Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Ewa777 20:53, 05 wrz 2015

szemusia napisał(a)
trochę doniczkowo...

Niezawodna surfinia na tle vertigo

Śliczne zestawienie
Iwk4 00:25, 06 wrz 2015

Macie fajny pomysł na żółte surfinie. Mirella zwróciła na nie uwagę.
Też pomyślę nad takimi za rok. Pasują do limonki
szemusia 13:22, 06 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
Świetnie się prezentują Twoje rabaty

Dziękuję, Dominika
W ogromnym stopniu jest to zasługa Ogrodowiska
szemusia 13:24, 06 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Bardzo mi sie podobaja te rabaty w fale cudnie sie reszta wyłania z zza zakretu, slicznie ,)()

Widzisz Jola, a ja z zachwytem oglądam woje linie proste
I gdyby nie fakt, że kostkę brukową mam położoną w fale, to pewnie bym rewolucje robiła...
szemusia 13:27, 06 wrz 2015

Kacha123 napisał(a)
Sierpniowe klimaciki cudne i fajnie ta przycięta stipa odrosła. Pozdrawiam

Kasiu, a wiesz, że część stipy znów ponownie przycięłam? Pisałam już, że odrosła nierówno, tzn. odrosły tylko zielone źdźbła, suche pozostały. Więc część z przodu ciachnęłam jeszcze o połowę i ... znów odrasta Widać, ze za wszelką cenę chce żyć
szemusia 13:30, 06 wrz 2015

malgorzata_s napisał(a)
Fajne wszystko rośnie, bardzo mi się podobają kule z trawami- moje klimmaty

Gosiu, moje zdecydowanie też
Idąc do szkółki, to najpierw przeglądam ofertę traw, reszta niespecjalnie mnie już interesuje
szemusia 13:35, 06 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Beatko, masz bardzo światowe rabatki. Nic dziwnego, że spacerujesz po ogrodzie. U mnie dziś padało

Światowe mówisz?

Po ogrodzie bardzo lubię spacerować, choć zdecydowanie wolę jak troszkę cieplej jest
Deszcz popaduje od czasu do czasu i z tego się niezmiernie cieszę. CHoć jak wykopywałam ostatnio trzmieliny to okazało się, że i tak sucho niemiłosiernie... Więc nadal z wężem latam

Ten mój berberys, to jakaś najzwyklejsza odmiana. BArdzo podobają mi się te strzeliste, takie jak np. u Ciebie, Iwonko. Myslę, ze moje kiedyś też na takie wymienię.
szemusia 13:45, 06 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Pięknie wyglądają te żółte surfinie. Chciałam w tym roku takie do donic, właśnie takie mało spotykane kolorem żółte, a mój M eeeeeee żółte nieeeeee i niestety uległam na tradycyjne wiśniowo-białe. W przyszłym roku nie odpuszczę będą takie jak u Ciebie A to w tle to trawa jednoroczna?

Rabatki bardzo ładne, już masz takie duże roślinki, a kulki fajne kuliste nie to co u mnie.

Mirella, żółte surfinie mam co roku, ale zauważyłam, że co roku mam jakieś inne. Kupuję sugerując się kolorem, bo u mnie nie mają żadnych nazw odmianowych, więc różnie mi się trafi
Trawa to vertigo. Tak jest jednoroczna, ale baaardzo mi się podoba. Wiele osób ma ją na O. Bardzo szybko przyrasta, teraz to już doniczkowy potfór Spróbuję ją zimą przechować w garażu - zobaczymy z jakim skutkiem

A uwierzysz, że przedogródek ma rok? Całkowicie zmieniłam go dokładnie wiosną ubiegłego roku Więc zobaczysz jak śmigną Twoje roślinki już w przyszłym roku
Kuliste kulki też nie zawsze były takie kuliste One potrzebują czasu. Tym bardziej, jak się je samemu hoduje...
szemusia 13:47, 06 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Ciekawie wygląda ta surfinia z vertigo

Dziękuję, Reniu
One nie są w jednej doniczce, bo by się nie zmieściły. Doniczki stoją obok siebie
szemusia 13:48, 06 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)

Śliczne zestawienie

Miło mi, Ewcia
Choć czas surfiń niestety już mija...