Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony chaos u Dawida

Zielony chaos u Dawida

GosiaJoanna 15:53, 31 maj 2013

Podoba mi sie ten Twój "chaos" piękne kolory kwiatów Pozdrawiam
eda 17:50, 31 maj 2013

tengel27 napisał(a)
Na koniec też na niebiesko - irys syberyjski

piękne okazy
tengel27 18:17, 31 maj 2013

Jakby komuś było ostatnio mało wody to niech sobie zabierze te chmury znad mojego ogrodu. Dziś znowu padało... czy raczej kran suię odkręcił, bo padaniem ciężko to nazwać. Udało się jednak złapać chwilkę na zdjęcia.

Kolejne kwitnące irysy. Pierwszy NN, a potem 'Going my way' oraz 'Night Owl'. No i kwitnące irysy syberyjskie.

tengel27 18:25, 31 maj 2013

Czosnek Krzysztofa zaczyna rozkwitać.

I efekt ostatnich prac - rabata pod świerkiem. Wcześniej była tu sterta ziemi usypana przez moją mamę - tzw. skalniaczek. Gdy się okazało, że i tak rośliny nie rosną jak trzeba to w tymn roku padło stwierdzenie "Wymyśl cvoś i zrób po swojemu". No to zrobiłem. Na razie obsadzenie częściowe. Będzie jeszcze runianka i parzydło leśne. Na razie jest jedna hosta - zminiaturyzowała mi się jedna sadzonka , obwódka z pragni i bodziszek.

eda 13:45, 02 cze 2013

tengel27 napisał(a)
Czosnek Krzysztofa zaczyna rozkwitać.

I efekt ostatnich prac - rabata pod świerkiem. Wcześniej była tu sterta ziemi usypana przez moją mamę - tzw. skalniaczek. Gdy się okazało, że i tak rośliny nie rosną jak trzeba to w tymn roku padło stwierdzenie "Wymyśl cvoś i zrób po swojemu". No to zrobiłem. Na razie obsadzenie częściowe. Będzie jeszcze runianka i parzydło leśne. Na razie jest jedna hosta - zminiaturyzowała mi się jedna sadzonka , obwódka z pragni i bodziszek.

super ten czosnek Krzysztofa chyba zacznę je kolekcjonować jeden okaz już mam hi hi

MarekW 14:15, 02 cze 2013

Piękne irysy i rabata też będzie fajna
tengel27 15:12, 02 cze 2013

Oczywiście u nas wciąż pada. Plus taki, że spędziłem niedzielę w domu i nie musiałem do pracy jechać. Minus taki, że i tak nie można zrobić niczego pożytecznego w ogrodzie.

Rosliny mimo wody walczą by pokazać nieco koloru.

Wciąż kwitnie piwonia krzewiasta.

Lilia wodna otworzyła pierwszy pączek.

Zakwitł u mnie tajemnixczy przybysz - kosacieć trawolistny. Nie mam pojęcia skąd się znalazł w moim ogrodzie, ale jego obecność też cieszy.

I ostatni kolor moich "starych" irysów.

eda 22:59, 02 cze 2013

tengel27 napisał(a)
Oczywiście u nas wciąż pada. Plus taki, że spędziłem niedzielę w domu i nie musiałem do pracy jechać. Minus taki, że i tak nie można zrobić niczego pożytecznego w ogrodzie.

Rosliny mimo wody walczą by pokazać nieco koloru.

Wciąż kwitnie piwonia krzewiasta.

Lilia wodna otworzyła pierwszy pączek.

Zakwitł u mnie tajemnixczy przybysz - kosacieć trawolistny. Nie mam pojęcia skąd się znalazł w moim ogrodzie, ale jego obecność też cieszy.

I ostatni kolor moich "starych" irysów.

pięknie wszystko wygląda tylko podziwiać,kosaćce musiałam wykopać piękne są ale strasznie się rozrastają , wsadziłam liliowe cebule z tamtego roku ( pewnie znajdziesz dla nich nazwę) i zobaczymy jakie będą kwiaty w tamtym roku były piękne a jednak nie znalazłam ich zdjęcia te na zdjęciu to długo czekałam na kwiaty i po trzech latach doczekałam się
nebel 08:57, 04 cze 2013

Poczytałam, pooglądałam i znowu wielu nowych rzeczy się dowiedziałam. A właściwie chciałam Ci podziękować za zidentyfikowanie kaktusa wielkanocnego, ja również jak i Ania byłam pzrekonana, że mam grudnika. Dla laika nie do odróżnienia, chyba, że się wie iż istnieje taka roślina jak kaktus wielkanocny.
zuza12 22:35, 04 cze 2013

Pogoda chyba wraca na właściwe tory. Na niedzielę zamawiamy słońce.
Do miłego