Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzy mi się Siedlisko.... 08:13, 24 kwi 2013

Do góry
Dziękuję Weroniko, tak pięknie, że można pstrykać i pstrykać.

Moniko, ja też najbardziej lubię jak puszcza listki i potem jesienią jak pięknie się przebarwia i pachnie. W tym roku zaskoczył mnie czymś w rodzaju kwiatostanu, takie dziwne frędzelki, w zeszłych latach tego nie było. A na drugim zdjęciu w zeszłym roku w maju

Pozdrawiam dziewczęta
Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 08:08, 24 kwi 2013

Do góry
Jesteś ekologiem ? A gdzie pracujesz ? ( to tak z ciekawości, gdzie to mogą pracować ekolodzy? dotychczas kojarzyli mi się jedynie z Greenpeace )

No to teraz już bardziej rozumiem Twój projekt z brzozami i miskantami. Tak to fajnie pasuje do wiejskiego ogródka. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

A tu ode mnie kwiatek w prezencie, co by dzisiejszy dzień był radosny jak ten kwiatek
Rozpoznawanie traw 08:07, 24 kwi 2013

Do góry
Pawlus napisał(a)

Czy to jest Hakonechloa macra 'Aureola'?
Zdjęcie z dziś, podzieliłem sporą kępę na mniejsze.

Hakonechloa to nie jest, ona ma długie ogonki, dopiero potem szerszy listek. Są wygięte.

To zdjęcie odmiany All Gold ale pokrój ten sam jest.

Ogród z widokiem na jezioro 07:49, 24 kwi 2013

Do góry
yolka napisał(a)

Nie pamietam nazwy swojego. Kwietnie najpierw na bladoróżowo potem robi sie biały. Ma mnóstwo twardych dość duzych pąków, Ph mam najniższe (czerwony kolor na wzorniku) liczby nie pokazuje. . Jako podłoże zastosowałam kwasny torf (3,5 - 4,5) pomieszany z ziemia spod dębów, przekompostowane liście dębowe - gdzieś to wyczytałam. Na jednym końcowki liści są brązowe po oprysku zakres brązowego przestał sie powiększać. Może oprysk zadziałał. Zrobie zdjecie z bliska i pokaże.Wydaje sie, że gdyby nieodpowiednie ph to wszystkie wyglądałyby podobnie, a te objawy są na jednym. Ziobaczymy, mam nadzieje doczekać sie pieknych kwiatków. Napisz jak znajdziesz sposób na obniżenie zbyt wysokiego ph. Pozdrawiam

Oh jej ! To ja się tu wymądrzam , a widzę ,że lepiej dbasz o swoje różaneczniki niż ja. Widać ,że prawidłowo je wsadziłaś, skoro masz stabilne ph. Ja niestety wsadziłam go w sam torf .Nie zmieszałam z żadną materią organiczną, więc błyskawicznie ph mi podskoczyło. Będę w tym roku przesadzać zatem tego mojego jedynego rh właśnie w taką mieszankę, o jakiej Ty piszesz. No i to jest właśnie ta moja metoda na obniżenie ph

A to ode mnie kwiatek w prezencie na miłe rozpoczęcie dnia. Pozdrawiam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:45, 24 kwi 2013

Do góry

Agata. Marco, Tessa

JAK ZAWSZE UŚMIECHNIĘCI Agaty prawie nie poznałam. Miło Was znowu widzieć Buziam

Pszczelarnia 07:34, 24 kwi 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Póki co mój ogród w donic(zk)ach obejmuje kolejną dostawę naczyń (szkliwione są lepsze, tak nie wsychają):

Podoba mi się ten pomysł u Ciebie
ps. Szkliwione są bardzo dobre bo nie widać na nich również przebarwień od wody i z czasem nalotu z kamienia , ale takie naturalne są tez piekne
Lecę w kulki... 07:15, 24 kwi 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)

.

Anulka ZDRÓWKA!!!!! I wylez to porządnie!

a ta fotka jak dla mnie ZJAWISKOWA!!! Warto będzie poczekać
Ogród - Moje spełnione marzenie 07:04, 24 kwi 2013

Do góry
Dorotko zaglądam i pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:03, 24 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ogólnie wszystko już ruszyło - te fotki chyba są już z wczoraj Przywrotniki

Witaj , mam pytanie , jak szybko rozrastają się przywrotniki ,? , na 1m2 ile trzeba by było ich posadzić żeby ładnie zadarniły powierzchnie ?
pozdrawiam E
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:02, 24 kwi 2013

Do góry
Haniu miłego dnia życzę
Mój jesienny ogród 07:01, 24 kwi 2013

Do góry
Witajcie,
Haniu, wycieczkę to sobie zrobiłem piękną w niedziele ale na razie pokażę miasto, dzięki za sasankę tu nie ma ich za dużo.
Bogdziu, ja naprawdę nie widziałem takiego cudu, dużo było takich olbrzymów. Nawet we Wrocławiu takich nie widziałem. Masz dobrze że rośnie u Ciebie u mnie nie miała by szans.
Pola, witaj po raz pierwszy, Tu naprawdę jest jak w bajce i na dodatek klimat wspaniały. Domów za bardzo nie focę bo nie chcę się użerać z policją , już mnie 3 razy kontrolowała za fotki, ale są jak malowane, jeden ładniejszy od drugiego. Jeszcze mam coś dla Ciebie.
Jeszcze pokażę miasto, jest kwitnące a każdy spragniony tej wiosny.

Ogrodowe zacisze 07:01, 24 kwi 2013

Do góry
Marysiu pozdrawiam i milego dnia życzę
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:48, 24 kwi 2013

Do góry
Zdrowia, sił i środków na ogród![
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:46, 24 kwi 2013

Do góry
Marzenko .... następnych wielu super stronek !!!

Ogrodnik Mimo Woli cd 06:44, 24 kwi 2013

Do góry
Ania dużo radości!!!
Sadzenie grzybieni w koszach 06:40, 24 kwi 2013

Do góry
Bardzo fajna relacja, zwarta grupa ogrodowiska
Można też sadzić w ciężkiej, żyznej ziemi nabranej prosto z pola uprawnego z dodatkiem kompostu liściowego, a do wykładania koszy używać również jute oraz siatkę cieniówkę.

Ogrodnik Mimo Woli cd 06:38, 24 kwi 2013

Do góry
Aniu gratuluje 800 setki
Ogródek na trzy lata 01:18, 24 kwi 2013

Do góry
ewalm napisał(a)
Byłysmy czoraj z małą M na spacerze w naszym bukowym lesie. Buki budzą się dopiero powolutku ale zanim do nich dotarłyśmy to widziałyśmy piekną i kolorową wiosnę forsycjowo-porzeczkową, kwitnące już magnolie, mahonie, stokrotki na łące i nasz pobliski strumyczek, który wreszcie ożył po zimie..

Serduszka - u mnie w ogródku:

A to już wiosna u sąsiadów:

ale fajna relacja ze spaceru do bukowego lasu moje wszystkie serduszki przeżyły, a piękna bardzo się rozrosła śliczna stellata pozdrawiam Ewo
W cieniu drewnianego kościoła 00:19, 24 kwi 2013

Do góry
A dzisiaj pojechałam po bratki i stokrotki...

Duży taras potrzebuje wsparcia 00:04, 24 kwi 2013

Do góry
Nie buduj kolejnych płotów, bo to będzie okropnie wyglądało, Wysłaniaj się roślinami, zainwestuj w duże donice, poustawiaj je, tam gdzie ma być szczelnie - zbuduj donice jak najwyższe i sadź nawet drzewa.

Będzie piękne tło, a płoty - nie cierpię ich bo dadzą taką wysokośc jaką same mają, a rośliny urosną wyżej. No i są dużo ładniejsze.

Szukaj więc najpierw donic jak największych, albo buduj je.

Zajrzyj w ogródek Gabika, oni sami zbudowali donice.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek?page=172

A tu moje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies