Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 14:38, 02 cze 2013

aldonaz napisał(a)
Masz niezwykły ogród i konsekwentnie dążysz do celu. Podobają mi się takie klimaty. Ja dzisiaj po raz pierwszy zwątpiłam w to co robię. Mój ogród nigdy nie będzie wyglądał wyjątkowo - będzie tylko zbieraniną dużej ilości roślin. Brakuje mi czasu na pielęgnację - nie nadążam z plewieniem, a wiele doniczek czeka na wsadzenie. Może przez noc mi przejdą te czarne myśli.

Aldona, czarne myśli mam i ja, nie wątp w siebie i swój ogród, tylko go buduj krok po kroczku. Moje rabaty powoli stają się tak gęste, że nie wymagają częstego pielenia i o to chodziło, będzie tak i u Ciebie. Widziałam zdjęcia z Włoch, piękne, maj to czas róż we Włoszech. Zazdroszczę że sobie tam mogłaś pojechać, ja będę dopiero na początku października, w okolicach Neapolu i pewnie będzie po różach.

Dziewczynom, które zaglądały i się zachwycały dziękuję że chciały zaglądać. Zaraz będę wstawiać dzisiejsze zdjęcia, bo róże i piwonie zaczęły kwitnąć.

Basiu, żeleźniaków są trzy sztuki posadzone blisko siebie. Będą jasnożółte, dostałam w zeszłym roku niewielkie sadzonki od naszych angielskich dziewczyn - Jasi, Dzidki i Łucji, wsadziłam, na zimę okryłam lekko gałązkami, bo one zostają zimozielone i efekty są na zdjęciach, poniżej dzisiejszy stan, myślę że za chwilę zakwitną.

Wyobraźcie sobie że ptaszki się wykluły. Staramy się nie łazić po tarasie, no ale tak całkiem to nie jest możliwe. Rodzice przez cały dzień latają jak frygi i jedno przed drugim znoszą frykasy do gniazda w postaci tłustych dżdżowniczek. Z dołu widać żółte, wielkie, rozwarte dzioby i słychać jak głośno dopominają się o jedzenie, zdjęcie marne, bo i niewiele z dołu można podejrzeć. Wydaje nam się, że są trzy pisklęta.

Gabriela 14:47, 02 cze 2013

Impresje z dzisiejszego popołudnia. Zwróćcie uwagę jak różne są róże pomarszczone w żywopłocie różanym, są teraz w pełni kwitnienia i pachną cudownie.Uwijają się w nich roje pszczół i trzmieli. Kto może niech sadzi, będzie miał perfumerię w ogrodzie, a potem i inne pożytki (płatki, owocki - te też dla ptaków).

reni 14:49, 02 cze 2013

Matko kochana jakie cudne
Gabriela 15:00, 02 cze 2013

Zakwitły piwonie Festiva Maxima

różne irysy

Gabriela 15:13, 02 cze 2013

Irysy syberyjskie, dopiero teraz widać, że odmiany się różnią kolorem.

Zakwitły ostrogowce

łubin

Fantastyczny jest wieczornik damski, duża bylina, pięknie pachnąca:

reni 15:20, 02 cze 2013

Gabriela..raj dla oczu
Gabriela 15:22, 02 cze 2013

W tej części ogrodu najwięcej się dzieje i jest teraz najładniej

Gabriela 15:52, 02 cze 2013

Urszulla 16:24, 02 cze 2013

Gabriela napisał(a)

Gabrysiu, ta fota do wizytówki
Gabriela 16:37, 02 cze 2013