Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 21:12, 21 cze 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Pęcherzyca jeszcze ładniejsza,cały czas o niej myśle,czy te kwiatki to pączki czy już w pełni kwitnienia?
tylko ciągle brak miejsca bo ona jednak rośnie wysoka po paru lata chyba żeby ją ciachać
ale jak mi gdzies wejdzie pod ręke to chyba kupie.....

Boguś.. Sorry ,że dopiero teraz odpisuję ...to czerwone na pęcherznicy to już są zawiązki nasion.. Ona kwitnie na różowo ( jaśniutki kolor ).. Ona podobno nadaje się na żywopłoty i uwielbia cięcie.. Kilka razy w sezonie nawet ale dopiero po kwitnieniu.. Bo kwitnie na zeszłorocznych pędach...jak wychlastasz na wiosnę to nie będzie miało co kwitnąć

Mówiła mi o tym przyjaciółka , która pęcherznicę ma taką ,że moja przy niej to jest istny borok.

Ja moją też będę cięła jak żywopłot .. Booo , wiesz , dom weselny na horyzoncie
gierczusia 21:15, 21 cze 2013

Kindzia napisał(a)
Bardzo mi się kwiatuszki pęcherznicy podobają...u mnie nie kwitnie, ciachana ciągle... nie ma prawa.
A to wszystko przez to, że eMuś podsadził ją tawułkami, nie chcę żeby je zadusiła. I nie chcę eMusiuowi przykrości sprawić, to pierwsze własnoręcznie posadzone przez Niego rośliny W przyszłym roku przesadzę dalej od Diabolo, to pęcherznica odżyje i zakwitnie

Jak tam temperaturka? Odpowiednia?

Nooo nie kcemy eMusiom przykrości robić , bo kcemy żeby siali , kopali , kosili itp .. A duma męska towar bardzo ulotny

A temperatura ., nie wiem , jak to jest ,ale w Egipcie jest cieplej i czuję się tam zawsze jak młody bóg ..a tu . Ledwo troszku powyżej 30 st , a człek jak wypluty bombon.. Upppsss.. Przepraszam , cukierek
JulkAd 22:41, 21 cze 2013

Elu u mnie dzisiaj ciut chłodniej na zewnątrz i nawet trochę deszczu spadło, choć to i tak kropla w morzu potrzeb....za to bardzo gorąco w pracy....chyba wiesz o co mi chodzi...na chwilę od papierów się oderwałam, ale wiem, że mnie to nie ominie....buziam wieczornie....
.....hosta mi się podoba...zwłaszcza jak kwitnie, chociaż właściwie to i tak ozdobą mają być liście

....to do gimnazjum Twoje Dziecię, jeszcze musiało dodatkowo cosik zdawać?, nie wystarczyły testy końcowe?, czy źle zrozumiałam?
Kindzia 00:38, 22 cze 2013

To przez wilgotność...u nas 75%, tam 25%...ten bombon oczywiście
Magda70 23:11, 22 cze 2013

A co tu tak cicho??
gierczusia 10:43, 23 cze 2013

WSzyscy są w Bukszpanowym ...... Ja ńiestetey tylko wirtualnie..
gierczusia 11:45, 23 cze 2013

Wczoraj dopadł nas grad .. ... Po całym dniu upalnego słońca w kilka minut zrobiło się ciemno , mega duszno zaczęło grzmieć i nagle z nieba runął grad... Kulki o średnicy 2 cm..ale ile.. .., teraz moje rośliny ,zwłaszcza te o dużych liściach wyglądają tak ..

Enya73 11:48, 23 cze 2013

OMG, straszne. Przykro mi ogromnie.Nas na szczęście ominęło. Padało, ale przelotnie. Nawet nasza sąsiedzka impreza się udała, a już jak grzmiało z daleka, obawialiśmy się, że do nas też przyjdzie.

Trzymajcie się Ściskam
ewsyg 11:54, 23 cze 2013

Elu, to ja tą burzę słyszałam, bałam się, że do nas przyjdzie.
Agnieszka_B 12:00, 23 cze 2013

A u nas ani kropla deszczu- też źle . Współczuję bo też już w tym roku przeszlam gradobicie w ogrodzie - więc wiem co to znaczy .