Witam wszystkich
Janinko, chyba gór na jakiś czas mi wystarczy, myślę że zdjęcia mi w zupełności wystarczą. Mam ich tyle że prędko mi sie nie znudzą. Jak wrócę to z ogrodu prędko nie wyjdę. Jestem bardzo ciekawy jak tam wszystko się trzyma beze mnie.Miałem dokleić fotki i poleciałem na półwysep, wróciłemm dopiero o 10 i patrzę że już Hania i Ewcia mnie ubiegły a ja mam takie fajne fotki, Pasłem przez godzinę 7 Elków w ogóle się nie bały a ja siedziałem 10 m obok i gadałem przez telefon i w między czasie robiłem fotki. Widziałem też piękne drzewo, nie wiem czy to nie dereń ale wyglądał przepięknie.
Mam piwonie 1, i inne- 2 rok,dostalam od sasiadki,z rozkazem aby nie sadzic jej gleboko Moze w tym tkwi sek? Moje maja pelno pakow i mam nadzieje ze beda pieknie kwitly Gdzies tez slyszalam ze nie lubia czestego przesadzania.Pozdrawiam
Chciałam dzisiaj kupić kulę cisową na pniu- ciężko u nas takowe dostać oj ciężko- w jednym centrum ogrodniczym stoją dwie bidulki od zeszłej jesieni i tak się czaję na jedną i czaję i już dzisiaj prawie ją kupiłam ale... ma dużo maleńkich pączków, więc zimę przetrwała i nowe przyrosty będą ale od środka zauważyłam sporo żółtych igiełek, które przy dotknięciu strasznie się sypią.
Wstrzymałam się z zakupem, proszę o radę brać ją czy nie?
Jolu jaki chaos? kokietujesz dla Ciebie Winchester Catedral
Jolu a może przegorzan
agapanty? albo dzwonki? a może pszczelnik? albo z jednorocznych? porcelankę?
felicję gawędkową?
len? jeszcze trochę mamto jakbyś jeszcze innych szukała? pozdrawiam
Pigwowiec mój ,Bożenko, jest pigwowcem pośrednim wyrastającym do 3 m wysokości.Otrzymałam go od pani, która miała ogródek po poprzednich właścicielach sprzed wojny. Owoce ma ciut większe od pigwowca niskiego i nie pachną tak, jak te niziutkie. Ale kwiaty ma zachwycające,i owoców z tego krzewu co rok zbieram 2 kosze.