Parę godzin pracy na działce przy pięknej pogodzie i stres opanowany
Marchewka posiana z dodatkiem cebulki dymki
Róże wszystkie zasilone nawozem wyglądają obiecująco
M. zmontował stół, który rozkręcony zimował w altance, zeby "potrzebujący" nie wzięli go na opał ...
A wkoło kolorowo
Tulipany Tarda namnożyły sie niesamowicie ...
Basiu zwrocilas mi uwage na moje cesarskie korony,mam trzy i wszystkie maja taka ,,metalowa´´ od polowy lodyge.(do pierszych lisci gornych) Pieknie sie rozwijaja ale czy tak ma byc?Szukam innych fotek w necie i nic nie znalazlam. Zmarzly?Czy taka odmiana?Co o tym myslisz?
Jeszcze chwila w kaplicy...
... gdzie na nadprożu można dojrzeć różę kłodzką, symbol tej ziemi, której historia odbija się w Czerwonym Strumieniu, jak w lustrze. Wystarczy zajrzeć głębiej, by zrozumieć...
Nad strumieniem można przysiąść przy stołach ustawionych przez Towarzystwo Górskie "Róża Kłodzka",
które w tej zabytkowej, zapomnianej wsi wytyczyło ścieżkę historyczno - przyrodniczą dedykowaną byłym i obecnym mieszkańcom Ziemi Kłodzkiej... Blaty na stoły podarowała Ewa - Pszczółka...
Dawne siedziby ludzkie, w których wiatr szepce historie mieszkających tu tkaczy, wśród których przyszedł na świat Joseph Knauer, by z tej wsi dojść do siedziby biskupów we Wrocławiu ( jego ingres odbył się 16 kwietnia 1843 roku)
Latem ruiny obrosną prawie dwumetrową rudbekią... wtedy wieś wyzłoci się...
Rozplenice startują:
Magnolia coraz więcej kwiatów:
Japoński- doszedł lampion, kupiony w zeszłym roku, gdy było jeszcze wszystko w mojej głowie:
Żurawki trochę zbrzydły, ale wypuszczają nowe listki i tulipanki już się pokazały między nimi: