Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród niby nowoczesny ale... 15:45, 03 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

i ja tak zrobie ze swoim. i co tam dasz?

Chyba żwirek jednak...tak jak na ścieżce obok.
Zostawiłam sobie karmnik w drugim miejscu bo tam mam wiecej cienia i na razie wygląda super...

beta napisał(a)
szybko, bo zapomnę....grabowa wymiata-rozplenice dodają jej lekkości , a graby to strzał w dziesiątkę (aż dziwię się, że to pisze , bo te modrzewie też lubiłam...ale teraz z perspektywy widać co jest lepsze...modrzewie trochę przytłaczające i posępne były).....werbena pięknie kontrastuje z kolorem płotu...ślicznie...a co zamiast karmnika Pani wymyśli?....lawenda i sesleria bardzo mi się podobają...a pokaż warzywnik...nie bądź taka

Merci Kochana...aleś szybko poleciala z tym wszystkim dobra pamięć

Zdjęcia warzywnika mialam wczoraj ale doszlam do wniosku, że to chyba już za dużo zdjęc by było...i sa sobie w drugim komputerku

eee_taam napisał(a)
obraz chwastów ...stipa...jet niezwykle artystyczny ...zauważyłam że też malutkie wąski z ziemi u mnie wychodzą ...oby robiła też u mnie za chwast!

Oj...uważaj co mówisz bo ja na stipę zaczynam nerwowo reagować (tak jak Ensata na werbenę). Rośnie mi wszędzie. Chodzę i wyrywam i wywalam. Już nawet nie bawię się w sadzenie do doniczek bo i tak mam ich prawie 50 sztuk
Ogród niby nowoczesny ale... 09:06, 03 wrz 2015
Do góry
obraz chwastów ...stipa...jet niezwykle artystyczny ...zauważyłam że też malutkie wąski z ziemi u mnie wychodzą ...oby robiła też u mnie za chwast!
Ogród niby nowoczesny ale... 21:31, 02 wrz 2015

Do góry

i stipa co rośnie wszędzie....

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:13, 02 wrz 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Stipa jak sie rozsieje to poprosze o sadzonki

Nie ma problemu Masz jak w banku
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:10, 02 wrz 2015

Do góry
Stipa jak sie rozsieje to poprosze o sadzonki
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:12, 02 wrz 2015

Do góry
Cieszę się Reniu, że bluszcz przeżył i trzyma się dzielnie w kopercie oczywiście stipa no i Krzyśki Niech Ci ładnie zakwitną na wiosnę I nie ma mowy o wdzięczności, weź przestań Za rośliny się nie dziękuje bo nie będą rosły
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:25, 01 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
moje zawilce też są mniejsze niż być powinny, bo je mordowałam późno dzieleniem
załatwiłaś stipę na amen
no ale jak tak pali z nieba...
będą za to wiosną młode sadzonki
mi się moje tegoroczne podobają, mogłyby tak już zostać...
pozdrawiam

ps. a berberysy tniesz wiosną i w środku lata?

Stipa nie lubi ani przesadzania ani cięcia w sezonie to juz wiem..... Ale siewek będzie duzo, będę mnożyc ja za rok

Berberysy bagatelle ciełam 4 razy juz w tym roku. Wiosną zanim wypusciły liscie, wczesnym latem, latem i teraz na koniec lata
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:39, 01 wrz 2015

Do góry
kreska napisał(a)
Same piękności w twoim ogrodzie, podpatruje u ciebie jakie buty pod magnolię najlepsze?Ale na bank musi być obwódka z bukszpanu.pozdr, madzia

Buty z bukszpanów i u mnie z trawy red baron. Magnolie nie lubią grzebania w ich korzeniach.. A ja ciagle coś pod nimi dłubie. Teraz sadizłam równiez silver screptre ale bez obwódek bukszpanowych

Z innych które by wystawały nad bukszpanami to stipa, roplenice, sesleria
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:39, 01 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
stipa w Spocie ......widoczki łał....i to nasze morze jest ładne ...no może z kąpielami w nim kłopot ale ...do spaceru i odpoczynku jest dokonałe

Faktycznie nasze morze jest super na spacery- ja po prostu go uwielbiam i przez kilka dni tam spedzonych ładuję się na cały rok. Tym razem morze było wyjątkowo zimne- jakieś prądy zadziałały i nie było kąpieli ale pomoczyć nogi można było. Ta stipa w Sopocie była piękna. Cudne były też kwietniki w Rumi albo Redzie - duże ustawione przy samej ulicy a w nich mix kolorów i gatunków ale nie miałam jak fotek zrobić
To tu... 13:24, 01 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
śliczne widoki pokazujesz

przy buksach FC? nie do odróżnienia od stipy, też tak chcę

Popatrz też na inne zdjęcia z tej serii. Są do odróżnienia i to bardzo. Stipa zaczyna własnie kwitnąć - to ta siana przeze mnie. Buksy toną we FC, a zaraz obok jest pas lawendy zatopiony w stipie własnie.
To tu... 13:20, 01 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

to nie wygląda jak FC, raczej jak stipa ?

a poza tym pieknie juz u ciebie, widac strasznie duzo pracy i sa swietne efekty

Na zdjęciu widać i stipę ( w niej tonie lawenda) i FC (do okoła kulek bukszpanowych). Lepiej to widać na innym ujęciu.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:19, 01 wrz 2015
Do góry
stipa w Spocie ......widoczki łał....i to nasze morze jest ładne ...no może z kąpielami w nim kłopot ale ...do spaceru i odpoczynku jest dokonałe
Kiedyś będzie tu ogród 08:59, 01 wrz 2015

Do góry
Agnieszko takie prezenty ogromnie cieszą, ale i bardzo mobilizują. Muszę przecież im dać odpowiednią oprawę. Stipa cudowna, zdjęcia nie oddają jej zwiewności. Zakochana jestem w tej trawie bez pamięci. Ma zezwolenie na sianie się u mnie bez ograniczeń, nasionka oczywiście też zebrałam.
Witam cię serdecznie Agnieszko u mnie.

Ten upał i susza mnie dobija, wszystko się gotuje. Mam nadzieję, że w końcu przyjdzie zapowiadane ochłodzenie. Ale za to podgoniliśmy trochę prace przy ogrodzeniu. Doba za krótka.

Zaczynają kwitnąć trawy.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:50, 31 sie 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)

Upałów mam po dziurki w nosie. Może i jeszcze za ciepłem zatęsknię, ale i tak to lato będzie mi się kojarzyć tylko i wyłącznie z potworną suszą.
Stipa fajna tylko pewnie nie przezimuje a do siewów nie mam ręki. Mus co roku kupować.

Ja lubię wysiewać i zawszę coś tam wyrośnie, mam nadzieję, że będzie dobrze, ewentualnie dokupić jakieś inne trawki
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:01, 31 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Innej opcji nie ma Już myślałem, że będzie trochę chłodniej a dzisiaj nie da się oddychać.
Jak tak dalej będzie to ja nie wiem kiedy cokolwiek przesadzę i dosadzę.
Stipa u mnie będzie obowiązkowa, bo bardzo mi się podoba.

Upałów mam po dziurki w nosie. Może i jeszcze za ciepłem zatęsknię, ale i tak to lato będzie mi się kojarzyć tylko i wyłącznie z potworną suszą.
Stipa fajna tylko pewnie nie przezimuje a do siewów nie mam ręki. Mus co roku kupować.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:54, 31 sie 2015

Do góry
Innej opcji nie ma Już myślałem, że będzie trochę chłodniej a dzisiaj nie da się oddychać.
Jak tak dalej będzie to ja nie wiem kiedy cokolwiek przesadzę i dosadzę.
Stipa u mnie będzie obowiązkowa, bo bardzo mi się podoba.
Pogubiłam się po drodze... 21:05, 31 sie 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
Na poczatku wakacji bylo rownie cudnie, choc zupelnie co innego kwitlo i zdobilo.

Chyba trzeba będzie zrobić zestawienie jakieś a tak poważnie to rozplenica i stipa to jakieś sobie chyba zawody urządziły
To tu... 08:19, 31 sie 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Kulasy buksowe otulone przez FC.

to nie wygląda jak FC, raczej jak stipa ?

a poza tym pieknie juz u ciebie, widac strasznie duzo pracy i sa swietne efekty
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:49, 30 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Nawet ja mam troszku! W szoku jestem
Kawka była?
ps. Twoja stipa kwitnie Ładnie przyrosła
Cmokam cmok

I ja miałam troszku deszczu, dwa razy po dwie godziny, od razu poprawę widać
No to jestem dumna ze stipy u mnie różnie, jedna kwitnie, druga się czai jeszcze , ale zaczynają być widoczne tu i tam Odcmokuję
Mój jest ten kawałek ogrodu 19:36, 30 sie 2015

Do góry
Makeover donic przed wejściem. Surfinie, mimo, że obficie kwitły, miały już tyle suchych liści, że nie wyglądały dobrze. Skończyły w kompostowniku. Zamiast nich pojawiła się stipa, rozchodnik i wrzosy. Jesień idzie.
Było

Jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies