Uratowałam powojnika z Lidla bo tam umierał : miał to być Prezydent ( ciemny fiolet jak wiadomo ) i proszę co wyszło : właściwie to ja nie wiem co to jest
teraz o tej porze dużo juz kwitnie, a przecież tyle jeszcze będzie
a ja rok temu kupiłam kłącze i wsadziłam i myślałam, że przepadło, ale widzę że jest, nieduża tak 20-30 cm, ale jest szansa
kup od razu takie jżz rozwinięte, łatwiej taka jednak utrzymać, te 2 właśnie takie kupiłam i posadziłam dość płytko
widziałam relację z Holandii, wszystko wam się świetnie udało
Sebek zwrócił uwagę na motyla, ale cóz by sam motyl znaczył bez tej uroczej ławki i szpuli na niej i stelażu patyczkowego z prawej... Świetna kompozycja.
Danusiu, na fotkach chwastów nie widać i kanciki nie zdążyłam jeszcze wszędzie zrobić i nie wszystko wycięłam, całe ręce w bąblach, ale z 40 sztuk jakoś wyciachałam
dzięki za wszystkie pochwały myślę, że masz rację, ten ogród jest taki jak ja ciut ładu i nieładu
oponki w ogrodzie szybko gubimy, myślę ze do końca sezonu wszystkie zgubię
dzięki Danusiu
Ewa, spotkania ogrodowiskowe, zawsze są fajne
tak, to metasekwoja, bardzo urosła
te łóżka nowe jeszcze nie dotarły, czekam, ale te dwa co mam też się przydadzą
mam nadzieję poleżeć kiedyś razem z tobą
Justka z Kruklandii przekonała mnie swoją fotką że warto czasem usiąśc na tarasie i odpocząć więc odpoczywam delektując sie koktajlem mlecznym z jagód, arbuza, banana i świeżej mięty ...Mięta jest z mojego ogrodu, uwielbiam ją, dodaje ją do każdego deseru
Gabrysiu, po pierwsze witam sąsiadkę - przebiegłam się po Twoim pięknym ogrodzie - tars cudny - no wszystko zachwyca... Czuję, że często będę u Ciebie gościć
A powiedz mi, co to masz nasadzone przed piwoniami i irysami - takie śliczne szare roślinki??? Niestety moje umiejętności rozpoznawania roślin są kiepskie, ale z dnia na dzień idzie mi coraz lepiej
dziś strasznie pochmurny dzień. Zapowiada się na deszcz. Jedynie zawilec promienieje radością Fuksja wyjątkowo duże kwiatki w tym roku Orliki w tym roku zakwitły młode goryczki zawiązują pąki kwiatowe a na koniec prawdopodobnie pajęcznica puściła pąki
Zakwitły w pełni piwonie drzewiaste, jakie one piękne, białą ma kwiat wielkości 20 cm, nie pachnie, albo delikatnie, natomiast fuksjowa pachnie obłędnie
i fuksjowa, liczę, że za rok będzie więcej kwiatów
a teraz ciut więcej zdjęć ze spotkania
gościem był również Kajtek, uroczy piesek, taka maskotka i jak się swietnie bawił swoim legowiskiem, aż mu uszy falowały
koniecznie muszę wykopać z tego miejsca tawuły i runianki i tulipany, bo dostęp do tronu utrudniony, jak widać, Jurek się męczy