Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:31, 02 wrz 2015

Do góry

i stipa co rośnie wszędzie....

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:13, 02 wrz 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Stipa jak sie rozsieje to poprosze o sadzonki

Nie ma problemu Masz jak w banku
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:10, 02 wrz 2015

Do góry
Stipa jak sie rozsieje to poprosze o sadzonki
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:12, 02 wrz 2015

Do góry
Cieszę się Reniu, że bluszcz przeżył i trzyma się dzielnie w kopercie oczywiście stipa no i Krzyśki Niech Ci ładnie zakwitną na wiosnę I nie ma mowy o wdzięczności, weź przestań Za rośliny się nie dziękuje bo nie będą rosły
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:25, 01 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
moje zawilce też są mniejsze niż być powinny, bo je mordowałam późno dzieleniem
załatwiłaś stipę na amen
no ale jak tak pali z nieba...
będą za to wiosną młode sadzonki
mi się moje tegoroczne podobają, mogłyby tak już zostać...
pozdrawiam

ps. a berberysy tniesz wiosną i w środku lata?

Stipa nie lubi ani przesadzania ani cięcia w sezonie to juz wiem..... Ale siewek będzie duzo, będę mnożyc ja za rok

Berberysy bagatelle ciełam 4 razy juz w tym roku. Wiosną zanim wypusciły liscie, wczesnym latem, latem i teraz na koniec lata
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:39, 01 wrz 2015

Do góry
kreska napisał(a)
Same piękności w twoim ogrodzie, podpatruje u ciebie jakie buty pod magnolię najlepsze?Ale na bank musi być obwódka z bukszpanu.pozdr, madzia

Buty z bukszpanów i u mnie z trawy red baron. Magnolie nie lubią grzebania w ich korzeniach.. A ja ciagle coś pod nimi dłubie. Teraz sadizłam równiez silver screptre ale bez obwódek bukszpanowych

Z innych które by wystawały nad bukszpanami to stipa, roplenice, sesleria
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:39, 01 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
stipa w Spocie ......widoczki łał....i to nasze morze jest ładne ...no może z kąpielami w nim kłopot ale ...do spaceru i odpoczynku jest dokonałe

Faktycznie nasze morze jest super na spacery- ja po prostu go uwielbiam i przez kilka dni tam spedzonych ładuję się na cały rok. Tym razem morze było wyjątkowo zimne- jakieś prądy zadziałały i nie było kąpieli ale pomoczyć nogi można było. Ta stipa w Sopocie była piękna. Cudne były też kwietniki w Rumi albo Redzie - duże ustawione przy samej ulicy a w nich mix kolorów i gatunków ale nie miałam jak fotek zrobić
To tu... 13:24, 01 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
śliczne widoki pokazujesz

przy buksach FC? nie do odróżnienia od stipy, też tak chcę

Popatrz też na inne zdjęcia z tej serii. Są do odróżnienia i to bardzo. Stipa zaczyna własnie kwitnąć - to ta siana przeze mnie. Buksy toną we FC, a zaraz obok jest pas lawendy zatopiony w stipie własnie.
To tu... 13:20, 01 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

to nie wygląda jak FC, raczej jak stipa ?

a poza tym pieknie juz u ciebie, widac strasznie duzo pracy i sa swietne efekty

Na zdjęciu widać i stipę ( w niej tonie lawenda) i FC (do okoła kulek bukszpanowych). Lepiej to widać na innym ujęciu.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:19, 01 wrz 2015
Do góry
stipa w Spocie ......widoczki łał....i to nasze morze jest ładne ...no może z kąpielami w nim kłopot ale ...do spaceru i odpoczynku jest dokonałe
Kiedyś będzie tu ogród 08:59, 01 wrz 2015

Do góry
Agnieszko takie prezenty ogromnie cieszą, ale i bardzo mobilizują. Muszę przecież im dać odpowiednią oprawę. Stipa cudowna, zdjęcia nie oddają jej zwiewności. Zakochana jestem w tej trawie bez pamięci. Ma zezwolenie na sianie się u mnie bez ograniczeń, nasionka oczywiście też zebrałam.
Witam cię serdecznie Agnieszko u mnie.

Ten upał i susza mnie dobija, wszystko się gotuje. Mam nadzieję, że w końcu przyjdzie zapowiadane ochłodzenie. Ale za to podgoniliśmy trochę prace przy ogrodzeniu. Doba za krótka.

Zaczynają kwitnąć trawy.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:50, 31 sie 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)

Upałów mam po dziurki w nosie. Może i jeszcze za ciepłem zatęsknię, ale i tak to lato będzie mi się kojarzyć tylko i wyłącznie z potworną suszą.
Stipa fajna tylko pewnie nie przezimuje a do siewów nie mam ręki. Mus co roku kupować.

Ja lubię wysiewać i zawszę coś tam wyrośnie, mam nadzieję, że będzie dobrze, ewentualnie dokupić jakieś inne trawki
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:01, 31 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Innej opcji nie ma Już myślałem, że będzie trochę chłodniej a dzisiaj nie da się oddychać.
Jak tak dalej będzie to ja nie wiem kiedy cokolwiek przesadzę i dosadzę.
Stipa u mnie będzie obowiązkowa, bo bardzo mi się podoba.

Upałów mam po dziurki w nosie. Może i jeszcze za ciepłem zatęsknię, ale i tak to lato będzie mi się kojarzyć tylko i wyłącznie z potworną suszą.
Stipa fajna tylko pewnie nie przezimuje a do siewów nie mam ręki. Mus co roku kupować.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:54, 31 sie 2015

Do góry
Innej opcji nie ma Już myślałem, że będzie trochę chłodniej a dzisiaj nie da się oddychać.
Jak tak dalej będzie to ja nie wiem kiedy cokolwiek przesadzę i dosadzę.
Stipa u mnie będzie obowiązkowa, bo bardzo mi się podoba.
Pogubiłam się po drodze... 21:05, 31 sie 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
Na poczatku wakacji bylo rownie cudnie, choc zupelnie co innego kwitlo i zdobilo.

Chyba trzeba będzie zrobić zestawienie jakieś a tak poważnie to rozplenica i stipa to jakieś sobie chyba zawody urządziły
To tu... 08:19, 31 sie 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Kulasy buksowe otulone przez FC.

to nie wygląda jak FC, raczej jak stipa ?

a poza tym pieknie juz u ciebie, widac strasznie duzo pracy i sa swietne efekty
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:49, 30 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Nawet ja mam troszku! W szoku jestem
Kawka była?
ps. Twoja stipa kwitnie Ładnie przyrosła
Cmokam cmok

I ja miałam troszku deszczu, dwa razy po dwie godziny, od razu poprawę widać
No to jestem dumna ze stipy u mnie różnie, jedna kwitnie, druga się czai jeszcze , ale zaczynają być widoczne tu i tam Odcmokuję
Mój jest ten kawałek ogrodu 19:36, 30 sie 2015

Do góry
Makeover donic przed wejściem. Surfinie, mimo, że obficie kwitły, miały już tyle suchych liści, że nie wyglądały dobrze. Skończyły w kompostowniku. Zamiast nich pojawiła się stipa, rozchodnik i wrzosy. Jesień idzie.
Było

Jest
Kiedyś będzie tu ogród 11:57, 30 sie 2015

Do góry
Ale dobroci otrzymałaś - tylko pozazdrościć
Stipa piękna
Kiedyś będzie tu ogród 11:49, 30 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Tez czekam na wątek Toszki już ładnych parę miesięcy i nic bo to niezwykle rozsądna i mądra ogrodniczka Fajnie, że się znacie, bo na "żywo" zawsze lepiej się doradza

Renatko mam nadzieję, że się doczekamy.

Malgosik napisał(a)
to pochwal się tymi darami

Proszę bardzo.

Roślinki, które zamieszkały i mnie dzięki wielkiemu sercu Toszki. Fotki niestety nie oddają ilości ani piękna tych roślin. Szkoda, że nie sfociłam bagażnika jak wiozłam.

Stipa- oooromne łany stipy. Tu zeszłoroczna

Tegoroczne siewki dostały do towarzystwa iglaki i miniaturowe róże.

Żurawina - jakie łany jej ma Toszka, cudowna. Choć słuchy chodzą, że eMuś ususzył- ogromna strata.

Brązowa turzyca

Lilie i czosnki- część wsadziłam od razu do donic, część obsuszyłam i posadzę jesienią.

I jeszcze turzyca Ice Dance, ale nie mam fotki.

Kasya napisał(a)
a co tu zdjec nie ma ?

Już są.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies