Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Do raju daleko - u Ewy 17:35, 05 kwi 2017

Do góry
Flower1 napisał(a)

Na razie jest ok. Sama jestem ciekawa może te kwiaty były zniszczone przez okrycie. W tym roku nie była okrywana, miałam tylko kopczyk. Nie chce jej wywalać bo jest już spora. Zobaczymy.
Piękna rzeczka krokusów. Ewa ten Twój ogród taki wzorowy

Madziu, do wzoru to jeszcze mu daleko
Cieszę się, że Twoja magnolia ma się dobrze. Szkoda by jej było. Moja Genie była okryta i trochę jest przetarta. Jestem ciekawa jak będzie kwitła. Podsypałam w sobotę magnolie nawozem.
Podmiejski ogród Cataliny 14:57, 05 kwi 2017

Do góry
To moja Magnolia, ma ok. 10 lat. Rośnie przy wschodniej ścianie domu. Zdjęcia są chyba z 2015 roku. Obecnie rozwija pąki, wstawię nowe zdjęcia.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:47, 05 kwi 2017

Do góry
zawilce masz juz naprawdę spore, ile one mają lat na jednym miejscu? to te co ma magnolia też? kwitnące na biało?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:32, 05 kwi 2017

Do góry
cześć Vito.

Warzywnik piękny! I meble, i wiosna i makówki....

Napisz mi na priv adres do wysyłki siewek koniczyny Red Feathers.
Blaski i cienie nowego życia 13:25, 05 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Ten twój psiak cudny, choc to wielka i groźna rasa
Cieszę się, że trawy idą
Wyjątkowo piękne bergenie masz, liście idealne, u mnie pożarte przez ślimaki, będę sypac im karmę
Co ta za magnolia, Susan? Dużo pąków
A te trawy palmowe tez uważam za fajne

Irenko, pies trudny w charakterze choć przeze mnie rozpieszczany. Na roślinki chucham i dmucham magnolia miała być Nigra, ale okazało się że inna. Nie wiem jaka to jest. Strasznie cieszę się na te rozplenice bo zajmą wreszcie przestrzeń pod hortensjami. Mi się jeszcze podoba carex elata ale nie wiem czy on też rośnie rozłogami?
Do raju daleko - u Ewy 12:52, 05 kwi 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Jak właśnie żyje Twoja magnolia w tym roku? Nie choruje?

Ostatnie krokusy

Na razie jest ok. Sama jestem ciekawa może te kwiaty były zniszczone przez okrycie. W tym roku nie była okrywana, miałam tylko kopczyk. Nie chce jej wywalać bo jest już spora. Zobaczymy.
Piękna rzeczka krokusów. Ewa ten Twój ogród taki wzorowy
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:05, 05 kwi 2017

Do góry
Magnolia dorodna, warzywniak szykuje się niemal filmowy, te obwódki betonowe extra, tez jak Danusia lubię ten materiał, ławeczka....wiem, nie dasz, śliczna jest i poduszki na nią tez, działacie ostro, zmiany ogromne
Meszki to paskudy, od razu trzeba działać, 2 razy miałam z nimi kolizję, uważam teraz
Blaski i cienie nowego życia 10:53, 05 kwi 2017

Do góry
Ten twój psiak cudny, choc to wielka i groźna rasa
Cieszę się, że trawy idą
Wyjątkowo piękne bergenie masz, liście idealne, u mnie pożarte przez ślimaki, będę sypac im karmę
Co ta za magnolia, Susan? Dużo pąków
A te trawy palmowe tez uważam za fajne
Małymi kroczkami do celu... 10:17, 05 kwi 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Piwonie są cudne, tylko szkoda, że tak szybko przekwitają, mogły by tak przez całe lato

Monia to tak jak magnolia, a i tak warto ją mieć
Lawendowy zawrót głowy 09:34, 05 kwi 2017

Do góry
Angeliko z Twoich ust dzięki. Kurcze ja ciągle widzę ile jeszcze pomysłów nie zrealizowanych ale dziekuje to mobilizuje do roboty.

Aniu moje w słoneczku wszystkie miskant puszczają w cieniu cisza mam nadzieje ze tez się obudza )

Amelka wytrzyj sie ))

Konieczki dają radę ))) nie ma obaw )

Marta haha skąd ja to znam a na ogrodzie się ani nie kończy ani nie zaczyna

Aniu dzięki w trawka to irysy ja mam tylko dwa zablakane krokusy zaraz idę do Ciebie na magnolia

Asiu kupiliśmy gotowce. Twoje drewolucji stoi samo musi więcej trudów znosić. Moje są połączone i zaczynają się na 1.60 wiec nisko .

Ewciu kochana jesteś dziekuje buziolki dla Ciebie

Ewka liczę na to ze im się dobrze będzie tam żyło. Liście juz są !

Olus dzięki ciesze się ze Ci się podoba ))
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:36, 05 kwi 2017

Do góry
z tą Varelką dziwnie... może tak po wierzchu ją zmroził wiatr.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:32, 05 kwi 2017

Do góry
Markiza świetna, wiedziałam, że będzie ładna, znam Cię już trochę.

Dębik nie wymarzł ( on nawet na Syberii da radę), on się tak brzydko zbiera- teraz zrzuca stare liście, zaraz będą widoczne pączki i z nich nowe listki.
Wiem jak teraz wygląda.... raczej nieciekawie.

Klony piękne,
wylewane betony też piękne- zazdroszczę.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:31, 05 kwi 2017

Do góry
violau napisał(a)
witam
prosze o rade posiadam tuje i przed nimi krzewy
1.rododendron
2.hibiskus
3.magnolia
4.azalia
chciała bym zrobic rabatę i tak nie wiem czy miedzy tujami a krzewami(1,50 metra odstępu) jeszcze coś mozna posadzić myślałam o berberysie kolumnowym czy lepiej przesadzić te krzewy bliżej tuj, prosze o radę oraz sugestie z Państwa strony jak to zagospodarować [img size=640x384]

Violau 1,5 metra to normalna rabata. Można tam bardzo wiele roślin posadzić.
Berberysy kolumnowe jak najbardziej. Nie rób tak bardzo pofalowanej liniI rabaty
Berberysy kolumnowe nie potrzebują dużo miejsca, gdyby jednak rosły zbyt intensywnie to można je przycinać
W tym ogrodzie są duże egzemplarze
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:53, 04 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jaka to magnolia? W jakiej odległości od budynku posadzony ten okaz?

U Ciebie wiosna w pełni rozkwitu.
I będą nowe róże!

A no bedą nowe róze. Wczoraj domówiłam kolejne sztuk 9... I już więcej na razie naprawdę nic nie zamówię!

Co do magnolii to jest soulangeana Lennei Alba. Młoda dosyć - kupowana chyba w Leroyu za 30 zł jako mały patyczek. W ciagu 3 lat ładnie urosła i już drugi sezon kwitnie. Od budynku trochę miejsca ma, blisko natomiast się znajduje ogrodzenie,a pod sobą ma szambo, ale w sumie będzie miałą gdzie rosnać. Tu trochę bardziej to widać:

Coś jeszcze, coś więcej... 22:57, 04 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeszcze nie wykopuj, choć powinna już dawać oznaki życia, tzn. pąki powinny powoli pękać.
Jak tak głośno myślę, to ona zawiązała pąki latem 2015, zima 2015/2016 nie była mroźna, wlaściwie jej nie było i się magnolii upiekło. Znowu zima 2016/2017 przez właściwie 2-3 tygodnie dała nam i ogrodom mocno w kość, a magnolia z osłabionym systemem korzeniowym mogła tego nie znieść... Obserwuj ją, bo może nie zakwitnie, ale ruszy z liśćmi później.

Miałeś rację Sebek...zauważyłam dzisiaj kilka pąków liściowych ) cieszę się, jak małe dziecko.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:43, 04 kwi 2017

Do góry
Sadzona niedawno jabłonka rajska Adirondack daje oznaki życia, budzą się klony i graby.

klon Ginnala i ussyryjski

brzozy i bez Black Lace

Lada moment zakwitną śliwy wiśniowe. Moja magnolia jeszcze nie zakwitnie. W zeszłym roku była niższa od tulipanów. Przez rok trochę urosła.

Miejski ogród w wersji mini 21:33, 04 kwi 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ja się nie znam, to nie pomogę, kwaśne to tylko rodki mi się kojarzą Żarcik taki
A co to w tej szkółce?

Na moje niewprawne oko widziało mi się że magnolia. Ale ja jak Gosia Rozenek co chciała kupić na targu pietruszkę a wzięła do reki kolendrę . Wczoraj widziałam w TV .
Z ogródka na wsi 21:16, 04 kwi 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pięknie dopasowałeś obraz do tekstu! Masz niezły kawał drogi do pokonania w tej podróży do ogródka.

A magnolia, skoro jest w marzeniach będzie i w ogrodzie! Tulipanki zachwycające!

Awatarek zmieniłeś? Mimo kwitnącego drzewa jakoś mi nie pasuje do Ciebie. Ale to Twój wybór.

No kawałek jest, ale nie ma tego złego... Ruch to zdrowie
Dzięki za komplement o tulipanach - ciesze się
Co do avatarka to się tak właśnie zastanawiałem nad nim? Nie bardzo nie...
Poszukam jakiś inny i zmienię- chciałem dodać zdjęcie, ale jakiś niefotogeniczny jestem
Z ogródka na wsi 21:13, 04 kwi 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Oj Radziu pięknie, wiosennie, magnolia faktycznie zabójcza

Co nie... żebyś ty ją widziała w realu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:08, 04 kwi 2017

Do góry
violau napisał(a)
witam
prosze o rade posiadam tuje i przed nimi krzewy
1.rododendron
2.hibiskus
3.magnolia
4.azalia
chciała bym zrobic rabatę i tak nie wiem czy miedzy tujami a krzewami(1,50 metra odstępu) jeszcze coś mozna posadzić myślałam o berberysie kolumnowym czy lepiej przesadzić te krzewy bliżej tuj, prosze o radę oraz sugestie z Państwa strony jak to zagospodarować [img size=640x384]

Trudno tak doradzić. Możesz i berberys i przesadzić..
Musisz poczytać o podstawowych zasadach kompozycji roślin.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2740-ogolne-ogrodnicze-wskazowki-w-projektowaniu-i-realizacji-ogrodow
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies