Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

danuta_ 20:39, 09 cze 2013

Aniu, cudne te róże u Ciebie - Pastella jest urocza
Gardenarium 20:44, 09 cze 2013

asc napisał(a)

Danuś czasami wody za wiele.. oglądamy na internecie zalane ulice w Warszawie.. kosmos.. auta utopione po dachy.. a ja w piątek ropaczałąm że po podwozie auta w Rzeszowie.. to pikuś był.

Ale ja miałam na myśli elementy wodne w ogrodzie czyli ciurkadełaka a nie wodę z nieba Bo wszak pisałaś u Rysia, że wody chcesz więcej

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 20:44, 09 cze 2013

JulkAd napisał(a)

Aniu a ten jaśmin duży rośnie? Czy to jaśmin karłowy? I czy długo kwitnie i czy ma ładne liście?....ufff, ale Cię znowu gnębię pytaniami -wybacz

jak Ty to robisz, że one się do Twojego ogrodu tak garną?....czują się jak u siebie

...u mnie przed chwilą ulewa...dobrze, że krótka

Jaśmin ten rośnie wolno... nie wiem jak z cięciem.. nazywa się Jaśminowiec Snowbelle. Ale z jaśminu można robić żywopłoty wiec powinien dać radę. Przesadzają że tam mocno pachnie, pachnie, łądnie ale nie intensywnie Można z niego robić sadzonki Ale rośnie dość wolno, ja swego mam od 2009 roku.. i ma ok. 1,5m i jest dość zwarty. I lubią go mszyce ... trza pilnować

Ptaki potrzebują wody, krzaków i karmy zimą I są
Mala_Mi 20:50, 09 cze 2013

Gardenarium napisał(a)

Ale ja miałam na myśli elementy wodne w ogrodzie czyli ciurkadełaka a nie wodę z nieba Bo wszak pisałaś u Rysia, że wody chcesz więcej

Wiem co miałaś na myśli Wody w ogrodzie nigdy dość Wody z elementów ozdobnych... nawet nie wiesz jak się cieszę, że zrobiłam sobie "kałużę ". Ciurkadła w kamieniach chodzą 24 godziny na dobę
A jak będę bogata to zrobię sobie jeszcze ścianę wodną

Ale jak czytałam post, to M zawołał mnie by pokazać zalane ulice w Warszawie.. to jakieś wariactwo. jedzie człowiek ulicą 4 pasmową i dopada go ulewa... i auto się topi po dach...
Mala_Mi 20:56, 09 cze 2013

Mariusz napisał(a)

Ciągnie mnie do takich oczkowych fotek jak wilka do lasu, pięknie

Ciągnie rybkę do wody Widzę nowy awatarek

A ja dziś wypatrzyłam inny rodzaj żab... wiedziałam że muszą być inne, bo teraz w nocy są inne rechoty... to żaba która mieszkała przez 2 lata w misce psa.. Dostałą lepsze lokum niż miska i od razu moze sobie pozwolić na bara- bara.. pany lecą na taką chałupę

JulkAd 21:00, 09 cze 2013

asc napisał(a)

Jaśmin ten rośnie wolno... nie wiem jak z cięciem.. nazywa się Jaśminowiec Snowbelle. Ale z jaśminu można robić żywopłoty wiec powinien dać radę. Przesadzają że tam mocno pachnie, pachnie, łądnie ale nie intensywnie Można z niego robić sadzonki Ale rośnie dość wolno, ja swego mam od 2009 roku.. i ma ok. 1,5m i jest dość zwarty. I lubią go mszyce ... trza pilnować

Ptaki potrzebują wody, krzaków i karmy zimą I są

Mszyce mi niegroźne....i tak róże muszę opryskiwać, a jak wygląda, kiedy nie kwitnie? ładnie? Mówisz, że wolno rośnie? To by mi pasowało.... chociaż jeszcze jest ten dereń Ivory halo też opcja do przemyślenia, ale jaśmin ma cudne kwiaty....no trudna sprawa i tyle

dzięki Aniu
Mariusz 21:23, 09 cze 2013

asc napisał(a)

Ciągnie rybkę do wody Widzę nowy awatarek

A ja dziś wypatrzyłam inny rodzaj żab... wiedziałam że muszą być inne, bo teraz w nocy są inne rechoty... to żaba która mieszkała przez 2 lata w misce psa.. Dostałą lepsze lokum niż miska i od razu moze sobie pozwolić na bara- bara.. pany lecą na taką chałupę

Wygląda na ropuchę zieloną, chyba dwa samce i to w hiacyntach.

popcorn 21:45, 09 cze 2013

Fajne te żaby Jeśli dwa samce, to co one robią???
malwes 21:55, 09 cze 2013

Ja też mam Snowbelle - malutkie 3 sztuki ale kwitną jak dzikie i cudnie pachną. Mszycę oczywiście już zaczynały mieć więc potraktowałam Mospilanem.

W W-wie koszmarnie. Czegoś takiego nie widziałam od roku powodziowego. U mnie też lało. Ode mnie woda się odsączyła ale sąsiedzi pozalewani. Ja jutro nie wyjdę do pracy ani syn do szkoły bo mamy służebność przez działkę sąsiada i u niego wody po pas. Pomagaliśmy odpompowywać ale już i straż zabroniła bo studzienki przestały przyjmować, wybija ludziom w domach i piwnicach.
Justyna 22:07, 09 cze 2013

Aniu, a co rośnie w kałuży? Przy brzegu, takie podobne do koniczyny, sterczące ponad lustro.
Sesja ptaszkowa świetna, woda jest dobrym miejscem na robienie zdjęć. Zwabia. Pliszkowe wygibasy urocze.
A Twoje żaby to są w moro Ja mam jedną, nazywam ją Pan Ropuch. Jest u nas już 4 rok. Jest odważny, uparty, ma swoje ścieżki, zwyczaje i ulubione miejsca.
Raz miałam z nim spotkanie 1wszego stopnia. Nabierałam z worka ziemię. W rękawiczce. Natrafiłam na dużą grudę, wyciągam ją zdziwiona z worka, i widzę jak patrzy na mnie oburzony i zdegustowany Pan Ropuch
We Wrocławiu teraz burza szaleje. Zanim dobiegłam do auta z kościoła nie miałam na sobie suchej nitki. W centrum ciemno, główne ulice bez prądu.