Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 18:20, 21 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam wiosennie

Ogródek Anity 18:19, 21 maj 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
A całkowitej metamorfozę zostanie poddane to oczko

Zostanie wysypane jasnym kamykiem, będą 3 kule z wodą- ciurkadełko, i inne nasadzenia- trawy czarnulki, zebrinus też , liliowce, i kilka ładnych okazów iglaczków miniaturowych

Ciekawam tej rewolucji
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:17, 21 maj 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Aniu - już Twój ogród służy do profesjonalnych zdjęć, to co ja mogłabym więcej powiedzieć nad wyraz : Cudownie Masz

Aniu a jak zwalczyłaś opuchlaki ?

Nie wiem czy zwalczyłam..... na pewno jak w zeszłym roku zobaczyłam umierające żurawki to wygrzebałam w ziemi te robale. Wszystkie żurawki wykopałam i sprawdzałam między korzonkami i w ziemi.... W tym roku na wszelki wypadek kupiłam larvan i go zapodałam.. dlatego codziennie biegam z konewkami wody bo u mnie sucho, a pisze, że ma być wilgotno, aby działało. Profilaktycznie larvanem potraktowałam wszytko potencjalne.... I czekam....

Niestety zanim kupię teraz żurawki to dobrze się zastanowię gdzie je kupuję.... te uratowane przed opuchlakiem... odżyły od zeszłego roku... wiec może już drania nie mam.
Tu odpoczywam 18:16, 21 maj 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

Marzenie. Cudne marzenie
Ogród do odświeżenia 18:16, 21 maj 2013

Do góry
A wczoraj było kancikowanie i już mogę powoli mówić, że prawa strona ogrodu zaczyna jakoś wyglądać...jeszcze duże tam upchnę, ale na razie mnie zadowala....tutaj widok z tarasu...

....a pod tarasem...róże, jeszcze rabata nie do końca ukończona, ale róże już rosną

Ogród do odświeżenia 18:13, 21 maj 2013

Do góry
Udało nam się w sobotę ukończyć ciurkadełko...ręce mieliśmy do zimi, bo na narożnik wysypalismy ponad tonę żwiru, a właściwie otoczaki

ciurkadełko wieczorem wygląda mniej więcej tak i teraz można nawet posiedzieć na tarasie, bo Bros na komary na razie pomógł....ciekwe na jak długo

To będzie zaczarowany ogród 18:12, 21 maj 2013

Do góry
avatarka nie zmieniłam, tylko system z automatu loguje mnie przez Facebooka, nie chce mi sie z tym walczyć
najpierw kwitnienie RH ciąg dalszy, wyjątkowo mnie zaskoczyły w tym roku, widać łagodna zima im pomogła

tu zdjęcia przed domowej rabaty, rozrosła sie od ubiegłego roku a i tak ciagle myślę co jeszcze tam dosadzić

pergole jeszcze puste ale róże pięknie sie rozrastają, choć posadziłam je na jesieni, jak nic w tym roku zakryja pergole

A tu ujęcie na tarasik, dzis zaszalałam i dokupiłam kwiaty do donic, jeszcze w sklepowych doniczkach ale muszę je przesadzić żeby tak nie wystawały

w związku z powyższym nie mam zamiaru opuszczać domu na urlop, klimat wakacyjny mam na miejscu
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:12, 21 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Poszłam na 5 minut ...zeszło (tzn ja weszłam) na drzewo i godzinę
Dla mnie sie zaczął dobry czas..... agrest zielone i kwaśny, ale smak ma, borówka kamczacka dojrzewa, pierwsze owoce do jedzenia (zjadłam), no i w tym roku zdążyłam przed szpakami
A ten dowód przyniosłam w kieszeni

to mnie powaliło na kolana!
W Dolinie Muminków 18:05, 21 maj 2013

Do góry
Dzisiejsze poranne widoki z ogródeczka. Przed pracą wyskoczyłam na małą sesję fotograficzną.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:45, 21 maj 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Aniu, jak u Ciebie pieknie!! Nic dziwnego ze mlodzi sobie chcieli zrobic sesje!!

pozdrawiam!!!

Postanowili wyłamać się ze schematu ..bo każdy jeździ u nas do Łańcuta.. a że młodzi też nietypowi, to i sesja inna.. a to już dzisiejsze, wiatr pourywał większość kwiatów, wieje mocno, burze szaleją, tylko deszczu brak

Co mam zrobić z tymi jałowcami, zarosną mi azalie, muszę chyba je jakoś wyciąć Fachowcy RATUNKU

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:42, 21 maj 2013

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Zapewne pachnie oszałamiająco

Madziu pachnie

A najbardziej oprócz bzów w moim ogrodzie to pachnie azalia nn .. spróbuję ja przesadzić jesienią w inne miejsce, gdzieś koło ławeczki.... ach i lilie tak mocno niektóre pachną i jarzębina

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:38, 21 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Zapewne pachnie oszałamiająco
Rozpoznawanie traw 17:33, 21 maj 2013

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Proszę dobre duszczyczki o zidentyfikowanie mojej nowej trawy. Ona zaczyna schnąć od góry, czy taka jej uroda?

Ogród do odświeżenia 17:32, 21 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
A czy na komary pryskasz Julcia? I co, skuteczne toto?

Miłego dnia

Wszyscy brosa polecają, a czy skuteczne to zaraz sprawdzę, bo te zdjęcia muszę cyknąć
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:30, 21 maj 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu myślę że na wizytę Mai już długo nie będziesz czekała

Twój ogród jest tak uroczy że nie dziwię się że młodzi wybrali go na sesję zdjęciową
A młody przystojny nawet ,ale żeby zaraz tak się na niego rzucać......

Ewa - jakieś Majki znam, może mnie odwiedzą A na poważnie są naprawdę piękne i zadbane ogrody.... a w moim ciągły bałagan i ciągle coś poprawiam.....

Chciałam wyrzucić białą akację, rośnie jak gupia, ciąć trzeba i to mocno co roku.. a ty Renatka się nią zachwyca... M też jej broni, chociaż w zeszłym roku dał zgodę na wycięcie..... a może ja zostawić..
Ale akacji nikomu nie polecam do żadnego ogrodu... rosną szybko, są kruche... no chyba że sie ma hetarową działkę.. to tak
Renatka na nią zwróciła uwagę wiec i jaj jej zrobiłam zdjęcie.. bo tak nigdy nie robiłam..

Coming out poglądacza 17:09, 21 maj 2013

Do góry
Witaj! Wszyscyśmy tu podglądacze. Żeby człowiek nie podpatrywał,nic nowego w ogrodzie by nie miał!
Kwiatek na dobry początek.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:25, 21 maj 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Aniu, dzięki. Myślałam o tej Delta Down.
U mnie nie ma pełnego słońca nigdzie. No, wszystko zależy od definicji - co to jest półcień? Ilość godzin nasłonecznienia, czy np. światło zza wyższych roślin. Moje Citronelki mają może ze 2 godziny światła, a jak na liściach jest jakaś wilgoć, to się wypalają brązowe plamy. Tak nie może być.

To jest zdjęcie z 15 października.. dziury są, ale to z powodu jakiś robali... te zaschnięte to liście z katalpy. Te z brzegu mają bezpośrednie nasłonecznienie od południa i wschodu.. .... jak słońce wysoko to już cieniuje katalpa..... ale kilka godzin słońca te z brzegu maja na pewno. On tak się zmienia kolorami w sezonie

Rododendronowy ogród II. 16:18, 21 maj 2013

Do góry
A z braku czasu i krachu komunikacyjnego przegapiłam Twoje 1200 stron,
spóźniona kwiatka przesyłam

Rododendronowy ogród II. 16:16, 21 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To jeszcze troche fotek z ogrodu-mojego tym razem.

I te miejsca też wspaniałe
Jak w raju
Rododendronowy ogród II. 16:13, 21 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Te dwa zdjęcia mnie zauroczyły
ciekawa jestem jaki w rzeczywistości ten różowy Rh, bo u mnie kolory na zdjęciach są czasem przekłamane zwłaszcza róż. Wspaniałe zrobiłaś ujęcia rabat

Wycieczka widać się udała ale ogród po powrocie Cię ucieszył swoimi kolorami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies