Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 06:49, 15 maj 2013

Do góry
tulipanowo
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:48, 15 maj 2013

Do góry
Gratuluję 8 seteczki

W cieniu - zacieniona 06:40, 15 maj 2013

Do góry
...zrobiło się pachnąco..
Igiełkowy ogródeczek 06:40, 15 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Tak było załadowane..hehe
I to była dopiero pierwsza czy druga szkółka wszystko się jeszcze elegancko mieściło najgorzej było w czwartej

Widzę, że nie tylko ogród ale i auto z guuuuuuuuumyyyyyyyyy Żon ciepliwy i kocha!!
Mój jesienny ogród 06:40, 15 maj 2013

Do góry
Witajcie, dziś się dowiedziałem że będę mógł zostać na budowie gdzieś do końca lipca, będziemy sprzątać budynek po robocie. A później może załapie się do ogrodu, ale to zobaczymy jeszcze. Może będzie mi dane zobaczyć Indian Sumer, przy okazji i Wy się załapiecie. Jeszcze miesiąc mogę mieszkać tu a później trza szukać chaty, tzn już szukam, szkoda że Kolumbijczyk wyjeżdża ostatniego czerwca, bo mógłbym zamieszkać u niego, Portugale wyjechały dziś i został sam. Powoli budowa pustoszeje. Moja ekipa wyjeżdża za dwa tygodnie, malarze Węgrzy pewnie z Kolumbem, został jeden gipsiarz, jeden hydraulik, dwaj kafelkarze i ekipa od sufitu, schrzanili robotę, to teraz poprawiają, bo by ich już nie było. Będzie smutno, pół roku to się człowiek trochę z żył, było wesoło żartowało się, ale to już się kończy. Oglądałem foty ze spotkania u Szmitów, trochę mało było forumków, ale jak znam życie ogrodowiskowe, to było na pewno bardzo przyjemnie. Zdjęcia ładne , jak zawsze
Haniu, bardzo Ci dziękuję że mnie dopingujesz, niestety nie zawsze udaje mi się zdążyć na otwarcie
Ładny miks, biało-różowo-niebieski, Brawo, moje niezapominajki podobno marnie wyglądają.
Pozdrawiam wszystkich gorąco
Dziś pokażę drogę do Kanionu Kuguara.
Tą drogą wróciłem, a w Boże Narodzenie ją wybrałem, gdyż była ujeżdżona.

Tym razem wybrałem pieszy szlak, który zaprowadził mnie do jakiegoś kanionu.

Musiałem ostro zjechać w dół, miejscami było b. stromo ale dałem radę.

Najpierw wjechałem na niedźwiedzią polanę

a później jechałem gęstym wąwozem, gdzie rosły Cedry tak gęsto że nawet słońce nie dochodziło.

W cieniu - zacieniona 06:38, 15 maj 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, byłam w Malborku kilka razy. Najbardziej podobały mi się (jeżeli chodzi o rośliny) te stare bluszcze. Robią wrażenie. Pięknie je pokazałaś.
Też bywam często...kiedyś miałam po drodze...stare bluszcze są niesamowite a zwłaszcza konary...jeszcze jeden dla Ciebie...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 05:37, 15 maj 2013

Do góry
Zaległości adrabiam i sę zachwycam Twoim ogrodem
A z okazji 800

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 05:31, 15 maj 2013

Do góry

Irenko, Twój ogród wspaniale zachwyca swoją szybką zmiennością i chyba o to chodzi najbardziej. Jest za każdym razem inny ciekawie My kobiety lubimy zmiany
Ogród z łezką 05:20, 15 maj 2013

Do góry
Kasiu, pięknie łezka wyszła Gratuluję nowego wątku , a przede wszystkim ogrodu
Blaski i cienie nowego życia 05:12, 15 maj 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Ula pozdrawiam

Miłe odwiedziny, pozdrawiam Cię też

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie jesteś ranny ptaszek choc i mnie się zdarza tak wstawac ale coraz mniej. Jak nie byłam na Ogrodowisku to wcześniej szłam spac i kazdego dnia wstawałam najpóźniej o 5 rano ale jak tu posiedze to i dłuzej spię. Mnie też najbardziej zainteresował czosnek niedźwiedzi . Dostałam kilka cebulek od Alinki ale w tym roku nie zakwitnie, bardzo jestem ciekawa tej roslinki.Piękne ma kwiatuszki Kącik pod jabłonką świetny na pogaduchy ..Pozdrawiam Ula.

Czosnek niedźwiedzi mam głównie dla walorów zdrowotnych. Ale masz rację Bożenko, ma piękne kwiatki i awet całkiem smaczne (jem razem z liśćmi do sałatki lub na chleb z masłem).
A jabłonka fajna rzeczywiście, ale latem nie da się pod nią siedzieć bo zbyt ciepło -to strona południowa. Marzę o jakimś zadaszeniu lub parasolu w ogrodzie

eliza3 napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam. Swoje rh posadziłam w przerwie miedzy deszczami
Teraz niebo podleje
Dobrej nocy.

To dzielna jesteś z tym sadzeniem, ale rzeczywiście między deszczami to idealnie się wpasowałaś

AniaDS napisał(a)

Miałam taką hortensję, nie przeżyła zimy i to na strychu

Szkoda, Marzenka mi też pisała że się u niej nie ostały. No cóż najwyżej w przyszłym roku podziałam inaczej

Kindzia napisał(a)
10 doniczek liatr czeka, nie posadzone. Floksy też nie ruszone...astry i cynie dalej w doniczkach...
A w tym tygodniu przyjdą jeszcze moje róże. Oby tylko pogoda na weekend sprzyjała

Wow, ale masz dużo pracy
Mam nadzieję na dobrą pogodę w tym tygodniu i na weekend

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 04:34, 15 maj 2013

Do góry
O.. i pierwsza jestem
Gratki gratki gratki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 04:14, 15 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zdjęcia dla Boćka
Jak to Madżenka uczyła sie formować buka.....

Nie patrzeć na bajzlownie za , obok i przed..... bo właśnie w tym celu buk ma stanowić osłonę... obok jeszcze żywopłot grabowy będzie śmieci zasłaniał...

Trochę to wszystko krzywe i nieporadne ale wyedukuje się i kolejne stelaże będą bardziej profesjonalne

Nie.. no Madżen.. faktycznie nieporadne musisz dopracować kąt piątego patyczka w stosunku do przekątnej z pierwszym i wypośrodkować z końcem, a później dla poprawności wszelkiej wyrównać do boku z przodem... wtedy będzie perfekcyjnie!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:14, 15 maj 2013

Do góry
No i na koniec jeszcze fragment rabaty nad którą tak usilnie pracuję od kilku dni - to jest stan z przedwczoraj, dziś już sa na niej pierwsze rośliny ale było juz tak ciemno że nie udało mi sie ich sfotografować

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:12, 15 maj 2013

Do góry
Natomiast kalina pieknie zaczyna kwitnąć

a azalie japońskie tez już są prawie prawie gotowe do pokazania swoich kwiatów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies