Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 23:12, 24 maj 2013

Do góry
Justi, miło mi Cię u siebie gościć Wielkie dzięki za poświęcony czas. Muszę się z tym kółkiem przespać, ponieważ w mojej głowie zaczął powstawać ogród z prostymi liniami. Ale może to złe założenie? Muszę pomyśleć
A póki co przerabiam delikatnie kąt obok kompostownika. Do dzisiaj było tak:

Co i jak przerabiam postaram się pokazać jutro. O ile ta cholerna pogoda dopisze. Na zdjęciu oglądamy tylko hosty (fatalnej trawy i przydasiów nie widzimy) No i coś z tym miejscem, gdzie rosną hosty, trzeba zrobić. Hosty uwielbiam i w tym miejscu jest dla nich raj. Pod samym płotem jest bardzo głęboki cień i słońce, to tylko wczesną wiosną tam dociera. Albo i nie. Ale hosty w tym roku bardzo mocno się rozrosły i zaczynam się obawiać o ich życie z chwilą, gdy na jabłonce będą zjadliwe jabłka. Obawiam się spadających jabłek, które mogą połamać liście, oraz stada amatorów tychże jabłek, czyli moich dzieci i dzieci sąsiadów. Co tam posadzić? Trawa, to w lepszych warunkach u mnie rosnąć nie chce, więc nawet nie będę próbować, żeby sobie nerwów nie psuć. Coś zadarniającego? Ale co, żeby można było po tym deptać. Doradźcie Kochani
Jurajski Ogród 23:09, 24 maj 2013

Do góry
Sławko - dzięki.
Aniu asc, JoasiuA, Grażynko , Haniu - dziękuję.
Toska - cieszę się, że ogród ci się podoba, tylko że pieris to nie mój (nie moje zdjęcie).
Celinko, zapraszam.

Pozdrawiam zaglądających

Na dobranoc kocie mruczanki dla Was

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:07, 24 maj 2013

Do góry
No to dla Magnolii - łabądek

Tyle stipy mam do posadzenia - tylko kiedy ja rabatę przygotuję...

A, i jeszcze takie kwiatki mam

A ten kwiatek to chodzi za mną krok w krok i towarzyszy mi w każdej pracy ogrodowej

Ogród w Holandii 23:03, 24 maj 2013

Do góry
Ozz napisał(a)
It's up to You Czyli jak Ci w duszy gra

Ja się przy obwódce nie upieram, bo lubię też swobodnie, ale musi być ,,kościec" takiego przedogródka, czyli coś co stworzy jakieś bryły i płaszczyzny - a do tego najlepiej nadają się jednak krzewy i to zimozielone. Byliny, nawet zimozielone, w tym wypadku niestety rzecz drugorzędna.

A może zrób po prostu paseczek z tych karłowych rh? Nie będzie takiego zwartego klocka tylko podłużna ,,chmurka", która w dodatku zakwitnie.

A po lewej stronie w ramach akcentu (jesli oczywiście lubisz takie klimaty) - może jakiegoś wyższego odmieńca typu topiara/bonsai - coś co by uczyniło ten ogród charakterystycznym sposród innych, albo jakaś mała architektura-akcent (rzeżba, poidło, donica, kulki szklane na kijkach + inne pomysły)?

Widzisz - jest po prostu bardzo wiele możliwości

topiary odpadają, paseczek też ni e bardzo, a charakterystyczny akcent... myślałam, zeby moż e dac taki metalowy obelisk i na nim róże jednak. Obelisk byłby taki, jak mam w ogródku właściwym czyli taki:

no i właśnie dlatego, ze jest tyle możliwości to ja nei wiem co zrobić! Jak by była jena to bym sie nie zastanawiała
Jurajski Ogród 23:00, 24 maj 2013

Do góry
size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/36/361118/original.JPG[/img]

Pięknie!!. Muszę tutaj do Ciebie zaglądać,cieszyć oczy! .Pozdrawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:57, 24 maj 2013

Do góry
I takie tam kwiatki

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:53, 24 maj 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Jarzmianki są cudowne

Lawenda gotowa do startu.

Ostróżki pomiędzy różami też

Tez masz poletko lawendowe,jak Magnolia Super Ci odbiła.
Ja to jest?

Vanille Fraise to jest ta trawka?
Trawnik tez modelowy
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:48, 24 maj 2013

Do góry
Jarzmianki są cudowne

Lawenda gotowa do startu.

Ostróżki pomiędzy różami też

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:42, 24 maj 2013

Do góry
Dziś między jednym deszczem a drugim szybkie fotki w ogrodzie

W końcu - -bo jakoś w tyle zostałam....

Hortensje ogrodowe już mają spore pąki.

Vanille Fraise też już spore

Tawuły kategorycznie potrzebują fryzjera - tak w ogóle to ta rabata do przeróbki - nie podoba mi sie już...

Hakuro tez się dostanie po czuprynie
Liliowo i kolorowo:) 22:39, 24 maj 2013

Do góry
Moja Oaza spokoju 22:39, 24 maj 2013

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 22:36, 24 maj 2013

Do góry
W takim razie niech marzenie o powrocie do zdrowia stanie się faktem Ściskam

Ogród u stóp klasztoru 22:36, 24 maj 2013

Do góry
alinak napisał(a)
pozdrowienia dla odwiedzających , nie wiem czy ten ogród nie za dużo mnie już pochłania .....czy wy tez kończycie o 21 prace w ogrodzie ????
zgodnie z obietnicą wszystkie azalie i Rh z mojego ogródka . dopiero dzisiaj zauważyłam że mam większość azali zaś Rh tylko parę

dzisiaj część I

Alinko ja tez koncze prace w ogrodzie ok 21 Masz cudny ogród podziwiam go często.Nie sadziłam ,że takie zestawienie kolorów bedzie tak pięknie wygladało a jak sie nazywaja te azalie ,czy pomaranczowa to Giblartar?
Liliowo i kolorowo:) 22:35, 24 maj 2013

Do góry
Na chwile dzis wyszłam przewentylować uszy Zrobiłam pare fotek Wszystko kwitnie nawet róze juz zaczynają a mi az trudno wybrac co tu dac bo tyle tego kwitnie
Nawet krzewuszki juz zaczynają kwitnąc, moje ulubione margaretki,ktore kwitna w roznych zakątkach, klematisy juz z pięc kwitnie,
Moja Oaza spokoju 22:35, 24 maj 2013

Do góry

Ogród u stóp klasztoru 22:34, 24 maj 2013

Do góry
zmykam spać , dobranoc wszystkim . i na przekór szarości trochę koloru

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:34, 24 maj 2013

Do góry
Umiesz tworzyć klimat, to dar, który Ty Irenko masz

Chyba mamy takie same rodki, tylko ja 1 szt a Ty ?

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:29, 24 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dzień nie fotogeniczny, szaro-buro-ponuro
ALe by nie było, że nic nie było wstawiam roślinę dnia i uciekam do obowiązków.. nie patrzeć na brudne ręce bo troszkę sobie poskubałam zielska i uschniętych lisci chodząc ... mimo woli... szkoda że nie pachnie..

Pięknie wygląda.też żałuję że nie pachnie.
Co Ty robisz że ma tak mało liści, moja ma tak dużo,że kwiaty są schowane w tym gąszczu i nie widac ich za bardzo.

A tu jest link do strony meteo,która jest najbardziej wiarygodna. Moi koledzy od paralotni na niej cały czas bazują

http://new.meteo.pl/um/php/gpp/
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:29, 24 maj 2013

Do góry
Ponownie wyskakuję z pomysłem który mnie dręczy , bo i ten czerwony i gabion się za mną ciągną i dalej nic nie wiem ....Opaska wokół tarasu również będzie gabionowa

Blacha kwasówka nie może być bo światło słoneczne będzie się odbijać i będzie oślepiać . Debatowałam wczoraj z Aga-k i jakby ją pomalować proszkowo na mój kolorek to by mniej więcej wyglądało w ten sposób ale nie mam pojęcia jak z wytrzymałością , bo chciałabym aby woda spokojnie spływała a nie waliła grzmotem

Ostatnie zdjęcie przypomnia drzwi wejściowe bo bunkra
Konca nie widać. Toska i jej ogrodowa troska. 22:27, 24 maj 2013
Do góry
Jedno z drzewek które postanowiłam zostawić na ogródku bo jego uroda dech zapiera. I szybko dokupiłam 4 inne kloniki palmowe co by jedynakowi nie było za smutno.

Na posadzenie czekają Kloniki Palmowe
Orange Dream
Katsura
Butterfly
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies