13 gru 2019

Do góry
Tak, to może być rzepak, może nasiona były w glebie przywiezionej z pola.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:19, 13 gru 2019

Do góry
Moim zdaniem kolor róży za bardzo będzie podobny do koloru jeżówki.
Do przetacznika i do róż bardziej pasują floksy niż jeżówka, jeżówkę bym w ogóle zlikwidowała.
Mnie się placek trawnika nie podoba, czemu ma służyć? ekspozycji zegara słonecznego czy rzeźby, dziwnie wygląda, wokół niego róże - no ok, ale trawnik jako punkt centralny nie. Zrób tutaj rzeźbę czy cokolwiek, obelisk itp. trawnik zlikwiduj a zamiast trawnika otocz detal ogrodowy np trawą Hakonechloa macra z tulipanami, czy czosnkami.

Klony palmowe to są po bokach? z kolei one nie pasują do róż i bylin towarzyszących.
Chyba że to śliwa wiśniowa Nigra, wtedy pasuje.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:44, 12 gru 2019

Do góry
No proszę, i kobieta stolarz i "płytkarz" i wszystko w jednej kobiecie, niesamowita jesteś.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies