Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 20:41, 19 cze 2013

monteverde napisał(a)
2-3 godziny wystarczy musi się wszystko przegryźć Idę podlewać będę później

Dzięki Aniu wykorzystam napewno
Moniika 20:43, 19 cze 2013

Ewo, Marlenko, Danuto , Marzenko witam Was w gorący wieczór
Dziś pierwszy kwiat Beaty dla Was :
Moniika 20:52, 19 cze 2013

Anita1978 napisał(a)
Monika, właśnie, ja po radę, ale się zagapiłam...
Jaki powojnik fioletowe lub niebieski do cienia kupić??? Planuję taki kącik wypoczynkowy w cieniu zaaranżować ( bo u mnie wszędzie słońce!) z różami pnącymi i powojnikami właśnie, ale tam przez ponad pól dnia cień... O właśnie tu

Mam zamiar sadzić jesienią, czy dla powojników to dobry czas czy poczekać do jesieni? Róże najwyżej tylko posadzę na jesieñ

P.S. Wybierasz się w sobotę na Święto Róż?

Anitko
A ja Ci proponuje te które znam bo mam w siebie : Polish Spirit i
Jackmanii oba kwitną od VI do jesieni super tez jest Wildfire - od V do X każda wystawa i spróbowałabym Multi Blue - kwitnie wcześnie od V, każda wystawa.
Dzięki takiemu układowi wciąż cos będzie tam kwitło.
Posadź jak najszybciej , jak będziesz podlewam przyjmą sie choćby teraz a do zimy bedą świetnie ukorzenione. Jeśli chodzi o sadzenie ich razem z różami to polecane jest posadzić róże nawet kilka lat wcześniej bo jeśli maja sie piąć po tej samej pergoli to powojnik zadusi mładą róże- za szybko rośnie w porównaniu do niej. Ale tego nie sprawdzałam u mnie róże z innych powodów rosły już dawno
Nie wybieram sie niestety do W-wy to dla mnie na chwilowy wypad za daleko ... Serdecznie pozdrawiam M
Moniika 20:53, 19 cze 2013

monteverde napisał(a)
a to zostawię dla Moniki przyda jej się http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia

Aniu dzięki już mi ja kiedyś - dawno temu dałaś i oczywiście korzystam pozdrawiam M
nebel 21:54, 19 cze 2013

Moniika napisał(a)

Dziś pierwszy kwiat Beaty dla Was :

Moniko, ale kusisz i jak tu nie ulec?

Ale to ja mam na imię - Ewa
Moniika 21:58, 19 cze 2013

No ale powojnika "Ewa" to ja jeszcze nie widziałam ale moze słabo szukałam to sie poprawie ! Pozdr M
Mój tegoroczny tarasowy Misz- masz
Karolinek 22:07, 19 cze 2013

monteverde napisał(a)
Oki to piszę: 8-10 litrów wody główka wyciśniętego czosnku i 8 tabletek nadmanganianu potasu( do kąpieli niemowląt) rozpuścić wszystko i na wiosnę podlać powojniki, czy teraz można, trzeba zapytać się AliNie ma sprawy, zapraszam

Mam pytanie, ta mikstura jest na powojniki, ale nie znalazłam jakie dokładnie ma zadanie. mój maleńki Jackmani posadzony na wiosnę, już pięknie pnie sie po ogrodzeniu, ale ostatnio zauważyłam, że jedna końcówka gałązki zwiędła, pozostałe są w dobrej kondycji. Mają już maleńkie pączki, nie mogę się doczekąć, kiedy pokażą się kwiaty. Może za mało podlewam?
Karolinek 22:10, 19 cze 2013

Moniika, piękne tarasowe kompozycje u Ciebie.Dużo bieli, którą bardzo lubię, u mnie sprawdza się świetnie z racji niewielkich rozmiarów ogródka.
Pozdrawiam!
Anita1978 11:28, 20 cze 2013

Moni
Dziękuję, skorzystam z rady. Róże posadzę jesienią, a powojniki na wiosnę. Ale jak zdążę zrobić pergolę...a z tym może być różnie, bo zawsze jest coś do roboty...
Szkoda że cię nie będzie u Danusi, oj szkoda...
monteverde 13:04, 20 cze 2013

Karolinek napisał(a)

Mam pytanie, ta mikstura jest na powojniki, ale nie znalazłam jakie dokładnie ma zadanie. mój maleńki Jackmani posadzony na wiosnę, już pięknie pnie sie po ogrodzeniu, ale ostatnio zauważyłam, że jedna końcówka gałązki zwiędła, pozostałe są w dobrej kondycji. Mają już maleńkie pączki, nie mogę się doczekąć, kiedy pokażą się kwiaty. Może za mało podlewam?

ta miksturka jest na uwiąd powojników, podlewa je się nią wiosną, a ta gałązka u Ciebie może wiatr poszarpał?