Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

ewsyg 10:01, 23 cze 2013

Debra, u mnie skończyły kwitnąć liliowce ?, czy ja dobrze zrozumiałam ?

U mnie dopiero biorą się do pracy . To jeszcze nie ich pora.
Debra 11:32, 23 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Debra, u mnie skończyły kwitnąć liliowce ?, czy ja dobrze zrozumiałam ?

U mnie dopiero biorą się do pracy . To jeszcze nie ich pora.

Ewo. Moja pomyłka
To u Eli, Kwiatki i rabatki u Elizy było, że juz przekwitły.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2109-kwiatki-i-rabatki-u-elizy?page=408

A liliowce kwitna od maja do października tyle że u każdego inaczej. Jak widzisz, moje są w pełni rozkwitu, a pąków mają na trochę.
Debra 11:36, 23 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Debro jesteś przemiłą osobą. Bardzo miło było Cię poznać

Marzenko, dziekuję. Ogromnie mi było miło, chociaż króciutko z Tobą porozmawiać.
Jestem tu 'nowa', a dzięki atmosferze jaka stwarza Danusia i Wy, którzy znacie się od lat niemal, czułam się jak wśród dobrych znajomych

Także w moim wątku dziekuję Wszystkim za to urocze spotkanie.

ewsyg 11:47, 23 cze 2013

Nic nie szkodzi Miło Cię pooglądać na tych zdjęciach. Może za rok uda mi się dołączyć do Was w realu.
Jeżeli chodzi o liliowce to faktycznie te co mają drobniejsze kwiaty kwitną wcześniej - myślę, że to od nich wszystko się zaczęło. One są łatwe do krzyżowania. Ja już się tym raz zajmowałam i wyhodowała sobie takiego mojego. Będzie kwitł to go pokażę.
Debra 11:54, 23 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Nic nie szkodzi Miło Cię pooglądać na tych zdjęciach. Może za rok uda mi się dołączyć do Was w realu.
Jeżeli chodzi o liliowce to faktycznie te co mają drobniejsze kwiaty kwitną wcześniej - myślę, że to od nich wszystko się zaczęło. One są łatwe do krzyżowania. Ja już się tym raz zajmowałam i wyhodowała sobie takiego mojego. Będzie kwitł to go pokażę.

Ewo, te nasze zdjęcia pokazują jak było super. Warto przyjechać, już planuj, by być w Komorowie za rok, a może też spróbuj dołączyć do nas we wrześniu, na
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3404-spotkanie-w-domu-dzialkowca-warszawa?page=1#post_1

Liliowce karłowe zakwitają chyba najszybciej. Tak było z Little Missy, ale zakwitł juz tez Żółty wielkokwiatowy i Krystyna, może fakt, że podhodowanie ich w doniczkach w domu miało na to wpływ.
Debra 11:54, 23 cze 2013

Moja pamiątka z Komorowa:

Debra 11:56, 23 cze 2013

A Irenka jest chyba najcudowniejszą - zaraz po Danusi - osobą na tym ziemskim padole

Co za czar osobisty, humor, radość życia!!!!

ewsyg 12:05, 23 cze 2013

We wrześniu chyba nie dam rady, Dość kawałek mam do Warszawy a i kierowca ze mnie nie tęgi. Może kogoś bym znalazła kto by mnie zawiózł, ale będę po operacji więc raczej takie wyprawy nie będą mi wskazane. Widziałam na zdjęciach, że porozmawiałaś sobie z Basią z Częstochowy. Ja miałam tą przyjemność telefonicznie.
Ienka faktycznie wygląda na bardzo radosną i sympatyczną osobę.
ewsyg 12:07, 23 cze 2013

Zjadło mi literkę - Irenka miało być
Debra 12:12, 23 cze 2013

ewsyg napisał(a)
We wrześniu chyba nie dam rady, Dość kawałek mam do Warszawy a i kierowca ze mnie nie tęgi. Może kogoś bym znalazła kto by mnie zawiózł, ale będę po operacji więc raczej takie wyprawy nie będą mi wskazane. Widziałam na zdjęciach, że porozmawiałaś sobie z Basią z Częstochowy. Ja miałam tą przyjemność telefonicznie.
Ienka faktycznie wygląda na bardzo radosną i sympatyczną osobę.

Ewo, jak będzie bliżej terminu spotkania, zobaczymy jakie będa możliwości 'samochodowe'. Na dzisiaj są trzy miejsca z Łodzi - oferta Roberta z Ogrodu Amatora.

Basia jest taka ciepła, pełna wewnętrznego spokoju, tak, trochę sobie 'pogadałyśmy'. Było super!