a może przesunąć tą linię rabaty i nie robić jej przy samej krawędzi kostki
odejdzie wtedy problem w zimie a jednak zasłoni wejście do domu
ja osobiście wypełniłbym ją roślinami adekwatnymi do stylu spod płotu
stworzy to jakąś całość
Jolu, wracaj do zdrowia jak najszybciej !
- najważniejsze, że dobry humor Ci zawsze dopisuje - z takimi wnukami i robotami działkowymi na pewno nie będzie żadnych zaleglości - pozdrawiam serdecznie
Cześć Bonita
Dawno mnie tu nie było, ale nadrabiam
Wgrywam kalinę w różnych fazach - ponieważ mam mały ogródek, postanowiłam ją jakoś okiełznać i zrobiłam z niej coś w rodzaju drzewka i teraz tak wygląda
po kwitnieniu pójdzie dalej pod nóż
Niestety powódź nie oszczędziła naszej miejscowości jednak ominęła nas, ale przez ulewne deszcze pojawiło się wiele ślimaków. 2 tygodnie temu zakupiłam 35 szt. petunii, które niestety przez pogodę bardzo zmarniały a w dodatku są nadjedzone przez ślimaki tak samo lewkonie. Macie może jakieś skuteczne pomysły na ten problem. Podsypałam trocinami aby odstraszyć ślimole ale nic nie dało . Zdjęcie kawałka rabaty zaraz po nasadzeniu.
Oczywiście zabrakło mi kory ale to już standard więc nawet się nie denerwuję. Teraz wielka prośba do Was o pomoc. Jak widzicie planuję posadzić dwie kosodrzewiny i na tym moje plany się kończą Nie mam kompletnie pojęcia co tu posadzić. Marzy mi się Zawciąg z białymi kwiatami Może jego dać jako obwódka wokół kostki? Myślę, że trochę rozjaśni ten zakątek. Do tego po jednej trawie z każdej strony? A może coś pomiędzy thujami z tyłu?
Joluś , dziś niezłe słoneczko, mimo, że z chłodem. Jutro też lecę do ogrodu. Dziś udało się trawy pozbyć. a gdzie chwaściory? Jeszcze na zagonkach. Ostatnia ich noc , niech sie panoszą, jutro dostaną haczką po krzyżu! Trzymam kciuki za Twoje wyjście!
Nie starczyło red baronów...wszystkie 7 ogrodowych mam posadzone w rogu za Nigrą...Z jednej strony jest diabolo z tawułkami, z drugiej derenia i tawułki. Przed nimi lilie. Tu tylko takie zdjęcie mam
W tych rogach z jednej i drugiej strony są lilie, na lewo diabolo z tawułkami (kupowane jako białe, ale chyba różowe będą), na prawo dereń elegancik i tawułka biała z ciemnoróżową.
Zrobię zdjęcie całościowe w piątek, to może mi kolor doradzisz...
Właśnie nie wiem czy róż, nie za dużo go będzie? Chyba na kolor tawułek poczekać przyjdzie...