Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:55, 14 maj 2013

Do góry
Jula wzajemnie, nie wiedziałam, ze będzie tak trudno
ta hosta cudna, Orange Marmelade

rh w pogotowiu, ale jeden zrobił psikus, same liście, chyba gałęzie z pąkami załatwiły psy, reszta się trzyma, kwitną białe

jej jak się cieszę, po raz pierwszy kwiat piwonii drzewiastej, tuż.. ambrowiec już w listeczkach

metasekowja juz ma igiełki i paulownia ruszyła

Ogród do odświeżenia 15:54, 14 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
A taki mam widok wychodząc z domu...szkoda, że nie moje

cudo widok, nie dziwię się, że żal wychodzić!
a hosty również masz wspaniałe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:53, 14 maj 2013

Do góry
zakątek o poranku, moje trawki i oczywiście wszędzie ze mną Dżaga i widzę, że kancik mus zrobic, ale się nie mogę zebrać za to żurawki świecą jak słoneczka
a Dżaga juz gapi się na ptaszki

buki trikolor coraz bardziej wybarwiają się, a klonik tez cudny, no i idą czosnki..

no i doczekałąm się w końcu liści tego winobluszczu
Ogród z przypadku 15:49, 14 maj 2013

Do góry
I trochę moich kwiatów z tamtego roku
Ogród z przypadku 15:47, 14 maj 2013

Do góry

Tak wyglądała wierzba w tamtym roku
a tak wygląda teraz
To ulubienica mojego M a cebulki sadziłam na jesień i wiem że popełniłam bląd chyba nie można ich sadzić w ten sposób poprawie się na przyszłość
Ogród z przypadku 15:42, 14 maj 2013

Do góry
Witajcie !! Nareszcie mogę coś pokazać, tak wyglądało w tamtym roku rabata przy furtce .Troche mi wstyd ale co tam
A teraz wygląda tak
Jeszcze biednie i skromniutko ale jak się rozrośnie może będzie pięknie
Ogród Nebel 15:40, 14 maj 2013

Do góry
Strasznie to paskudne na ostatnim zdjęciu. Ale za to ogród fajny Ja bym chciała jeszcze spojrzeć na niego z jakiejś większej perspektywy, jak można, Ładnie proszę Przeglądając Twój wątek zastanawiałam się ile Ty tych hektarów masz, że tyle przeróżnych kwiatuszków w nim zmieściłaś
Ranczo Edy 15:30, 14 maj 2013

Do góry
witam serdecznie u mnie wszystko się zaczyna rozrastać aż niechce mi się wieczorem isć do domu też tak macie ? dobrze się u siebie czujecie ja cieszę się ,że mogę się z Wami tym podzielić pozdrawiam czekam na rozwinięcie tego okazu może pomożecie mi znaleźć nazwę ,jak rozkwitnie to miło patrzeć... tutaj przesadzałam na jesień i połowę każdego okazu mi wcieło mam nadzieje że odbiją i będą kwitły a jak nie to za rok będzie lepiej moje bonzaj w tym roku go nieciełam i jest okazałe postaram się znaleźć jak wyglądało na początku jak będzie Was interesowało dozobaczenia
Ogród do odświeżenia 15:21, 14 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Właśnie dzwonili z domu, że roślinki dotarły!!!!!!!!!!!!!!!! Potem kawa będzie
A teraz po równo Tobie i Ani

cmok, cmok
Ogród do odświeżenia 15:13, 14 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Julcia dzięki za rady (ale doła dalej mam)

Kasiu, no przeca to nie koniec świata...dasz radę, Ania wesprze coś się razem wymyśli ustalimy od nowa...lepiej, że teraz problem taki wyszedł, a nie po posadzeniu roślin. No i dobrze, że tego problemu nie masz na całej rabacie tylko w jednym miejscu. Kasiu będzie dobrze, no musi być
Mój mały skrawek ziemi 14:59, 14 maj 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na wasze piękne ogrody ..
Tyle w nich niesamowitych rozwiązań , roślin,wszystko zadbane i piękne...
Jeszcze długa droga przede mną do ładnego ogrodu..............
Witaj Madziu wystarczy dobrze się czuć u siebie i wszystko wyjdzie jak trzeba .Ja to miałam i dalej mam pomysły co sezon jak mi cos się niepodoba to zmieniam albo dodaje i tak mi się wydaje ma działać Twój ogród jest dla ciebie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 14:53, 14 maj 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:49, 14 maj 2013

Do góry
Kilka fotek i bateryjka w aparacie zdechła... i dobrze, bo mam pracować, a nie ganiać z aparatem.. wystarczyło, że rano ganiałam z podlewaniem.. łapy do ziemi wiszą od konewek, a w oczku wody dużo ubyło ...... a to kropla w morzu potrzeb.. pochmurno, zimno i nie pada....... sucho jak ..grrr

No, nie , nie da się robić fotek większościowych bo wszytko się zlewa...

Zbliżenie na azalię

Ogrodowe zacisze 14:46, 14 maj 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)

Pięknie u Ciebie, iryski tak pięknie kwitną, u mnie jeszcze, jeszcze...
Cudownie z tymi podwyższonymi rabatami.
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:46, 14 maj 2013

Do góry
Trudno, muszę

Ogród przy lesie początek 2012/2013 14:43, 14 maj 2013

Do góry
Aniu dzięki ,no nie wiem czemu tak jest ,że to co ładne to trujące ,na wiosnę kupiłam tojady też trujące a na zdjęciach piękne .
Asiu muszę rozważyć ,tą choinę kanadyjską ,jak nie wybiorę nic to zostanie świerk pospolity.
Pochwalę się mój 9 latek zdał dziś egzamin na kartę pływacką .

Ogród do odświeżenia 14:41, 14 maj 2013

Do góry
Właśnie dzwonili z domu, że roślinki dotarły!!!!!!!!!!!!!!!! Potem kawa będzie
A teraz po równo Tobie i Ani

Perypetie ogrodowe Ali 14:18, 14 maj 2013

Do góry
Ala_d napisał(a)
Witam serdecznie!

Z moimi śpiochami na kamieniach
Tak prezentuje się mój przedogódek. W tym roku planuję trochę w nim, może nie pozmienić ale "zagęścić", dodać koloru. W donicach stoją rh (tylko tak wsadzone w tych plastikowych aby nie straszyły), żurawki. Tak jak leży ten konar chciałam wsadzić żurawki. 3 to wydawało mi się mało, mam już 6. Oczywiście wszystkie z ciemnymi liśćmi.
Ten wiecheć w donicy to jedyna szczepiona róża, która przezimowała. Pozostałe 3 szt. z zimą przegrały.

Tak wygląda z drugiej strony. Oczywiście w donicy, ukłon w stronę Szefowej hosta Ich też mi brakuje tutaj i jakoś muszę je powściskać. Wczoraj w szkółce znalazłam 2 miniaturowe z myślą o donicach. Strona wschodnia więc słońce tylko rano. Później raczej niewiele.

A tu wanienka, którą dostałam. Jest trochę zniszczona i ma dziurę w środku. Zabezpieczył mi ją Mąż farbą podkładową do samochodów, teraz chyba jakąś folię i sadzić czy jakoś jeszcze zabezpieczyć? Chciałabym wsadzić w niej hosty. Nie wiem czy to dobry pomysł? Tak w sumie do nie za bardzo wiem gdzie mam ją postawić? Co myślicie? W tym miejscy co stoi pasowałby mi rh ale nie wiem czy mam tyle miejsca.

Na szczęście moi sąsiedzi już się przyzwyczaili do tych moich pomysłów ogrodowych i jak biegam z tymi doniczkami to raczej nie zwracają uwagi chociaż początki były ciężkie.

Na pierwszy raz to może już tych moich wątpliwości wystarczy. Mam nadzieję, że za mocno nie przynudziłam . Ogród już woła, a jeszcze całe 2 dni urlopu przecież to cuda można zdziałać, prawda?
witaj kochana mam nadzieję że piszę w dobrym miejscu bo jak nie to buźka od naszej szefowej cały czas ma z nami dużo roboty ...Czytałam że chcesz pogadać o rozmieszczeniu doniczek , myslę że w tym kąciku wanienka pasuje jak najbardziej i hosta tylko że jedna ,a u dołu wanienki cos zwisającego ,mam też hosty i bardzo się rozrastają a jaki masz kolor kochana?
A miało być tak pięknie.... 13:53, 14 maj 2013

Do góry
Konwalie

i miskant Morning Light który kupiłam na wyprawie szkółkowej bierze się do zycia
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:53, 14 maj 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies