Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co z tym ogródeczkiem począć 15:28, 02 cze 2013

Do góry
Na Marzenko ale mi humor poprawiłaś tym porównaniem .
Myślę że jeszcze ładniejsze będzie jak horti zakwitną

Jeszcze cos takiego było po drodze

I to samo miejsce dzisiaj

Potem reszta zdjęć ,dziecka zabieraja laptop
Ogród do kwadratu 15:27, 02 cze 2013

Do góry
Aguś - Grupeńko - jestem rodowitą wieśniaczką (kurka, jak to brzmi...) tu się urodziłam - w domu dziadków, i pewnie tu zemrę, choć z tym to nigdy nie wiadomo Ja drewutnie też bardzo lubię - jest bardzo pojemna - i w środku i na zewnątrz.

Elżuniu - dziękuję

Marzenko - jak pisałam taras jest blisko ścianki wodnej - jakieś trzy może cztery kroki - oto dowód

Regli - odgapiaj jeśli się podoba - nie ma problemu - przecież po to jest forum . Cieszę się z Twoich odwiedzin. Co do markizy... mieliśmy robić zadaszenie - taką nowoczesną pergolę z przesuwanymi panelami z materiału...ale koszt...hmm może kiedyś . Znaleźliśmy na promocji w markecie budowlanym rolety. Najpierw była jedna, potem doszedł wypoczynek i postanowiliśmy dokupić drugą. Rolety są bez kaset, bo na zimę będziemy je zdejmować i chować do garażu. A jak wypłowieją - uszyję nowe .Mam nadzieję, że posłużą kilka lat - aż uzbieram na pergolę..

Justyna -

Aguś - dzięki - powiedz mi gdzie kupiłaś buczyznę? Mam ochotę na graby lub buki na nóżce i ostatnio buki przeważają

Marzenko - odpowiedziałam wyżej
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:24, 02 cze 2013

Do góry

Proszę podpowiedż co to za trawka czy należy do traw fontannowych .???
Ogród w budowie - nieustającej 15:22, 02 cze 2013

Do góry
W tej części ogrodu najwięcej się dzieje i jest teraz najładniej

Kondziowy Ogród :) 15:21, 02 cze 2013

Do góry
wpadam z życzeniami i z różą dla pracowitego i konsekwentnego ogrodnika .i ..zmykam na spacerek

ogrodoweimpresjejolki 15:21, 02 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu dziś przyjadą w odwiedzinki "kramarze" z wyżerką. Miłej niedzieli i trzymaj się.

Trzymam się Zbyszku, jak moja fasola tyczki

Czosnku, nie jem teraz, ale się na niego patrzę

Kondziowy Ogród :) 15:16, 02 cze 2013

Do góry
No i ja składam najlepsze życzenia imieninowe

Ogród w budowie - nieustającej 15:13, 02 cze 2013

Do góry
Irysy syberyjskie, dopiero teraz widać, że odmiany się różnią kolorem.

Zakwitły ostrogowce

łubin

Fantastyczny jest wieczornik damski, duża bylina, pięknie pachnąca:

Zielony chaos u Dawida 15:12, 02 cze 2013

Do góry
Oczywiście u nas wciąż pada. Plus taki, że spędziłem niedzielę w domu i nie musiałem do pracy jechać. Minus taki, że i tak nie można zrobić niczego pożytecznego w ogrodzie.

Rosliny mimo wody walczą by pokazać nieco koloru.

Wciąż kwitnie piwonia krzewiasta.

Lilia wodna otworzyła pierwszy pączek.

Zakwitł u mnie tajemnixczy przybysz - kosacieć trawolistny. Nie mam pojęcia skąd się znalazł w moim ogrodzie, ale jego obecność też cieszy.

I ostatni kolor moich "starych" irysów.

ogrodoweimpresjejolki 15:02, 02 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Jolu widze, że też lubisz klematisy Kwiatki na balkonie bardzo ładne. Zdrowka i pozytywnych wyników życze

Zaraz do moich klematisów dołączy ostróżka. Czekam na kolejne

Kondziowy Ogród :) 15:00, 02 cze 2013

Do góry
I ode mnie uściski!
Żyj i nie kwękaj!
Pracuj i nie pękaj!
To nam gwarantuje los od kołyski!
Nadal takiego pogodnego spojrzenia na życie!

Ogród w budowie - nieustającej 15:00, 02 cze 2013

Do góry
Zakwitły piwonie Festiva Maxima

różne irysy

Ogród na 300 metrach kwadratowych 14:54, 02 cze 2013

Do góry
Boćku, Agato, Beato - pozdrawiam.

Zaczęły kwitnąć bodziszki - bezproblemowe. Dzięki bodziszkom w ogóle nie pielę tej rabaty.

To był bodziszek korzeniasty, a to bodziszek czerwony.

ogrodoweimpresjejolki 14:52, 02 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Co u Ciebie Jolus , czy nowy tydzień przyniesie Ci wolnosc?

Boję się myśleć, ale mam cichutką nadzieję ... Cały świat płacze (deszczem) chyba z tego powodu

Ale mam mokry kolorek dla Was Wpatruję się w te łubinowe i kolory i dojrzałam maczka, który zwiesił głowę jak żuraw

Kondziowy Ogród :) 14:51, 02 cze 2013

Do góry
Konrad ale miałeś fajnie - zupełnie Ci wierzę, że nie chciało Ci się wyjeżdżać od Bogdzi Widoki z okna są "zabójcze", cały dzien można by się przez to okno patrzeć
Kondzio na imieninki to ja też chcę Ci życzyć wszystkiego co najlepsze żeby ta radość jaką teraz masz w serduchu trwała cały czas
Wizytówka - Grzebyczkowe zakątki. 14:50, 02 cze 2013

Do góry
Więcej o naszych ogrodowych zmaganiach w wątku ogrodowym - Grzebyczkowe zakątki - Zapraszam.

A oto cztery pory roku z naszym ogrodzie:

Pozdrowionka.

Ogród w budowie - nieustającej 14:47, 02 cze 2013

Do góry
Impresje z dzisiejszego popołudnia. Zwróćcie uwagę jak różne są róże pomarszczone w żywopłocie różanym, są teraz w pełni kwitnienia i pachną cudownie.Uwijają się w nich roje pszczół i trzmieli. Kto może niech sadzi, będzie miał perfumerię w ogrodzie, a potem i inne pożytki (płatki, owocki - te też dla ptaków).

Dla odmiany czas na zmiany... 14:46, 02 cze 2013

Do góry
beta napisał(a)

[

Ta sałata idealnie pasuje do koloru skrzyni! A taka odłażąca farba jest bardzo malownicza. W tym roku na balkonie też zafundowałam sobie podobne w kolorze donice. Może dlatego to zestawienie mi się tak podoba
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:39, 02 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
kwotna kosacce

Obrazek jak z japońskiego ogrodu.
Pozdrawiam.
Ogród w budowie - nieustającej 14:38, 02 cze 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Masz niezwykły ogród i konsekwentnie dążysz do celu. Podobają mi się takie klimaty. Ja dzisiaj po raz pierwszy zwątpiłam w to co robię. Mój ogród nigdy nie będzie wyglądał wyjątkowo - będzie tylko zbieraniną dużej ilości roślin. Brakuje mi czasu na pielęgnację - nie nadążam z plewieniem, a wiele doniczek czeka na wsadzenie. Może przez noc mi przejdą te czarne myśli.

Aldona, czarne myśli mam i ja, nie wątp w siebie i swój ogród, tylko go buduj krok po kroczku. Moje rabaty powoli stają się tak gęste, że nie wymagają częstego pielenia i o to chodziło, będzie tak i u Ciebie. Widziałam zdjęcia z Włoch, piękne, maj to czas róż we Włoszech. Zazdroszczę że sobie tam mogłaś pojechać, ja będę dopiero na początku października, w okolicach Neapolu i pewnie będzie po różach.

Dziewczynom, które zaglądały i się zachwycały dziękuję że chciały zaglądać. Zaraz będę wstawiać dzisiejsze zdjęcia, bo róże i piwonie zaczęły kwitnąć.

Basiu, żeleźniaków są trzy sztuki posadzone blisko siebie. Będą jasnożółte, dostałam w zeszłym roku niewielkie sadzonki od naszych angielskich dziewczyn - Jasi, Dzidki i Łucji, wsadziłam, na zimę okryłam lekko gałązkami, bo one zostają zimozielone i efekty są na zdjęciach, poniżej dzisiejszy stan, myślę że za chwilę zakwitną.

Wyobraźcie sobie że ptaszki się wykluły. Staramy się nie łazić po tarasie, no ale tak całkiem to nie jest możliwe. Rodzice przez cały dzień latają jak frygi i jedno przed drugim znoszą frykasy do gniazda w postaci tłustych dżdżowniczek. Z dołu widać żółte, wielkie, rozwarte dzioby i słychać jak głośno dopominają się o jedzenie, zdjęcie marne, bo i niewiele z dołu można podejrzeć. Wydaje nam się, że są trzy pisklęta.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies