Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

andziurex 12:25, 01 wrz 2015

Anusia napisał(a)

Trudno powiedzieć czy taka woda szkodzi na pewno nie przyczynia się do wzrostu rośliny tylko tak jakby podtrzymuje je ją przy 'życiu'dopóki nie spadnie deszcz. Od dawna wiadomomo, że najlepsza jest deszczówka. Mój e-M stwierdził, że musi zakopać zbiornik w ziemi i tam chce gromadzić wodę spływającą z rynien.

No właśnie, kranówka to tak na przetrwanie tylko. Ja mam taki zbiornik z kranikiem podpięty do rynny. Zbieram tam deszczówkę do podlewania kwaśnolubnych, czyli u mnie rododendronów i hortensji. Niestety, w tym roku pustka w nim, bo u mnie w ogóle nie pada. Na jutro coś nadają przelotnie, może w końcu tym razem dotrze i do mnie deszcz, bo już nawet drzewa w okolicy uschły.
A budleja w moim ulubionym kolorze. Ostatnio jeden facet na targu mi proponował identyczną. Właśnie chodzę i kombinuję gdzie by tu ją wcisnąć u siebie
Anusia 21:04, 02 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Anusia, ale masz już roślinek Ślicznie A w budeji najbardziej podoba mi się kolor

Kolorek śliczny ale zapach po prostu obłędny.
Anusia 21:05, 02 wrz 2015

Agatek napisał(a)

dokładnie
Marta wyjęłaś mi to z ust, przepiękny kolor
i róża jeszcze kwitnie ach i trawy już ogromne

Dziękuję, trawy się wzmocniły i podrosły. Teraz tylko muszą ładnie przezimować.
Anusia 21:05, 02 wrz 2015

Dziękuję Basiu trzeba łapać takie okazje Na razie gromadzę roślinki, póżniej będzie stopniowe przemeblowanie
GosiaJoanna 21:10, 02 wrz 2015

Stipa jak sie rozsieje to poprosze o sadzonki
Anusia 21:10, 02 wrz 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Cena wrzosów super u mnie na "wiosce" po 8 zeta w centrum ogrodniczym po 4 zeta chyba sie skusze na przed ogódek ...u mnie tez kwitnie róża jeszcze pozdro

To drogo a róże są niezawodne. Jeszcze wypuszczają pąki i niebawem kolejna zacznie kwitnąć chość niektóre są o wiele drobniejsze.
Anusia 21:13, 02 wrz 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Stipa jak sie rozsieje to poprosze o sadzonki

Nie ma problemu Masz jak w banku
Anusia 21:17, 02 wrz 2015

andziurex napisał(a)

No właśnie, kranówka to tak na przetrwanie tylko. Ja mam taki zbiornik z kranikiem podpięty do rynny. Zbieram tam deszczówkę do podlewania kwaśnolubnych, czyli u mnie rododendronów i hortensji. Niestety, w tym roku pustka w nim, bo u mnie w ogóle nie pada. Na jutro coś nadają przelotnie, może w końcu tym razem dotrze i do mnie deszcz, bo już nawet drzewa w okolicy uschły.
A budleja w moim ulubionym kolorze. Ostatnio jeden facet na targu mi proponował identyczną. Właśnie chodzę i kombinuję gdzie by tu ją wcisnąć u siebie

U nas kilka razy padało to taki zbiornik troszku by się napełnił. Dzisiaj w nocy przeszła straszna burza. Nie było huraganu ale za to potężne pioruny uderzały w Nogat. Dobrze, że e-M był w domu, bo bym spod kołdry do rana nie wyszła.
Ewa777 21:25, 02 wrz 2015

Anusia napisał(a)
Budleja w dalszym ciągu kwitnie

Kolor niesamowity I piszesz, że pachnie?
Anusia 21:32, 02 wrz 2015

Ewa i to jak cudnie, motyle nie odstępują jej na krok