Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 19:10, 16 cze 2013

Sprawiłam sobie przyjemność wielką dzisiaj.
Mam dwie róże wielkokwiatowe.
Etykietkę miały taką:

Czyli niestety nazwy nie mają, ale jedno jest pewne - kolor będzie taki jak na zdjęciu, bo są już spore pąki i widać ten delikatny odcień ecru.

Rosna sobie w słońcu i miejscu przewiewnym jak zaleca Danusia.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/242-roze-wielkokwiatowe-elegancja-w-ogrodzie

bacha2224 19:19, 16 cze 2013

Krysiu oglądałam zdjęcia twojej ścieżki z drewna,wygląda przepięknie i ten żwirek przy niej cudownie.

Jak nic nie stanie na przeszkodzie to proszę mnie wpisać na listę obecności,spotkanie działkowców,pozdrawiam.
Debra 19:25, 16 cze 2013

bacha2224 napisał(a)
Krysiu oglądałam zdjęcia twojej ścieżki z drewna,wygląda przepięknie i ten żwirek przy niej cudownie.

Jak nic nie stanie na przeszkodzie to proszę mnie wpisać na listę obecności,spotkanie działkowców,pozdrawiam.

Basiu, dziękuję

Oczywiście zaraz Cię dopiszę i zapraszam. Wiem termin odległy, ale jest wiele przygotowań, bo nasz ROD chce stanąć na wysokości zadania
Dodam tylko, że chociaż spotkanie jest w Domu Działkowca, to nie jest spotkanie działkowców
Zapraszam wszystkich, tych z ogródkami w ROD-ach, tych z ogródkami w miastach, na wsi, w górach, nad morzem......
ewsyg 21:23, 16 cze 2013

Debra, wiesz ja kupiłam róże pomaszczoną i jeszcze jest w doniczce a ma już zawiązane kilka owoców.
A lubisz jeżówki ?
Debra 22:56, 16 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Debra, wiesz ja kupiłam róże pomaszczoną i jeszcze jest w doniczce a ma już zawiązane kilka owoców.
A lubisz jeżówki ?

Ewo, moje róże pomarszczone, to były 15 cm patyczki Posadziłam je w marcu ubiegłego roku. Teraz to sa gęste, rozłożyste krzewy około 1m wysokości. Może za rok doczekam się kwiatów

Lubię jeżówki, mam je od tego roku, jeszcze niewielkie, ale jedna zaraz zakwitnie.
Robertop 00:02, 17 cze 2013

Debra napisał(a)

Dzieki Agnieszko, staram się, ale daleko mi do Twojej doskonałosci i nie wiem, czy kiedykolwiek mi się uda uzyskać efekt w pełni zadowalający.
Wiem, że muszę dosadzić mnóstwo roslin, jest tak łyso

Debro, a jakie rośliny chciałabyś mieć jeszcze u siebie?
Debra 00:13, 17 cze 2013

Robertop napisał(a)

Debro, a jakie rośliny chciałabyś mieć jeszcze u siebie?

Robercie, ja nie planuję w ten sposób niestety. Jadę do szkółki i wybieram co mi sie akurat podoba, co jest ładne. Jesli szuka sie konkretnej rosliny, to wcale nie jest tak łatwo trafić, chyba że robi się przez internet, a ja coraz bardziej tego nie lubię.

Na pewno dosadzę jeszcze rozmaite trawki, bodziszki, czosnki, odmiany przetaczników, marzy mi się len nowozelandzki, małe bambusy, wianecznik, żeleźniak.....
A w praktyce, i tak kupię co innego, a potem będę przesadzać inne rośliny, żeby to jakoś ze soba współgrało.
Mam wrażenie, że Ty też dość spontanicznie kupujesz roślnki

Robertop 00:17, 17 cze 2013

Debra napisał(a)

Robercie, ja nie planuję w ten sposób niestety. Jadę do szkółki i wybieram co mi sie akurat podoba, co jest ładne. Jesli szuka sie konkretnej rosliny, to wcale nie jest tak łatwo trafić, chyba że robi się przez internet, a ja coraz bardziej tego nie lubię.

Na pewno dosadzę jeszcze rozmaite trawki, bodziszki, czosnki, odmiany przetaczników, marzy mi się len nowozelandzki, małe bambusy, wianecznik, żeleźniak.....
A w praktyce, i tak kupię co innego, a potem będę przesadzać inne rośliny, żeby to jakoś ze soba współgrało.
Mam wrażenie, że Ty też dość spontanicznie kupujesz roślnki

Dokładnie tak jak piszesz. W końcu rośliny mają sprawiać nam przyjemność
barbara_kraj... 00:20, 17 cze 2013

Debra napisał(a)
Etykietkę miały taką:

Czyli niestety nazwy nie mają, ale jedno jest pewne - kolor będzie taki jak na zdjęciu, bo są już spore pąki i widać ten delikatny odcień ecru.

Rosna sobie w słońcu i miejscu przewiewnym jak zaleca Danusia.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/242-roze-wielkokwiatowe-elegancja-w-ogrodzie

Jak zakwitnie to wrzuć kilka zdjęć do wątku - identyfikacja odmian róż. Ania DS tam pierwsze skrzypce gra
https://www.ogrodowisko.pl/watek/99-identyfikacja-odmian-roz
EwaG 08:32, 17 cze 2013

Debra napisał(a)
Etykietkę miały taką:

Kolor zapowiada się piękny.