Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Sebek 18:55, 30 maj 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Plenne i żarłoczne. Ja ich specjalnie nie dożywiam, ale co dwa, trzy lata miejsce zmieniam. A przy okazji dawcą bywam, możesz nim być i Ty
A werbeny jeśli Ci wzeszły w przyzwoitej ilości, to chętnie. Sebek mi obiecał, ale nie wiem, czy mogę na niego liczyć, bo chętnych na nie jest sporo. On tych sadzonek ma ponoć setki

Zapiszę sobie w kalendarzu, że mam ci wysłać Mogłaś napisać Tylko wysyłać będę po 10 czerwca, jak wrócę do Polski.
jotka 18:57, 30 maj 2013

Łał! To na hipka
pozdrawiam
Krys 09:42, 31 maj 2013

Elfik napisał(a)
Już świruję od tego deszczu. Dobrze, że w domu mam pociechę. Pokazywałam już mojego hippka, ale on przechodzi samego siebie. Na pierwszym pędzie wydał 6 kwiatów, a teraz na drugim ma 4. Dwa są już całkiem rozwinięte. I to jakie! Taki jest jeden - w porównaniu z moją dłonią.

Elu Hipek gigant i tak długo kwitnie,podziwiam zdrówka zyczę
Yen 15:56, 01 cze 2013

WOW! To się nazywa kwiat! A za oknem deszcz pada, deszcz pada, deszcz pada... Roślinki mają się dobrze, chociaż słoneczko by się przydało, ale ja mam dość
Pozdrawiam cieplutko , na złość zimnu odpaliłam kaloryfery, Chociaż na godzinkę. U mnie w domu idzie zamarznąć.
AniaDS 15:12, 04 cze 2013

Elfik napisał(a)
Już świruję od tego deszczu. Dobrze, że w domu mam pociechę. Pokazywałam już mojego hippka, ale on przechodzi samego siebie. Na pierwszym pędzie wydał 6 kwiatów, a teraz na drugim ma 4. Dwa są już całkiem rozwinięte. I to jakie! Taki jest jeden - w porównaniu z moją dłonią.

Jak się dobrze zająć takim hipkiem? Mój zawsze ma jeden pęd i dwa kwiaty, w kilka dni jest po całej przyjemności
Matka 15:24, 04 cze 2013

Elfik, pozdrawiam

ale kwiat hipkowy
boguslaw_r_ 16:38, 10 cze 2013

Witaj, pooglądałem sobie sporo troszkę przeskakując, Twoje włościa są piękne i widzę ile serca i potu włożyłaś aby to osiągnąć,
krety, doskonale wiem, przerabiałem i nadal przerabiam wszystkie warianty nawet z widłami w dłoni,
spróbuj sprawdzić robiąc w wielu miejscach odkrywkę, czy nie masz robali, jeśli tak to popryskaj Dursbanem jak będzie mniej robali będzie mniej kreta, każdy chwyt z tym sympatycznym gryzoniem dozwolony, na własnym terenie nie jest pod ochroną,
jak wyłapałem ręcznie kilka tysięcy robali resztę wytrułem, choć trafiają się pojedyncze sztuki, to kretów też jest jakby na lekarstwo, bo jak jest 1 kopczyk w tygodniu to jakby nic.
Mam jeszcze puszki po piwie na metalowych prętach, i elektronicznego odstraszacza na 1000 m zasięgu.
czas pokaże kto silniejszy.
Powodzenia życzę.
Yen 23:42, 10 cze 2013

Elu, mam nadzieję, że gradobicie ominęło Twój ogród. U mnie masakra Nie było mnie w domu ale jak wróciłam to koszmar, grad wszystko poniszczył. Połamało czubki hortensji, perukowca, rh nie tak dużo, bo trochę drzewa zasłoniły. A tarczownice, z których byłam taka dumna wyglądają jak strzępki. Nawet mi się nie chciało tego fotografować.
Pozdrawiam Jola
Gabriela 23:44, 10 cze 2013

Elfiku, co u Ciebie kwitnie, pokaż coś, hipeastrum już przekwitło przecież.
Mala_Mi 23:46, 10 cze 2013

Hipek gigant... jak ta pogoda