Basiu, dąb bardzo mi się podoba, zauroczyłam się nim u KasiBawarii. Jej jest dużo większy, mam nadzieję że mój też urośnie. Wilczomlecz faktycznie urodziwy, to jego drugi sezon. Mam jeszcze takiego o bordowych liściach, trochę dłużej. Tej wiosny wypadły mi dwa krzaczki. Może ten lepiej sobie poradzi, miejsce ma bardziej zaciszne. Nadzorca zawsze w pobliżu

.
Bożena, trikolorkę też mam. Strasznie charakterna jest. Aster zawsze szybko zaczyna kwitnąć, on tak ma.
Eda, zauważyłam że wiele roślin często spotykanych w ogrodach przeżywa obecnie swoją drugą młodość (kosmosy, cynie, o daliach nie wspomnę). A takie pospolite mi się wtedy wydawały.
Asiu, miejsce w sam raz dla niego. Przy okazji upchnęłam jeszcze co nieco pod spodem.
Marta, dąb mi się nieco zdefasonował. Trzymałam go na ganku, wschodnia wystawa bo tam miał zacisznie. Rósł chyba w stronę słońca. Jak go przestawiłam w bardziej przewiewne miejsce to kilka razy mi się przewrócił i przy okazji stracił kilka gałązek. Dlatego wygląda tak trochę nie tego

ale mam nadzieję że wyrówna w przyszłości. Jak go kupiłam miał ładną figurę. Obok rośnie trzmielina compactum.
Floksy nabyłam u Danusi w poprzednim roku. Te się oparły atakowi ślimaków, ale dwa trzymam w doniczkach bo niewiele brakowało a bym je zupełnie straciła. A powojnik zaskoczył mnie pozytywnie.
Znowu na wsi - aktualny