Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:06, 23 maj 2013

Do góry
Dwa popołudnia cięłam thuje Danica przesadzone tydzień temu na rabatę brzozową. Thuje były tu:

A są tu:

Cięcie thuj znacznie gorzej mi szło niż bukszpanów... Thuje rosną u mnie 3 sezon i ani razu nie były cięte, jakoś nie mogłam się za to zabrać. Zniekształciły się i trochę wyłysiały dołem, ale i tak jestem zadowolona z efektu
Przed cięciem:

W trakcie:

I po:

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 22:03, 23 maj 2013

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:01, 23 maj 2013

Do góry
azalie zaczynają kwitnąć

nowiutkie przyrosty runianki
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:58, 23 maj 2013

Do góry

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:54, 23 maj 2013

Do góry
Wzięło mnie na wspominki i znalazłam zdjęcia z pobytu w Dobrzycy w 2009r.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:54, 23 maj 2013

Do góry
KasiaBialofiolet napisał(a)
Witaj Mirko! Nie było mnie trochę a tu tyle pięknych zdjęć! Niebieskie kule mnie zachwyciły!

Kasiu niebieskie kulki to pamiątka z wakacji z Bornholmu

tak sobie jechałam

przy drodze był taki dom, ogród pokazowy i sklep z cudeńkami gdzie te kule były

a to ten ogród

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 23 maj 2013

Do góry
tulipany się kończą

Roztoczańskie klimaty 21:53, 23 maj 2013

Do góry
Zetka rozdzielam wszedzie mojego Rubensa to i Tobie sie dostanie na....nowa droge przyszlej mamy
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:52, 23 maj 2013

Do góry
skarpa przed tarasem
widok od strony wejścia i środek

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:47, 23 maj 2013

Do góry
Karolina ta bronzowa trawa u mnie to
Roztoczańskie klimaty 21:47, 23 maj 2013

Do góry
Posadziłam bzy pod lasem

Rozwiesiłam hamak

Co za łobuz
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:45, 23 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bo sianie bratków to wyczyn nie lada.

Te róże historyczne są ok. Kwitną dobrze (ale fakt, że proporcja liści i kwitnienia nie jest zachowana, tzn. mają dużo liści w stosunku do kwiatu, ich powód istnienia tam jest jako pachnąca przegroda). Na Rose de Rhest już widziałam mszyce, na Reine de Violettes nie.

Widziałam i u mnie w szkółce chmiel złoty ale się powstrzymałam, że zbyt natrętny. Posadziłaś już swój?

Ewa na różach mam już choć co ale stale coś pada więc nie ma jak pryskać - ale pryskać mus - no ciekawa jestem tych róż

ja posadziłam chmiel w donicy na tarasie - pnie się ostro w górę - póki nie doświadczę przez sezon to nie będę wiedzieć czy warto

Ogród Magdalenka 21:44, 23 maj 2013

Do góry
Wklejam zdjęcia lewej strony , z którą nie mam pomysłu co zrobić ... jest wąsko , kule tylko w rządku się zmieszczą .... carexy te co rosną mogę przesadzić , veriegatusa może lepiej nie ruszać

wygląda to tak z poziomu tarasu :

widok z góry : parasol zniknie lada moment ... będziemy testować żagiel nad tarasem .

w tym sezonie , nawet zdjęcia mi nie wychodzą ....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:42, 23 maj 2013

Do góry
Ja także życzę udanej wyprawy i bardzo proszę o fotorelację. I gratuluję tysiączka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (aż mnie korci wyprodukować wpisa giganta i się załapać na ten tysięczny wpis

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:32, 23 maj 2013

Do góry
Gosiu-malwes, Jolu, pogoda dziś była wymarzona, udało się skosić trawę, w ogrodzie i przed bramką. Powyrywałam wilki z pomidorów, podwiązałam kilka na sznurek, bo już niektóre tego wymagały. Stopniowo to będę robić, bo jednak zawroty głowy przy tej robocie mam. Wypieliłam główną rabatę, zebrałam pojemniczek rukoli, pęczek szczypioru i sałatę do domu na kolację, Opróżniłam pojemnik z deszczówką, podlałam rośliny w szklarni. Zalałam wodą żywokost na gnojówkę. Po pokrzywę się nie wybrałam, zabrakło czasu.
Pozamiatałam ścieżki z opadłych płatków gruszy i pigwowca. Przykryłam włókniną ogórki i cukinię w gruncie. Ma być jakiś zamróz? Lepiej nie!
Pogadałam z sąsiadką i jej wnukiem.
Zrobiłam chłopaczkowi bukiet ze stokrotek dla mamy. No i oczywiście był odpoczynek przy kawie i herbacie. Wyjechałam z domu o 8-mej, wróciłam o 19-tej.
Czy dużo prac wykonałam? Nie wiem, ale dzień udany!
Co do wierszy, dziś nie mam koncepcji poetyckich
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających, lecę popatrzeć co u Was!

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:30, 23 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sebciu tu hoduję ale jeszcze marne.... konserwatywna kolorystycznie jestem w tym roku...

dziwnie mi wyszło... tatarak, ipomea, surfinia i pelargonie...

Dlaczego dziwnie.
Bardzo ładne nasadzenia w donicach a' la Deborah Silver.

Mam prawie takie same tylko ipomea citronellowa i jeszcze do tego biała werbena
Ogród w Alei Lipowej... 21:27, 23 maj 2013

Do góry
Reni mi też się wyjątkowo podobają, to takie uspokojenie pomiędzy rabatami z kwitnącymi roslinami. Przed tymi hostami w trawniku jeśli mi sie uda będą Umbraculifery trzy w skarpetach bukszpanowych

o tak będzie .....kiedyś

A teraz dla Ewci kostrzewy

Te bardziej sine są ładniejsze w kolorze i pokroju, no i nie kwitną, są cały sezon takie same, czasem maja kłoski ale inne niż te drugie kostrzewy. U mnie jeszcze nie miały. Nie wiem jak nazywają sie odmiany więc tak piszę oceniając po wyglądzie.

ładniejsza

brzydsza obcięta z kłosów już

różnicę chyba widać

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 21:27, 23 maj 2013

Do góry
Proszę o pomoc. Większa część trawnika wygląda tak, jak na fotkach poniżej. Ciężko to nazwać trawnikiem tak naprawdę. Trawę sialiśmy rok temu. Ponieważ trawnik jest młody i rzadki, nie zdecydowaliśmy się w tym roku na wertykulację. Tylko grabimy i grabimy, a trawa dalej jest u podstawy bardzo sucha i sztywna. I nie wiem już, co jest naszą trawą właściwą a co chwastami jednoliściennymi.
Na wiosnę sypnęłam nawozem, ale poprawy nie widać, a raczej jest coraz gorzej.
Miałam w planach zrobić dosiewkę, tylko czy w naszym przypadku to coś da? Co mi radzicie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies