wczoraj znalazłam zdjęcie owego łanu sprzed roku ... obraz nędzy i rozpaczy ... więc jak tylko graty wniesiesz ... zostaw je ... sześciopaki w OBI zakup i we wrześniu będziesz miała własne łany ... moja dama z takich sześciopaków ...
to łan w debiucie
po 2 miesiącach albo mniej ... pierwsze kwitnienie
to w tym roku ale teraz już 2 razy takie
lubczyk rośnie jak chwast w porze deszczowej na afrykańskiej ziemi ... gość nie do zabicia ... da radę
No i inne kwiatki jeszcze, firletka chalcedońska, w końcu w tym roku będzie ładnie kwitła
naparstnice białe i różowe
goździki miniaturki i trzykrotki od Ani ASC
Zrobiłam sobie taki przykładowy o cos takiego ci chodziło ?
co byś Agnieszko zmieniła? co dodała ?
1 azalie
2 golteria rozesłana
3 iglak który juz jest
4 iglak ktory juz jest
5 2 iglaki na pniu
6 jałowiec blue star 2 szt?
reszta to wiadomo wrzosy
2 szt miskant
brzozy
za ta pierwsza brzoza zapomniałam dodac jest berberys zółty 5 szt
A po szalonych zakupach, Gabi zabrała mnie w cudne miejsce, na pizze ... przepyszną ....zachwyciło mnie tam wszytko i taras też boski.... prawda ... sosenki a jakie cudne
a teraz kto pomoże w identyfikacji? Dostałam jesienią to coś od znajomej, ona mówiła oczywiście nazwę, ale mi umknęła. Miało być śliczne i faktycznie wiosną taka wersja koperko-pietruszki była ładna, ale teraz to mnie denerwuje i nie wiem co z tego ostatecznie będzie i jaki będzie jej los u mnie
Witam przeczytałam wskskazówki i postaram sie je wykorzystać.Jesli chodzi o tą rabate to jest ona długa ma 11 metrow długosci i w połowie jest ona słoneczna a w połowie półcien z ziemią kwaśna.Płotu nie moge zasłonic zadnym pnączem bo to nie moj płot a przed nim posadziłam juz młode tuje.Ta rabata od tuj do ścieżki żwirowej ma szerokośc 150 metrów.Ciężko bedzie to wszystko uporzadkowac bo mam sporo gatunkow roslin i nie umiem ich pogrupować mniej wiecej wiem ktore lubia cien a ktore słonce.MOja działka ma 20 metrow szerokosci i 40 metrow długosci i wkoło sa posadzone młode i małe tuje przed ktorymi wkolo chciałabym cos posadzic ale jeszcze nie ma domku i nie wiem czy nieszkoda bedzie jak mi podczas budowy poniszcza rosliny.narazie poswieciałam czesc 3 rabat.wstawiam fotki zeby troszke naswietlic to co juz mam.