Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 16:01, 17 cze 2013

No i znowu przerwę zrobiłam, ale odpocząć trzeba też czasem Udało mi się czas deszczowej pogody przeczekać w ciepełku, wrażenia i zdjęcia znad jeziora Garda pojawią się w osobnym wątku, ale chyba dopiero późną jesienią

Oczywiście, po ulewach przyszło słoneczko, i słusznie, ale niestety odbiło się to na kwitnieniu RH i róż. Jak wróciłam to kwiaty na RH poległy totalnie, a pierwsze róże gniły na krzewach.

Teraz jest gorąco, kwiaty nie gniją, ale się pieką, no jak tu dogodzić ogrodniczce?

Nie mam czasu na odpisywanie, wybaczcie, nadrobię, obiecuję solennie

Teraz wrzucę kilka aktualności z ogrodu, bo za chwilę znowu będą nieaktualne
Eve 16:05, 17 cze 2013

Eve 12:10, 18 cze 2013

[
Eve 14:46, 18 cze 2013

No i jeszcze kilka

Eve 14:48, 18 cze 2013

Nikt nie ogląda Nic to Jest to świetna kronika ogrodu

grazyna 15:00, 18 cze 2013

Eve napisał(a)
Nikt nie ogląda Nic to Jest to świetna kronika ogrodu

Ja oglądam I zapewne nie tylko ja, ale podobnie jak Ty czas nas goni, wpadamy, zachwycamy się i na wpis brakuje tych dodatkowych minut

Zachwycona jestem !!! Jaką trzeba mieć "Rękę" by takie dorodne róże były ! Powalające okazy !
Evchen 15:41, 18 cze 2013

Ja zaglądam i to często Dłuuugo Cię nie było
Słonka pod dostatkiem, to wszyscy wybiegli wyrywać chwasty, które jak grzyby po deszczu pojawiły się na grządkach....

Krateczki i podpórki są tak estetyczne, że zaczęłam 'rzeźbić" dziurę w brzuchu mojemu mężowi "złotej rączce" Jesteś dla mnie inspiracją
Na takie piękne krzaki róż przyjdzie mi jeszcze poczekać... ale co tam... poczekam Warto

Czekam na dalsze zdjęcia!
Margarete 15:41, 18 cze 2013

Witaj Ewo,
byłam juz na pewno w twoim ogrodzie i zachwycałam sie nim, ale nie wiem czy zostawiałam ślad swojej bytności. Ogród masz piękny, taki dojrzały i elegancki w pełnym znaczeniu tego słowa. Uroku roslinom dodaje na pewno architektura ogrodoaw, te murki, pergole, kostka i kamienie... wszystko to świetnie dopełnia i tak juz udana komozycje z roslin.
Zainteresowaoło mnie na jednym z pierwszych zdjęć w twoim wątku to, ze hortensje masz podsypane tzn wyścółkowne żwirkiem. Czy to jest wapień ? czy fakt że kamienie na ogól maja zasadowe ph nie wpływa na hortensje żle ? One wola prezecież zakwaszone srodowisko... Ja u siebi tworząc rabate tez mam na fragmencie kamienie i tam w narożniku posadziłam hortensje, podsypujac co prawda do dołka kwasna ziemie wymieszana z kompostem, bede ja nawozic równiez nawozem dla hortensji ale mam obawy czy wapienne srodowisko ( pokruszony kamien dolomitowy) nie wpłyna źle na nią, cały czas w trakcie deszczu wypłukuje sie z tych kamieni ten biąły pył i wod płynie biała strużka po rabacie. Jakie ty masz doświadczenia w tym zakresie ?
Evchen 15:43, 18 cze 2013

Eve napisał(a)

To zdjęcie jest tak piękne, że aż kusi żeby przejść na drugą stronę i zanurzyć nos w pąkach róż...
Róża po lewej ma cudny kolor.. uwielbiam takie pudrowe róże
Margarete 15:45, 18 cze 2013

Aha,
jeszcze zapomniałam napisac,że róże masz boskie !!! A najbardziej urzekła mnie swoim deikatnym kolorem ta własnie :

Eve napisał(a)
No i jeszcze kilka