Anitko
A ja Ci proponuje te które znam bo mam w siebie : Polish Spirit i
Jackmanii oba kwitną od VI do jesieni super tez jest Wildfire - od V do X każda wystawa i spróbowałabym Multi Blue - kwitnie wcześnie od V, każda wystawa.
Dzięki takiemu układowi wciąż cos będzie tam kwitło.
Posadź jak najszybciej , jak będziesz podlewam przyjmą sie choćby teraz a do zimy bedą świetnie ukorzenione. Jeśli chodzi o sadzenie ich razem z różami to polecane jest posadzić róże nawet kilka lat wcześniej bo jeśli maja sie piąć po tej samej pergoli to powojnik zadusi mładą róże- za szybko rośnie w porównaniu do niej. Ale tego nie sprawdzałam u mnie róże z innych powodów rosły już dawno
Nie wybieram sie niestety do W-wy to dla mnie na chwilowy wypad za daleko ... Serdecznie pozdrawiam M
Mam pytanie, ta mikstura jest na powojniki, ale nie znalazłam jakie dokładnie ma zadanie. mój maleńki Jackmani posadzony na wiosnę, już pięknie pnie sie po ogrodzeniu, ale ostatnio zauważyłam, że jedna końcówka gałązki zwiędła, pozostałe są w dobrej kondycji. Mają już maleńkie pączki, nie mogę się doczekąć, kiedy pokażą się kwiaty. Może za mało podlewam?
Moniika, piękne tarasowe kompozycje u Ciebie.Dużo bieli, którą bardzo lubię, u mnie sprawdza się świetnie z racji niewielkich rozmiarów ogródka.
Pozdrawiam!
Moni
Dziękuję, skorzystam z rady. Róże posadzę jesienią, a powojniki na wiosnę. Ale jak zdążę zrobić pergolę...a z tym może być różnie, bo zawsze jest coś do roboty...
Szkoda że cię nie będzie u Danusi, oj szkoda...