Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:43, 24 maj 2022

Do góry
cd

Jeden krzaczek mi tak bardzo różowieje w drugim kwitnieniu, nie wiem czy nie jest pomylony

z bodziszkiem
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:39, 24 maj 2022

Do góry
Dla Asi Rodziejowej róża Sea Foam
Ogród do odnowy 12:25, 24 maj 2022

Do góry
TAR napisał(a)

Gosiulku tego pana masz wiecej? bym pożebrala o choc jedno kłącze, u mnie byl w poprzednim ogrodzie, ten kolor jest zarabisty
Twoj ogord. pamietam poczatki, duzo sie zmienilo, roslinki niele bujnely, dobrze im u Ciebie. Piwonie i lilaka poczulam, jak one cudownie pachna i te pole pomaranczowych kuklikow - odlot

Na ussuryjskim prosze powiesic czerwona niteczke, bo na forum ewidentnie masz najpiekniejszy okaz. Moje dwa przesadzone z poprzedniego ogrodu ładnie odbily ale one chyba grzybolubne wiec sie nie nastawiam. U ciebie jest on fantastyczny.

rozrosły się, dostaniesz tu kolor trochę inaczej wygląda

Co to jest za kwiatek? 12:21, 24 maj 2022

Do góry
Jakiś kwiatek urosło w doniczce i jak się ten kwiatek nazywa?
Ogród do odnowy 12:20, 24 maj 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Jak zwykle przepiękne portrety i szerokie kadry też Lubię do Ciebie zaglądać, znane rośliny nabierają innego charakteru.

Miło to czytać Lubię takie nieoczywiste widoki

Skandynawia po krzyżacku 2 12:12, 24 maj 2022

Do góry

Skandynawia po krzyżacku 2 12:07, 24 maj 2022

Do góry
Wrocmy jednak do ogrodu. Tulipany nadal kwitna. To juz ostatni pokaz.

Skandynawia po krzyżacku 2 12:01, 24 maj 2022

Do góry
Noc Muzeów za nami.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:48, 24 maj 2022

Do góry
Kupiłam wczoraj 5 tych cisków, wydaje mi się, że powinny z nich wyjść kulki lub poduchy. I teraz znowu mam dylemat czy wszystkie 5 posadzić na rabacie z wiśnią, a do tej donicy przy wjeździe dać świerki śleszyn, bo mam 3 sztuki. One tak wyglądają, te świerki. Też w takie kulki rosną.

a to cisy

Posadziłam Arnolda mam nadzieję, że mu będzie dobrze.

Dwa cisy też już w ziemi, kolejne dwa ustawione. Chyba te tawuły muszę usunąć z tej rabaty, nie wiem co z nimi zrobię, mam ich w sumie 6 sztuk. Może je przed tarasem posadzić, tam gdzie teraz graby rosną.
Upolowałam też 2 sadzonki hakonki all gold, dzisiaj mam podjechać do szkółki bo mają jeszcze dzisiaj przyjść. Fajnie rozświetlają rabatę z hortensjami. Dosadziłam też szałwie na hortensjowej. I wkurzyłam się bo brałam w szkółce caradonny, a po powrocie do domu okazało się, że mam jakieś inne i na dodatek nie wiem czy w tym samym kolorze

Czy takie sadzonki seslerii mogę jeszcze dzielić?
Udało się pozbyć kamieni i gruzu! Juppi! mogę się brać za rabatę frontową. Brakuje mi jeszcze caradonny, no i nie wiem co z iglakami, czy ryzykować z cisami czy wsadzić świerki.
Skandynawia po krzyżacku 2 11:43, 24 maj 2022

Do góry
Z tygodnia na tydzień w ogrodzie pokazuje się coś nowego. Kwitną konwalie, rozwijają czosnki. Po deszczu ruszyły lawendy. Wreszcie nie są takie łyse.
Deszcz, znacznie go za mało.

Sałatka pokrzywowa 11:25, 24 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Rabata północna

Piękne ujęcie.
Zarówno rabata północna jak i ta przy oczku, bardzo mi się podobają. Można robić atrakcyjne zdjęcia
Ogród do odnowy 11:21, 24 maj 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Coccninella pięknie zakwitła ale wyjątkowo szybko przekwitła - susza?

Gosiulku tego pana masz wiecej? bym pożebrala o choc jedno kłącze, u mnie byl w poprzednim ogrodzie, ten kolor jest zarabisty
Twoj ogord. pamietam poczatki, duzo sie zmienilo, roslinki niele bujnely, dobrze im u Ciebie. Piwonie i lilaka poczulam, jak one cudownie pachna i te pole pomaranczowych kuklikow - odlot

Na ussuryjskim prosze powiesic czerwona niteczke, bo na forum ewidentnie masz najpiekniejszy okaz. Moje dwa przesadzone z poprzedniego ogrodu ładnie odbily ale one chyba grzybolubne wiec sie nie nastawiam. U ciebie jest on fantastyczny.
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:05, 24 maj 2022

Do góry
Kokesz napisał(a)

Faktycznie piękny zero chwaścika
Możesz napisać jaka to mieszanka?

Dzięki
2 lata temu mieszanka była pod nazwą Barenbrug elite/exclusor, a teraz jest to Barenbrug shadow & sun

Pięknotek jeszcze raz
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:39, 24 maj 2022

Do góry
admete napisał(a)

Cześć, masz piękny ogród, ja dopiero zaczynam, co masz posadzone pod catalpami, świetnie to wygląda czy to bukszpany? w jakich odległościach są posadzone?
pozdrawiam
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:32, 24 maj 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Podjęłam decyzję by usunąć pomarańczowe azalie z mojej kwaśnej. Nie wyglądają tam. Za dużo cienia. Słabo kwitną. Kolor też mi nie pasuje. Trzy lata i nie przekonały mnie do siebie. Jutro koleżanka ma je zabrać. Niech u niej sobie rosną.
A ja mam wymyślanie co w zamian. Rodki?

To miejsce jeszcze z azaliami. To tam gdzie brunnery. Wczoraj już je pozbawiłam kwiatków

Myślę, że rodki chyba by się tam wpasowały. Jakieś wyższe, bo przed azaliami są annabelki. Jak myślicie?

Szkoda że ich nie lubisz, ja uważam że kompozycja tych kolorów jest cudna, pomarańcz i fiolet różowy już nie bardzo do nich
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:29, 24 maj 2022

Do góry
U mnie w tym roku tulipany bieda z nędzą tak jak ich właścicielka--nie mam co pokazywać.

..tutaj była wsadzonych 70szt tulipanów--no popatrzcie ile zakwitło
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 10:26, 24 maj 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Znalazłam dziś poletko siewek kłosowca

I rondo

Sesleria

No pozazdrościć, a ja celowo wytrząsałam nasionka i nic nie wzeszło.
Pięknie u Ciebie
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 10:17, 24 maj 2022

Do góry
vita napisał(a)
Trochę fotek

A ja zacytuję wszystkie Jednak pomarańcz i fiolet to cudowne duety
Co kwitnie na fioletowo na pierwszym zdjęciu, co kwitnie na biało za azaliami na pierwszym zdjęciu ?
Drugie i trzecie zdjęcie też cudne kompozycje.
Te donice rozrzucone po rabatach warto skopiować, bo bardzo mi się podobają.
Storczyki widać że zdrowe, ja w lasku mam totalną porażkę, ten drugi też więdnie, chyba muszę podlać jakimś antygrzybem?

To pierwsza piwonia? U mnie ta majowa czerwona zaczyna
Pachnący różami, malowany bylinami 10:15, 24 maj 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)

Dziękuję.

Bardzo polubiłam irysy. Właśnie zakwitł pierwszy syberyjski, właściwie żółty.

Piękne ma rozmieszczenie koloru i z tego co widzę to całkiem szerokie liście?
April podbija las... 10:02, 24 maj 2022

Do góry
April napisał(a)
Rododendrony zapowiadały się super, niestety jednak było w nocy za zimno i się do końca nie rorwinęły

Jakuszimański Blue Tit, a za nim biały Cunningham's White. I szalejące niezapominajki

Buk Purple Fountain jeszcze zielony

Ten jakuszimański nawet podmarznięty wygląda przepięknie, zapisałam sobie nazwę, świetnie wygląda na tle tego masywnego Cunninghama. I tego buczka też zapamiętałam, pięknie Ci rośnie.
P.S. Zaproszenie stale aktualne, tylko termin do ustalenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies