Tam gdzie łąki i pola zielone
11:44, 24 maj 2013
najwięcej problemów mieliśmy z trawnikiem, zakładaliśmy go 3 razy....nadal nie jest idealny, w zimę zryły nam go krety ale dbamy o niego, odchwaszczamy, napowietrzamy, wygrabiamy, nawozimy i podlewamy i kosimy. Daje nam dużo radości. Co roku staramy się robić nowe nasadzenia. Cały czas część ogrodu nie jest skończona . chcemy stworzyć brzuchate rabaty ale wszystko małymi krokami.
Największym naszym błędem było brak planu/projektu. Nasadzenia były chaotyczne. Teraz próbujemy to naprawić. Chcemy tworzyć grupy nasadzeń tych samych roślin, a nie nie liczne nasadzenia małych różnych roślinek/krzewów itp.
W tym roku planujemy stworzyć /lub powiększyć 'brzuchy' na rabatach przy tujach kurnik. Marzy mi się rabata z duża ilością lawendy. Na razie zasadziłam w tym roku kilkanaście sadzonek szałwii omszonej za bukszpanami, trochę żurawek i żuraweczek.
zdjęcia z 10/2012

Największym naszym błędem było brak planu/projektu. Nasadzenia były chaotyczne. Teraz próbujemy to naprawić. Chcemy tworzyć grupy nasadzeń tych samych roślin, a nie nie liczne nasadzenia małych różnych roślinek/krzewów itp.
W tym roku planujemy stworzyć /lub powiększyć 'brzuchy' na rabatach przy tujach kurnik. Marzy mi się rabata z duża ilością lawendy. Na razie zasadziłam w tym roku kilkanaście sadzonek szałwii omszonej za bukszpanami, trochę żurawek i żuraweczek.
zdjęcia z 10/2012