Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Lena 06:49, 28 maj 2013

Pszczółko to jasne to Oregano Liczę że wypełni całość w formie dywanu i bukszpany nabiorą wyglądu
Aga dzięki i zapraszam ponownie
Gabrielo myślę że pozostanę wierna tym inspiracją i dorzucę tam tylko czosnki i białe tulipany

Pozdrawiam

tengel27 07:45, 28 maj 2013

Nie ma to jak zmiany w ogrodzie, zwłaszcza gdy powiększa się rabaty Efekt wyszedł pięknie.
grembosia 09:18, 30 maj 2013

Lena napisał(a)
Marzenko dzięki - całość jednak daleka od ideału .Pokażę cząstkę wczorajszych nasadzeń .
Proszę użyć wyobrazni ,bo bukszpany jeszcze nie uformowane a oregano przesadzałam więc nieco "oklapło".
Jesienią posadzę masę czosnków i białych tulipanów ...

Było:
Rok 2010

2012

Obecnie:

Lenk, ależ pięknie! Bardzo mi się podoba Widać tu przemyślaną konsekwncję.

Syla 09:31, 30 maj 2013

Lenka ... rabatka wyszła urocza !!!
gusiarz 21:05, 30 maj 2013

Magdziu - kwadraty górą . Widzę, że miałaś pracowity czas - ale efekt... super. Bardzo mi się podoba. . Buziaki zostawiam
Przetacznik 22:40, 30 maj 2013

Ja też bardzo podziwiam piękny efekt, lubię geometrię i te różne odcienie zieleni, bardzo elegancko : )
Lena 07:19, 31 maj 2013

tengel27 napisał(a)
Nie ma to jak zmiany w ogrodzie, zwłaszcza gdy powiększa się rabaty Efekt wyszedł pięknie.

Tengel witaj
pięknie za duże słowo - czas tu będzie miał znaczenie Moja wizja to duże kule,poduchy i stożki na zielonym dywanie z wysokimi czosnkami ozdobnymi.. Jeszcze 2-3 lata i jakoś to będzie wyglądało

Pozdrawiam
Lena 07:40, 31 maj 2013

Grembosiu fajnie że zaglądasz

Syla dzięki ale to jeszcze nie TO - jutro "wymiśkuję" kuleczki ,co by jako tako wyglądały

Aguś rabatka powstała w sobotnie przedpołudnie....kosztem obiadu
W każdym razie jest i wymaga cięcia
Ściskam

Przetacznik witam Cię serdecznie

Dziękuję - ja geometrię też lubię i staram się coś z niej wdrożyć u siebie
Dopiero jak oregano wypełni luki , całość stanie się ciekawsza

Złotokap

gusiarz 10:33, 31 maj 2013

Magdziu - kiedy trzeba ścinać czosnki? Moim fioletowym czernieją główki - ścinamy z łodyżką cy same główki?
Lenka pisałam u siebie, ale w Twoim wątku bardziej wypada - zapraszamy na kawkę, może i ognisko dla dzieci jak się uda... Kiedy miałabyś czas? Ja jedynie nie mogę jutro po południu - ale może w niedzielę lub dzisiaj wieczorkiem jeśli masz wolne? A może sobotnie przedpołudnie? Daj znać na privka czy ten weekend Ci odpowiada - jak nie dopisze pogoda to posiedzimy w domu
Debra 11:54, 31 maj 2013

Przeszłam z rewizytą, ale zanim cokolwiek napiszę, muszę to ogranąć jakoś Jest co zwiedzać, bo ogrod tworzysz od lat i jak widzę ciągle zmieniasz, To akurat normalne, bo jak napisałas w pierwszym poście: '.....ogród powstaje już siódmy rok i powstawać będzie 7 następnych- dzieło niekończące się ...'

I to jest wielka prawda dla tych lubiących ogrody.

Kiedy i jak sadzi się czosnki? Masz ich sporo, więc zapewne i wiedzę sporą.
Cudny migdałek, szkoda że one nie są długowieczne.

Będę wracać, jeśli można