Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Milka 17:44, 11 cze 2013

ja pod sosnami tez muszę lac wodę, niestety dociera, jak jest ulewa
bacha2224 17:54, 11 cze 2013

Witam wszystkich,jestem nową ogrodniczką,podziwiam pięknie uformowany jałowiec u p.Zbyszka.
Moniika 19:05, 12 cze 2013

Wpadam, nadrabiam zaległości pozdrawiam u mnie sucho... Wciąż podlewam muszę nie tylko pod drzewami...
zbigniew_gazda 19:54, 12 cze 2013

Irenko to też tak masz ale trudno. W moim przypadku Danusia mi świetnie doradziła. W ten sposób zmieściło się trochę roślinek.

Basiu byłem już u Ciebie na włościach. Jałowiec troszkę chorował po operacji bo to staruszek jest ale przyzwyczaja się do nowych warunków.

Moniko nas ostatnio deszcz mocna podratował ale podobno idą upały.

Wczoraj pokosiłem trawę tuż przed deszczem. Gdzie nie popatrzeć to chwasty a na rabatki nie idzie wejść bo błocko jest.

A poniżej pomalutku kompletuję nową rabatkę. Jak do tej pory wszystkie roślinki z odzysku (przeniesione z innego miejsca). Na kanciki nie patrzcie bo za mokro aby poprawić.

marzena 20:06, 12 cze 2013

Zbysiu, u mnie też bardzo mokro...
i słusznie robisz, trzeba rozmnażać wegetatywnie, ja też tak robię
pozdrawiam
Mala_Mi 20:32, 12 cze 2013

Zbysiu.. ja też postanowiałm zrobić rabatę z bukszpanami kupionymi a reszta z odzysku
Jutro już ma być lepiej z pogodą My też kosimy na mokro, bo co zrobić
Tess 22:40, 12 cze 2013

Witaj, Zbyszku
Cieszę się, że jesteś już w dobrym zdrowiu, bo doczytałam, że twarde łoże trzeba było zastosować.
Stokrotki w trawniku uwielbiam, nie dziwię się więc, że hmmm... burza była o nie
Pięknie wszystko porosło.
A powiedz, czy glouterię (gloterię), co ją dostałeś na Gwiazdkę, udało Ci się dochować do wiosny?
Bo - przyznam ze smutkiem i niejakim zażenowaniem (co ze mnie za ogrodnik?) - mnie się nie udało.

Pozdrowienia takze dla Krysi
olga_szopa 23:57, 13 cze 2013

Bardzo ładnie, a szczególnie podoba mi się tojeść wokół drzewa. Od niedawna też ją mam, ale posadziłam w okolicy róż, nie wiem, czy nie będzie dla nich za wysoka, ale zawsze można przesadzić
zbigniew_gazda 07:12, 14 cze 2013

Marzenko, Aniu do pewnego czasu kupuje sie nowe roślinki a później wiele z nich można samemu rozmnożyć i powielić na kolejnej rabatce.

Teresko niestety na wiosnę tez mi gluteria zmarniała i nie ma jej na rabatce.

Olu tojeść jest wokół drzewa i na skalniaku (Krysia niewinnie wsadziła kilka pędów). Ona jest bardzo ekspansywna i daj jej ograniczenia. Jak wlezie pomiędzy róże to będziesz miała kłopot. Te co są dookoła drzewa bardzo chętnie już by były na środku ogrodu ale kosiarką ją temperuję ... i motyką ha ha ha.

Dziewczyny lecę do ogrodu wyrywać trawę bo później nie idzie pracować - takie upału u nas. Pozdrawiam wszystkich. Jak się troszkę obrobię to zaglądnę do Waszych ogródków co w trawie piszczy. A i jestem załamany ślimakami. Przez noc zdążyły opędzlować prawie wszystkie liście w hortensji ogrodowej w donicy.
hanka_andrus 07:21, 14 cze 2013

Potrafią te paskudy na dzień przyczajać się pod donicami i podstawkami. Trzeba zaglądać pod spód.
Miłego dnia ,Zbyszku.U mnie deszczowo, ale po tygodniu żarówiastego słońca, to jak okład na ranę.