witam kochani ogrodowicze u nas popadało i zmieniła się temperatura zzzzimno ale fajnie dla ogrodu akebia jeszcze taka piękna niebyła już czas na orliki azalia otworzyła oczka wejgele zapąkowały
PO ok 3 tygodniach zakończyłam przekopywać twardą glebę wschodniej 35-cio metrowej rabaty . Masakra! Mam serdecznie dość kopania na najbliższe pół roku !
Gosiu, wsadziłam według zaleceń i zobaczę jak będzie, mam jednego którego wsadziłam 8 lat temu bez żadnej wiedzy i faktycznie z nim muszę częściej "rozmawiać", bo by zmarniał
Nazwy hosty nie znam, bo kupuję u miejscowego ogrodnika, a on nie etykietuje, a mnie nigdy nie przyszło do głowy zapytać, ale na wiosnę mogę się podzielić, tylko musisz się przypomnieć
Edit.
Ta hosta to stara odmiana od mamy, chyba bez nazwy o tę Ci chodzi? Cudownie się rozrasta.
Ale trudne zadanie teraz bede musiała odczytać nazwy z tych zdjęć bo zrobiłam je na Renku z tabliczek od sprzedawcy a jak zapakowali do siatki to już nie wiadomo co i gdzie
A to jeszcze mój najnowszy pomysł wodne hiacynty w donicy przed wejściem
Kupiłam Rh ale ich nie posadziłam. Właściwie kupując wiedziałam,że raczej od razu ich nie wsadzę, ale kupować chciałam w okresie ich kwitnienia, żeby mieć absolutną pewność co to tego , jak kwitną.
Aktualnie tak wyglądają
Sama chciałaś. No to ja siadam w oślej ławce, a Ty tłumacz, co i jak.
Pamiętasz? W ub. roku przywlokłam z pola samosiejkę, jest już urodziwa i dorodna. Posadziłam przy siatce na zewnątrz ogrodzenia, bo nie miałam jej gdzie wcisnąć, a wyrzucić - chyba by mi ręka uschła. Wiem, że muszę jej przyciąć któreś pędy, ale które? Chcę ją prowadzić w lewo, tam, gdzie rękę widać. Tam idą 3 pędy. Czy te 2 po drugiej stronie usunąć? Myślę, że zdjęcie jest dość czytelne, ale jeśli potrzebujesz szczególików, to powiedz, jakich.
Co do ciasta - jakoś nie mam ciągot do agrestu , ale skoro tak zachwalasz, to spróbuję.